Pallontallaajat.net
Valikko

Blogihaaste: reissausta ja ruokaa

Kirjoittanut Inka 7.7.2013

Sain kinttupolulla-blogin Tiinalta mitä mainioimman reissu ja ruoka-aiheisen haasteen, johon oli tartuttava heti. Kyseessä on sama 11 kysymyksen haaste joka on pitkään pyörinyt blogeissa, mutta tällä kertaa vähän eri näkökulmasta, nimittäin ruoka ja matka -aiheista!

Tiina esitti mulle 11 kysymystä, ja mun tehtävä on vastata niihin, keksiä 11 omaa kysymystä ja laittaa haaste eteenpäin 11 bloggaajalle. Let’s roll!

1. Mitä jääkaapistasi löytyy tällä hetkellä? Hillitön määrä kasviksia, rahkaa, kermaa, kahta juustoa, kanaa, raejuustoa, maapähkinävoita, munia, tahinea ja sitten perusjuttuja kuten oliiviöljyä, voita, sinappia, ketsuppia, kookos- ja mantelijauhoja.

2. Menisitkö mieluummin syömään ravintolaan vai puistoon piknikille? Säästä riippuen mieluusti yleensä puistoon piknikille. Käyn ravintoloissa kotimaassa todella harvoin, ne on enemmän semmoista reissuihin liittyviä erikoistilanteita.

3. Mikä on omituisin ruoka mitä olet koskaan syönyt? Oon ihan hillittömän ranttu ruuan suhteen, ja oon välttynyt niiltä kaikkein erikoisimmilta jutuilta. Eli nynnyruokalija vastaa, että merilevä sushissa…

4. Voisitko syödä Aasialaiseen tyyliin hyönteisiä tai toukkia? Ehkä niiden korkean proteiiniarvon vuoksi mutta aika kauan pitäisi maanitella, ja tietysti maustaa ne melko hyvin..

5. Oletko koskaan saanut rajua ruokamyrkytystä? Missä tämä tapahtui ja mitä söit? Sain aika mojovan ruokamyrkytyksen kesällä 2011 ollessamme Beirutissa. Taidettiin syödä tajuttoman herkullisia lihavartaita (oon saanu molemmat ruokamyrkytykseni ruuasta, joka oli niin sairaan hyvää että se oli oikeastaan sen arvoista. :D), jotka Karimin setä paistoi kerrostalossa sijaitsevan mummolan parvekkeella. Seuraava päivä meni Karimin huonovointisuutta seuratessa pienessä mahataudissa, mutta sitä seuraavana päivänä oli meikäläisen vuoro: kuumetta, migreeniä ja hillittömäksi äitynyt vatsatauti. Siihen vielä Libanonin elokuun 30-40 lämpöastetta ja sähkön säännöstely, joten ilmastointia ei voinut puhaltaa niin paljon kuin olisi halunnut. En unohda ikinä.

6. Kesän grilliherkkusi? Halloumia, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kikherneitä tai hummusta, kevätsipulia ja naudanlihaa. Täydellistä.

7. Jos lähdet retkelle metsään, niin mitä ottaisit evääksi? Veden lisäksi tummaa suklaata, maapähkinävoita ja joko makkarapaketin tai kuivalihaa. Eli painoltaan kevyitä mutta energiarikkaita juttuja.

8. Mikä on kallein ravintola-annos minkä olet koskaan syönyt, entä halvin? Kalleimpien hintaa en onneksi etes ite tiiä, sillä en oo maksanu. Varmaan jotain lähemmäs 70 euroa? Halvimmat annokset on tainneet löytyä ekalta reililtä Puolasta, jotain muutamaa euroa.

9. Pidätkö mämmistä? Jos et, niin miksi ihmeessä? :D Oon vasta hiljattain oppinut jopa tykkäämään mämmistä, mutta siinä pitää kyllä olla ihan hillittömästi kermaa kaverina, että se meikäläiseen uppoaa.

