Pallontallaajat.net
Valikko

Suuri valuuttavertailu

Kirjoittanut Inka 5.7.2013

Kyselin eilen teidän vinkkejä valuutanvaihtoon, ja blogikämppikseni Anna linkkasi Ylen jutun, jossa vertailtiin vakuuttavasti suomalaisia valuutanvaihtopisteitä. Skeptisenä ja tämän hetken valuutoilla tein vielä oman vertailun, jonka tulos oli tismalleen sama: Change Group on edullisin, ja pankit toiseksi edullisempia. Tosin vain suurimmat pankit eli Danske, OP ja Nordea tarjoavat enää valuutanvaihtoa, pienemmät pankit hoitavat sen Forexin kautta.

large

Vertailussa on ilmeisesti huomioitu Forexin perushinta, mutta opiskelijakortilla tai puljun kanta-asiakaskortilla saa yhtiön mukaan paremman kurssin, joten se piti tietysti huomioida omassa vertailussani. Toki ymmärrän jokaisen dollarin päälle, mutta siltikin pisti vähän huvittamaan tuo “parempi kurssi”. Ilman kortteja eurolla saa 1,246 dollaria, ja kanta-asiakaskortilla tai opiskelijakortilla huimat 1,250 dollaria, eli neljä senttiä enemmän. Saa vaihtaa aika ison summan, että tuo alkaa oikeasti tuntua jossain.

Sen perusteella siis hylättiin myös Forex ja lauletaan matkalla pankkiin. Tai ainakin melkein, sillä pankkia parempi kurssi olis irronnu siltä Change Groupilta, mutta harmillisesti niillä ei oo puljua Oulussa. Meillä on alle puolen tunnin vaihto Helsinki-Vantaalla, eli käytännössä kipitetään ulos koneesta ja sisään seuraavaan, joten siinä ei oo minkäänlaista mahdollisuutta käydä noutamassa valuuttoja CG:n tiskiltä. Eli pankkiin sitten!

Taas tuli vastaan yksi hyvä juttu siinä, että meillä on Karimin kanssa eri pankit. OP nimittäin tarjos ainakin tänään Danskea paremman kurssin, joten taidamme ostaa dollarit sieltä. Pankeissakin pitää maksaa noista ostoista, ja Danskella veloitetaan valuutanostosta 2,5 euroa ja OP:lla 3,5e, eli mistään hillittömistä summista ei kuitenkaan puhuta. Tuosta hurjasta euron hintaerosta huolimatta OP:n palvelu on meille tällä kertaa edullisempi, joten sinne siis.

Nyt voin taas tuntea itseni vähän enemmän tiedostavammaksi reissaajaksi, kun oon perehtyny näinkin tarkasti siihen, mistä sitä valuuttaa kannattaa nyhtää. Me ollaan kuitenkin ajateltu nostaa sen verran käteistä, että noissa valuuttakikkailuissa erot alkaa olla jo kympeissä, ja se taas tarkoittaa useampaa Denny’sin hampurilaista, joten eiköhän tuo työ ollut sen arvoista. :)

Kuva täältä

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Tropico 5.7.2013 at 15.17

Hyviä huomioita! Palaan kuitenkin vielä tuohon samaan viestiketjuun jota on palliksella pommitettu ahkerasti: Suomessa rahaa vaihtamalla häviää aina. Toki on pientä luksusta kun tietää taskussa olevan kohdemaan valuuttaa, mutta paras vaihtoehto on yleensä vaihtaa käteistä kohdemaassa…toiseksi paras nostaa sitä automaatista (varsinkin jos löytää automaatin jossa korkea nostolimitti tai ei lisämaksuja). Lisämaksujen kanssakin vaihtokurssi on yleensä parempi kuin pankkien kotimaassa tarjoama vaihtokurssi.

Itse saavun aina uuteen maahan vailla pennin hyrrää ja etsin automaatin. Mahd. ylijäävät vieraat valuutat vaihdan yleensä dollareiksi, joille löytyy aina käyttöä viisumeiden sun muiden maksuun. Toki jos ei jaksa laskea pennejä ja edessä lyhyempi reissu niin kannattaa vain marssia edullisimpaan vaihtopisteeseen suomessa.

Vastaa
inkkap 5.7.2013 at 18.15

Kiitti kommentista! Mää itseasiassa koitin huomioida tuon paikan päällä atm:stä nostamisen ja laskeskelinkin sen kannattavuutta, mutta sain sen tuloksen että siinä häviää. Esimerkiksi Danskella Visalla ja Visa Electronilla (jotka ovat siis ne kortit mitkä meikäläisen lompsassa lymyilee) jenkeissä rahan nostaminen maksaa aina 2e + 2,5%. Eli esimerkiksi jos nostettaisiin vaikkapa tuhat euroa kerralla matkan aikana, olis se nykyisellä kurssilla (1 EUR = 1,29 USD) nuo maksut huomioiden 1255 USD, kun taas esimerkiksi pankista saan vähän huonommalla kurssilla suoraan sen 1270 USD samalla summalla.

