Pallontallaajat.net
Valikko

Helpotusta Amerikannälkään

Kirjoittanut Inka 8.7.2013

Reissu häämöttää koko ajan vähän lähempänä, ja yksi asia joka pyörii alituiseen mielessä on amerikkalainen ruoka. Rakkauteni sapuskaan ei varmasti ole jäänyt kenellekään epäselväksi, ja yksi niistä asioista jota odotan elokuulta eniten on ruoka. Tai pikemminkin ne herrkulliset hampurilaiset.

Viime reissun jälkeen vannottiin, että ei kyllä enää ikinä osteta Suomessa hampurilaista yhtään mistään. Pari kertaa tästä päätöksestä on taivuttu, ja joka kerta hieman pettynein tuloksin. Nyt tuo huonojen hampurilaisen aiheuttama pettymysketju on kuitenkin katkennut, ja poikkeus siihen löytyi varsin yllättävästä paikasta.

_DSF6062 _DSF6046 _DSF6053 _DSF6050

burgerikuningas

Nimittäin pienestä ja ehkä vähän räkäisestäkin yli-iiläisestä kahvilasta. Ensinnäkin erikoista on, että tuossa pienessä kahden tuhannen ihmisen asuttamassa kotipitäjässäni on ylipäätään ruokaa tarjoileva, kahvilaksi itseään nimittävä paikka ja toiseksi, että siellä tarjoiltava sapuska on äärimmäisen herkullista!

Jos en muuta ole reissuillani oppinut niin sen, että kaikkein vaatimattomimmista puljuista löytyy usein se kaikkein herkullisin ruoka, eikä tarvinnut tällä kertaa mennä kovin pitkälle voidakseen soveltaa tuota opetusta. Huhtikuussa Yli-Iihin avattu Kaisun Kahvila tarjoilee nimittäin aivan äärimmäisen herkullisia hampurilaisia. Eikä me oltais tuonne varmasti menty muuten, mutta serkkutytön isä oli kuullut, että kylällä puhutaan hampurilaisten olevan hyviä. Pitihän sitä tietysti puskaradion paikkansapitävyys käydä kokeilemassa, ja niin se vaan oli, että tällä kertaa kylillä liikkuvat huhut piti paikkansa.

Vanhalla huoltoasemalla toimivan kahvilan sisustus oli, noh, melko vaatimaton, mutta se ei haitannut. Eikä myöskään jalkansa tuulilasinpesunesteen juonnilla tuhonnut paikallinen humalainen kylänmies, joka tosin aika äänekkäästi äksyili kahvilassa. Pääasia oli kuitenkin se, että ruoka oli niin hyvää, että teki mieli nuolla lautanen. Ja voitteko uskoa, että tuo kuvassa näkyvä hampurilainen maksoi vaivaiset viisi euroa?

Jos koskaan eksytte noille kaukaisille uusoululaisille seuduille, naurettavan halpoja ja äärimmäisen hyviä hampurilaisia löytyy osoitteesta Tannilantie 2, Yli-Ii.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Kea 8.7.2013 at 17.39

Tää ei kyllä auttanu mun hampurilaishimoa yhtään! Yritän lievittää sitä tänään tekemällä gluteenitonta zucchini-breadia. Koita sinäkin, Elanan reseptit on parhaita!

http://www.elanaspantry.com/paleo-chocolate-zucchini-bread/

Vastaa
inkkap 8.7.2013 at 18.19

Näyttää kyllä sen verran hyvältä että on pakko kokeilla! Kiitti vinkistä, täytyy selailla noita reseptejä ihan ajan kanssa. :)

Vastaa
Laura 9.7.2013 at 19.05

Täytyypä käydä maistelemassa noita herkkuja seuraavalla kerralla, kun oon käymässä kotiseudullani, sattumoisin siinä reilun 50km päässä :—) Kiitos vinkistä!

Vastaa
inkkap 9.7.2013 at 21.29

Aijai miten kutkuttava paljastus!! Tuntuu aina niin ällistyttävältä että joku toinenkin on noilta seuduilta kotoisin. :P Mutta uskallan väittää että hamppari on sen sadan kilsan ajamisen arvoinen, jos ei säikähdä paikallisia rantojen miehiä..

Vastaa
Laura 12.7.2013 at 20.43

Hahah, mäkin yllätyin kun luin tuon Yli-Iin jostain sun aiemmasta tekstistä – en oo koskaan tajunnutkaan, että oot samoilta alueilta kotosin! :D Blogissa oon kyllä kertonut suoraan kotipaikkakuntani, eli enköhän voi tässäkin paljastaa olevani kotoisin Kuivaniemeltä – tai no, Iitähän se nykyisin jo on. :D
En epäile hetkeäkään, ettei nuo olis pikku ajoreissun arvoisia! Täytyypä lisätä to do-listaan heti seuraavan pohjoisen reissun koittaessa…

Vastaa
inkkap 13.7.2013 at 7.44

Haha joo ehkä se Kuivaniemi on silti parempi ko Ii… Enpä määkään osaa sanoa että oon Oulusta kotoisin, vaikka Yli-Ii onkin nykyään jo kaupunginosa. :D

Vastaa
Henna 13.7.2013 at 23.02

Hihhii, ihana Yli-Ii. Täytyypä käyä maistaan burgerit seuraavalla kerralla ku mummulaan meen :) – Henna

Vastaa
inkkap 14.7.2013 at 9.29

Heh, ehottomasti! Nehän tulee sulle melkeen matkan varrelle. :)

Vastaa
Jouni Paloniemi 29.7.2013 at 22.35

Käyn päivittäin Kaisun Kahvilassa, kertaakaan en ole pettynyt, kotitekoinen ruoka on hyvää ja hampurilaiset, ym muut on tosiaan parhaita mitä olen pitkään aikaan saanut, Suosittelen.:)

Vastaa
inkkap 30.7.2013 at 8.14

Siellä on kyllä pakko käydä tästä lähtien aina kun käy isää morjenstamassa, kun ruoka oli niin hyvää!!

Vastaa

Jätä Kommentti