Pallontallaajat.net
Valikko

Reissuodotuksen sietämätön pituus

Kirjoittanut Inka 4.7.2013

almost

 

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä se alkoi: hillitön reissukuume. Joka ikinen päivä herään ajatuksella, että nyt on taas matka yhden päivän lähempänä kuin eilen. Eilen illalla nukahdettiin ajatukseen, että tasan neljän viikon päästä nukutaan kotona viimeistä yötä ennen reissua. Tuntuu aivan hullulta, kun tätä matkaa on suunniteltu ja puuhattu niin hillittömän kauan. Vuosi sitten kysyttiin Juholta, lähteekö se toiselle road tripille. Siihen mennessä Janne ja Pasi oli jo ilmaissu innostuksensa, ja mua ja Karimiakaan ei tarvinu edes kysyä.

Ja nyt viimein se reissu tulee! Tai 27 päivän ja 23 tunnin päästä.. Tätä matkaa varten on eletty kasvisruualla, nuukailtu ostoksissa, luettu opaskirjoja, selailtu nettiä, tsuumailtu blogeja ja tuijotettu jenkkien karttaa uudelleen ja taas uudelleen. Voin vaan kuvitella sen onnellisuuden määrän, kun viimein astutaan lentokoneeseen Oulunsalon kentällä ja matka tosissaan alkaa!

Matkavalmistelut meillä on älyttömän hyvässä kuosissa: Karim eilen juhlallisesti ilmoitti, että nyt on katottu puuhaa jokaiseen matkan varrelle sattuvaan kaupunkiin. Pakkojuttuja ne ei ole, vaan ollaan poimittu meitä kiinnostavat parhaat palat paperille mukaan, jota pidetään sitten autossa siltä varalta, että tekemisen puute iskee. Ja näin ei ainakaan missata niin suurella todennäköisyydellä niitä pikkupaikkojen siistejä juttuja, vaikka eipähän kaikkea tietystikään netistä osaa etsiä. Mutta riittää, että ollaan yritetty.

Jotain puuhaa ollaan koitettu jättää fiilistelyn vuoksi vielä viimeiselle kuukaudelle. Meillä olis tarkotus pitää poikien kanssa man v. food -ilta missä katotaan ne jaksot tuosta sarjasta, mitkä sijoittuu niihin kaupunkeihin missä tullaan käymään. Lisäksi meillä on vielä myös tulossa semmoinen viimeinen koko porukan suunnitteluilta, missä ostetaan yhessä estat ja katotaan muutenki että kaikilla on kaikki reilassa.

Estan hankkimisen lisäksi ollaan jätetty dollareiden hankkiminen myös heinäkuulle. Haluan hankkia osan käteisestä jo Suomesta, sillä munsta on kurjaa heti ensimmäisenä lentokentälle laskeuduttua alkaa miettiä, että mistäs sais valuuttaa. Sen takia otetaan jokunen dollari ehkä vähän huonommalla kurssilla, mutta se olkoot hinta mielenrauhasta. Viimeksi haettiin dollarit forexilta, mutta tällä kertaa taidetaan noutaa ne pankista. Onko teillä parempia ehdotuksia?

Pienten valmistautumiseen liittyvien juttujen lisäksi reissua pitää fiilistellä vielä höpöttelemällä siitä jokaiselle, joka vaan viittii korviaan lotkauttaa. Eilen nähtiin Lindan kanssa, joka on myös lähdössä jenkkeihin – tosin vasta syyskuussa. Saattoi olla että muutama tunti vierähti yhteistä reissukohdetta fiilistellessä, eikä juttutuokio olis voinu sattua parempaan saumaan. Taidettiin nimittäin molemmat saada kullanarvoisia vinkkejä reissua varten, tai ainakin minä sain, joten iso kiitos Linda! Vielä kun muistaisi ne kaikki. :D

Koska kaikki alkaa olla jo reilassa, taida seuraavaksi vielä tsekata josko meidän reissureitille sattuisi yhtään drive in -leffateatteria, ja se saa luvan olla sitten suunnittelun osalta melko lailla siinä.