10. Kun teet ruokaa, niin luetko tarkasti keittokirjan ohjeen vai heitteletkö fiiliksellä menemään? Ruuanlaitossa katon ohjeen mukaan aika hyvin, sillä se ei oo mulle läheskään niin tuttua kuin leipominen. En siis hirveästi soveltaisi, tosin en kyllä ihan kauheasti kattele mitään ruokaohjeita koskaan…

11. Jos joutuisit valitsemaan jonkun maan, jonka ruokaa söisit pelkästään loppuelämäsi, mikä se olisi? Libanonilaista ruokaa, ehdottomasti. Ainakin sitä libanonilaista mitä meillä syödään! :D

Omat kysymykset:
1. Mikä on herkullisin reissuihin liittyvä ruokamuistosi? Entä mikä kamalin?
2. Olet uudessa maassa ja menet ruokakauppaan. Piipahdatko kaupassa vain pikaisesti noutamassa ne asiat mitä tarvitset, vai kuluuko kauppareissuun tuntitolkulla sinun ihmetellessäsi ruokakaupan hyllyistä löytyviä eksoottisia asioita?
3. Mikä on yleisin piknik-evääsi ulkomailla? Eroaako se siitä, mitä syöt Suomi-piknikeillä?
4. Pysytkö reissussa ruoka-asioissa tutuissa jutuissa vai nappaatko ensimmäisenä ruokalistalta paikallisen erikoisuuden?
5. Muuttuuko ruokailusi reissatessa? Miten?
6. Onko tapanasi ostaa ruokatuliaisia? Jos on, niin mitä haalaat useimmin mukanasi kotiin saakka?
7. Ostatko lennolle matkaevästä? Mitä se useimmiten on?
8. Onko joissakin tietyissä maissa jotain ruokajuttuja, mitä sinun on ehdottomasti pakko saada joka kerta ko. maassa vieraillessasi? Mitä ne ovat?
9. Kuinka suuressa arvossa ruoka on reissubudjetissasi, yritätkö päästä matkan aikana mahdollisimman vähillä ruokakuluilla vai onko ruoka semmoinen asia, mistä ei reissun päällä pihistellä?
10. Onko reissulla tullut vastaan jotain ruokaa, mikä on ollut niin herkullista että se on löytänyt tiesi myös kotikokkailuihin? Mitä se oli?
11. Suosittele ruokapaikkaa jostain päin maailmaa, mikä on ollut suosikkisi?

Haaste lähtee eteenpäin seuraaville reissaajille:
Kaukokaipuu, Pingviinimatkat, Stilettikorkokanta, Deep Red Blues, Panun matkat, Friolandiassa, Lenkkareissa, Kaksi yhden hinnalla sekä Hearts&Minds. Pari jäi tavoitteesta puuttumaan mutta nämä saa luvan riittää!

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Tiina 8.7.2013 at 12.51

Kiva kun vastailit, ja näinkin pikaisesti :) Ja tulipas taas nälkä näiden ruoka-aiheiden äärellä ;)

Vastaa
inkkap 8.7.2013 at 18.19

Oli pakko, haaste oli niin mainio! :)

Vastaa
Kea 8.7.2013 at 17.40

Kiitos haasteesta… Yritän saada tän huomenna aikaseks! :)

Vastaa
inkkap 8.7.2013 at 18.19

Jee! :)

Vastaa
Kea 9.7.2013 at 23.46

Ajastin aamulle! :)

Vastaa
inkkap 10.7.2013 at 10.08

Jjee! :)

Vastaa
Riikka 9.7.2013 at 19.29

Kivoja noi sun keksimät kysymykset, just mietin vastauksia ;)

Vastaa
inkkap 9.7.2013 at 21.29

Jes, huippua! Mää mietinki niitä tarkkaan. :D

Vastaa

Jätä Kommentti