Voihan se olla että se on jossain muualla kannattavaa, mutta ei ainakaan meikäläisen matikkapäällä tämän reissun kohdalla.

Ja valuutan vaihtaminen paikan päällä saattaa olla järkevää, ja oon sitä josksu tehnytkin mutta jostain syystä en oikeen kehtaa ottaa sitä riskiä, että se kurssi onkin sitten ihan surkea esimerkiksi lentokentällä ja alkureissu menee siihen, kun yrittää etsiä jostain rahanvaihtopistettä, missä on hyvä kurssi. Sen vuoksi tyydynkin tuohon omasta mielestäni mahdollisesti toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon ja hankin pohjan reissukassalle jo kotimaassa.

Vastaa
Anna 5.7.2013 at 19.04

Asian vierestä. Siis puolen tunnin vaihto Helsingissä jenkkilän koneeseen…? Vai mikä teillä on reitti ? Itse hyperventiloin, jos vaihto jää alle tuntiin Euroopassa :)

Vastaa
Anna 5.7.2013 at 19.11

Hih … nyt vasta kävin lukemassa tilannekatsauksen, eli ei siis suoraan Jenkkilään. Silti tiukka on vaihto teillä ! Mä lennän lokakuussa ensin hesaan yöksi ja sitten Frankfurtin kautta San Franciscoon. Alla A380 jolla en ole ennen mennyt. Syy tohon reittiiin on suurepta osin juuri konetyyppi ja tietty hinta. Himpun alle 800 eur. Tosin se yöpyminen pitää laskea mukaan…

Vastaa
inkkap 5.7.2013 at 22.09

Haha joo, ei ihan niin hulluja olla että lähettäs jenkkilään puolen tunnin vaihdolla. :D Tuo on tosi tiukka, mutta oli pakko luottaa aikaisimpaan Oulun lentoon mitä irtosi, vaikka kiire tuossa tulee. En oo kuitenkaan ressannu siitä sen kummemmin, sillä lennetään molemmat lennot Finskillä ja Oulu-Hki -pätkä on niin lyhyt, että siinä ei (toivottavasti) voi oikeen myöhästellä. Meki eka mietittiin sitä että oltais menty Helsinkiin jo edellisenä päivänä, mutta ajateltiin, että kyllä nyt Finnairiin pitäisi voida luottaa sen verran, että tuo puolen tunnin vaihto onnistuu. Yritetään tietty saada paikat koneen etuosasta, niin päästään ekojen joukossa ulos.

Ja aika hyvä diili sullakin! Harmi vaan kun meille oululaisille tulee aina tuo Hkiin matkustamisesta koituva lisä…

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 6.7.2013 at 2.46

Meille kaikkein edullisin vaihtoehto oli tällä kertaa tuo Change Group, jopa mimmi tiskin takana Helsinki-Vantaalla ihmetteli meille tarjottua kurssia. Eli hyvä postaus, näitä hintoja kannattaa todellakin vertailla!

Vastaa
inkkap 6.7.2013 at 8.26

Haha, no te ootte sitten saaneet kyllä aikamoisen kurssin, mahtava juttu! :)

Vastaa
Ulletin 6.7.2013 at 2.57

Me käytettiin kans eka kertaa Change Groupia tällä kertaa ja ainakin mun kokemuksen mukaan Nycissä rahan vaihtamisesta, se ei voi olla halvempaa. Ainakin midtownissa se oli superkallista puuhaa.

Vastaa
inkkap 6.7.2013 at 8.26

En ollukaan kuullu tuosta Change Groupista aikaisemmin ennenko nää mainitsit, joten kiitti kun toit sen mun tietoisuuteen! :) Ja mua jotenkin kyllä epäilyttäis jättää se rahan vaihtaminen kohteeseen ainakin Nykissä, joten hyvä tietää että sun kokemuksen mukaan se ei oo kannattavaa.. Aattelin kyllä pitää silmät auki (jos muistan) reissulla, että mimmosilla kursseilla niitä valuuttoja vaihdellaan, mutta en kyllä usko että jaksan kovin montaa kertaa niitä katella. :D

Vastaa
Kesäilta Töölön kallioilla | archie gone lebanon 13.7.2014 at 22.28

[…] nostettavaksi atm:stä, mutta se nyt ei vaan tunnu kivalta idealta. Luotin viime vuonna tekemääni valuuttavertailuun,  ja tilasin massit change groupilta. Ihan yhtä hyvää kurssia en tietenkään saanu, mutta […]

Vastaa

Jätä Kommentti