US of A, kohta nähdään!

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Anna 4.7.2013 at 10.17

Change Group tai Forex
Tuossa tuore vertailu johon ei oikein ole mitään lisättävää.
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/06/07/ala-jata-matkavaluutan-vaihtoa-lentokentalle

Itse häippäsen lokakuulla San Franciscoon ja Utahin luonnonpuistoihin. Mitään en ole vielä tehnyt matkan eteen lentolippuja ja auton varausta lukuunottamatta. Vähän googlaillut miten kannattaa edetä, mutta kohta lienee pakko hakea joku hyvä kartta ja opas. Melko selkeä on suunnitema kuitenkin mitä haluan nähdä ja ne on lähinnä just luontokohteita.

Rahaa reissuun olen tilannut Lotosta :) Olis meinaan tarpeen, koska edellinen reissu söi matkakassaa vähän ennakoitua enemmän.

Vastaa
inkkap 4.7.2013 at 14.47

Kiitos Anna! Luin tarkasti läpi ja tein vielä omat vertailuni perään, ja näyttää siltä että me tullaan hankkimaan dollarit pankista. Kaikkein parhain diili olis ollu tuo Change Group mutta koska meillä on puolen tunnin vaihto Helsingissä, ei millään ehditä tiskille ja vähän veikkaan etteivät toimita portille asti. Ja vaikka toimittaisivatkin, mulla menis varmasti aamu pilalle hermoillessa että ehditäänkö saada valuuttaa vai ei..

Sun reissu kuulostaa myös huikealta, erityisesti nuo Utahin luonnonpuistot. Vaikka me ei ehditä kuin piipahtaa Monument Valleylla ens kuussa, oon jo nyt ihan varma että Utahiin on pakko päästä joskus paremmalla ajalla!

Haha, lotto on kyllä hyvä valuuttaväline, vähän petollinen vaan. :D

Vastaa
aNNa 4.7.2013 at 12.30

Uu, kuulostaa hienolta! Olisipa mullakin joku (loma)matka tiedossa. Itse en ole koskaan jaksanut miettiä kauheesti tuota valuutta-juttua. Olen usein käynyt vaihtamassa muutaman satasen Forexissa ennen lähtöä, jotta nyt ekat päivät päjrää, ja sitten olen nostanut rahaa kortilla kohteessa. Olen asunut nyt muutaman vuoden ulkomailla ja nostan rahaa säännöllisesti suomi-kortillani. Kyllähän siinä hävii jonkun verran, mutta.. laiska olen!

Vastaa
inkkap 4.7.2013 at 14.48

Oon miettiny myös tuota vaihtoehtoa, että tekis just noin ku sinä että hakis hitusen forexilta ja nostais hynät sitten omalla kortilla kohteessa. Tein kuitenkin hurjat laskelmat ja niiden perusteella siinä kyllä häviää aika hyvin. Toisaalta ei pidä miettiä sitä liikaa, kun oon ihan varma että joudun useampaan otteeseen nostelemaan ens kuussa dollareita sillä nimenomaisella suomalaisella kortilla..

Vastaa
Karim 4.7.2013 at 13.37

Hoi, päiväsuunnitelmat pitää vielä kaupungeista tehä! Ei mee sitte hortoiluksi paikasta toiseen kun on katottu paikat kartasta.

Vastaa
inkkap 4.7.2013 at 14.48

Höh, mää jo ehin iloita!

Vastaa
Kea 4.7.2013 at 23.11

Mä otan yleensä Forexilta kun saan sieltä ns. henkilökuntahinnan… mutta täytyypi tutkailla jos ottaisi Changelta ennakkotilauksen, josko se tulis sittenkin halvemmaksi.

Vastaa
inkkap 5.7.2013 at 7.04

Toivottavasti Forexin henkilökuntahinta on parempi kun tuo kanta-asiakasetu, oli nimittäin hivenen huvittava kun laskeskelin! Tuo olis kyllä hyvä tuo Change, mutta harmi vaan ei onnistu meidän reissulla.. Tai siis tällä kertaa! ;)

Vastaa

Jätä Kommentti