Pallontallaajat.net
Valikko

54 kilometrin haaste

Kirjoittanut Inka 6.7.2013

Eräs pimeä talvi-ilta lyötiin serkkutytin kanssa sokerihumalassa kättä päälle siitä, että kunhan kesä koittaa, me pyöräillään Oulusta kotipaikkakunnallemme Yli-Iihin. Välimatka on reilut 50 kilometriä eikä tietenkään mitenkään hurja, mutta kumpikaan meistä ei ollu tuota väliä koskaan aikaisemmin polkenut, joten haaste tuntui hauskalta. Ideasta kuultuaan myös mun veljen tyttöystävä innostui siitä, ja pyöräilyporukka oli kasassa!

Yritettiin lähtä reissulle monta kertaa, mutta aina oli vähän vääränlainen sää tai aikataulut ei natsanneet. Itse taipalekin toki jännitti, sillä pitkän matkan pyöräilystä mulla ei ollu ihan hillittömästi kokemusta, sillä pisin yhtäjaksoinen matka mitä oon pyörän selässä taittanut tätä ennen on 25 kilsaa.

Viimein eilen saatiin kuitenkin pyörämme liikkeelle, mielemme rohkaistua, ja lähdettiin matkaan!

_DSF6009 bikingg2 _DSF6018 _DSF6001 bikingg1 _DSF5999 _DSF6012

Tykästyin maantiepyöräilyyn ihan hurjasti! Hurrautettiin aika hitaalla vauhdilla, sillä homma oli tarkoitus vetää letkeällä otteella alusta loppuun. Rullailtiinkin siis matalilla sykkeillä koko matka, pysähdeltiin melko usein ihastelemaan maisemia ja ottamaan kuvia, tankkaamaan vettä ja ihmettelemään ohi ajelevien autojen määrää. Ihastusta herätti erityisesti Kiimingissä sijaitseva siirtolohkare, jonka päälle Veeran piti tietty kivuta. Siinä tuttuja maisemia katellessa oltiinkin yhtäkkiä, noin neljän tunnin ajelemisen ja pysähtelemisen jälkeen lopulta perillä!

Ennen ku oltiin saatu pyörät edes takaisin Ouluun (autolla), alettiin jo suunnittelemaan seuraavaa reissua, niin mukavaa hommaa tuo oli. Varsinkin, kun ei tarttenu yksin polkea. Ehkä me tehdään tästä perinne, tai vielä paremmin uusi kiva kesäharrastus! :)

bikingg4

Ja kuten yllä oleva kuva osoittaa, oli hymyt alkuakin maireammat taitetun taipaleen jälkeen!

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Tiina 6.7.2013 at 19.33

Näyttää kivalta :) Reissupyöräily on kesällä ihan mahtavaa! Tosi hyvä kulkupeli, kun maisemat lipuu sopivaa vauhtia ja koko ajan saa olla raittiissa ulkoilmassa :) Meillä on suunnitteilla elokuulle parin vikon tsygäilyreissu Latviaan ja Liettuaan. Muutama vuosi takaperin tehtiin kesäisin kuukauden mittaisia pyöräreissuja mm. Hollantiin saakka ja myös Itä-Euooppaa ja Norjaa on tullut koluttua pyörän selässä. Nyt ei ehkä kunto enää ole niin kovassa iskussa…krhm.. ;)

Tässä sulle muuten ruokaan ja reissaukseen liittyvä blogihaaste!

http://kinttupolulla.blogspot.fi/2013/07/reissaus-ruoka-blogihaaste.html

Vastaa
inkkap 7.7.2013 at 10.16

Mää oon monesti haaveillu tuommoisesta oikeasta pyöräreissusta, se kuulostaa niin mahtavalta, mutta veikkaan että sinne vois olla aika hankala saada kaveria, ja pitäs ehkä ensin opetella vähän huoltamaan tuota pyörää, kun en osaa edes paikata (kun ei ole koskaan tarvinnut).. Mutta ehkä vielä joku päivä, ja onpahan motivaatiota pitää kuntoa siihen saakka yllä! :)

Ja KIITOS haasteesta, vaikutti sen verran mainiolta että täytyypä tekaista pikimmiten. :)

Vastaa

Jätä Kommentti