Pallontallaajat.net
Valikko

THE reitti

Kirjoittanut Inka 15.7.2013

Vaikka reissureittimme onkin näkynyt blogissa jo ainakin kerran, ajattelin vielä näin ennen reissua purkaa sen osiin. Tulevan elokuun aikana me tullaan ajamaan noin 7500 kilometriä 23 päivän aikana neljän kuskin voimin.

Itse reitti tulee kokonaisuudessaan näyttämään tältä:

reitti

Eli reissu starttaa New Jerseystä Newarkin kentältä, missä alle otetaan auto. Ensimmäinen kohde meillä on Philadelphia ja Rocky-patsas, joka nyt on vain nähtävä. Tunnusmusiikin hyräilyäkin on jo treenattu, joten patsaalle on päästävä.

Patsaan ihastelu on oikeastaan meidän ainoa syy käydä Phillyssä, sillä edellisellä reissulla sitä tuli katseltua vähän tarkemmin. Nyt suunnataankin portaiden jälkeen suoraan autolle ja kohti Point Pleasant Beachia, mitä varten oon säästelly talviturkkia, tarkoitus olis nimittäin uiskennella Atlantissa! Sitä ovat vilukissaiset suomalaiset odottaneet, enkä usko olevani ainoa joka on säästelly talviturkkiaan. Rantsulta matka jatkuu kohti New Havenia ja Bostonia.

9.26.06RockyStatueByLuigiNovi2 Point_Pleasant_Beach_boardw bostonSkyline

Bostonista suunnataan sitten suoraan kohti Kanadaa ja Torontoa, toki sitä ennen käydään ihastelemassa Niagaran putouksia.

Torontosta matka jatkuu Detroitiin, missä mulla ainakin on haaveissa nähdä merkkejä autioituvan kaupungin menneestä loistosta, ja tsekattavien paikkojen listalla on ainakin vanha autioitunut rautatieasema ja ehkä jopa jotain autotehtaita! Seuraava kohde onkin Chicago, missä meillä on treffit sovittuna Asserin kanssa.

niagra falls trainstation5 atlas-chicago

Chicagon jälkeen ajeleskellaankin vielä pohjoisemmas, kohti Twin Cityä eli Minneapolisia. Sieltä matka jatkuu määrätietoisesti kohti kiveen hakattuja presidenttien naamoja, sillä Mount Rushmore on ehdottomasti nähtävä tulevalla reissulla!

Samoilla huudeilla sijaitsee myös vielä keskeneräinen Crazy Horse Memorial, joten tuota mielenkiintoisesti nimettyä ameriikan ihmettä on tietysti myös käytävä pällistelemässä.

Minneapolis skyline merged edit MtRushmore20112109-2

Koska ei vieläkään päästä Amarilloon ihastelemaan Cadillac Ranchia, saa Rapid Cityn ja Denverin välillä sijaitseva Carhenge riittää tällä kertaa. Olutkaupunki Denveristä huristellaan kohti suuria kansallispuistoja ja upeita näkemiä, ja meillä onkin yhden päivän aikana tarkoitus ihastella Mesa Verden kansallispuistoa, Monument Valleyta kuin Antelope Canyonia.

Saa nähdä miten sitä jaksaa ottaa kaiken vastaan! Kaiken tuon upeuden jälkeen yövytään jo tutuksi tulleessa Flagstaffissa, jopa samassa motellissa kuin viime kerralla, sillä se oli sen verran hyvä!

carhenge i-33-1603_denver-wp11 Anasazi-Ruins-Mesa-Verde-National-Park-Colorado-USA MonumentValley3

Flagstaffista jatketaan matkaa etelämmäs Phoenixiin. Arizonassa olisi tarkoitus ihastella kaktuksia ja erämaata ennen San Diegoon saapumista.

Meillä oli pitkään tarkoituksena piipahtaa San Diegosta Tijuanan puolella, mutta tämän hetken turvallisuustilanteen valossa päätettiin jättää Meksikon-vierailu väliin. Harmittaa, mutta kyllä sinne pääsee vielä joskus!

phoenixaz3 Saguaro Cactus Forest 2 Sonoran_Desert_33.081359_n112.431507 sandiego

San Diegosta matkataan sitten takaisin pohjoiseen, Los Angelesin kautta Las Vegasiin.

mulholland-drive-view3-800w Las-Vegas-960-x-420

Nyt kun tajusin miten paljon siistejä juttuja me tullaan näkemään, 7500 kilometriä alkoikin yhtäkkiä tuntua melko lyhyeltä matkalta. Etenkin, kun meillä on kuitenkin yli kolme viikkoa aikaa!

Vielä muutama päivä, ja malttamaton reissuodotus alkaa pikkuhiljaa muttua lähtöön valmistautumiseen. Can’t wait!

Kuvat: Rocky-patsas, Point Pleasant Beach, Boston,  Niagara Falls, Detroit, Chicago, Minneapolis, Mount Rushmore, Carhenge, Denver, Mesa Verde National Park, Monument Valley, Arizona, Saguaro-kaktus, Sonoran Desert, San Diego, Mulholland Drive & Las Vegas

Lisää tästä aiheesta

16 Kommenttia

Heli 15.7.2013 at 17.07

Kuulostaa huikealta reissulta.

Teillä on niin paljon näkemistä ja hirveä ajomatka, mutta vinkkinä se, että ootte aika lähellä Yellowstonen kansallispuistoa. Se oli hieno paikka geysireineen.

Hyvää ja turvallista reissua!
Heli

Vastaa
inkkap 15.7.2013 at 17.23

Kiitti Heli! Pitääpä tsekata, sillä ei konkarin vinkkejä voi sivuuttaa. :)

Ja turvallista lienee ainakin siihen asti ko minä istun ratin taa.. :D

Vastaa
Anni 15.7.2013 at 17.25

Hejs! Ootko tietoinen että sun blogi/pallontallaajat.net oli eilen hyökkäyksen kohteena? Tietokoneeni esti pääsyni blogiisi koska havaitsi viruksen sivulla.

Vastaa
inkkap 15.7.2013 at 21.14

Moikka! Joo, me säädettiin sitä vikaa pitkälle yöhön, mutta saatiin onneksi toimimaan. Kiitti kuitenkin ilmoituksesta! :) Laitoin siitä viestiä blogin FB-sivuille eilen, kun siellä joku jo ihmetteli, että mikä homma tässä oikeen on. Onneksi vika oli ilmeisesti vaan väärässä koodinpätkässä väärässä paikassa, eikä missään oikeassa hyökkäyksessä! :)

Vastaa
Amanda 15.7.2013 at 17.41

Tosi mielenkiintoinen reissu varmasti tulossa, reitti näyttää huikeelta! Jonkin toisen kerran sit Meksikoa ihmettelemään ja ihan ajan kanssa ;)

Vastaa
inkkap 15.7.2013 at 21.14

Odotan kyllä kovasti, vähän liiankin. :) Ja kyllä se Meksiko odottaa, onpahan syy lähtä uudelleen noille huudeille.

Vastaa
Ulletin 16.7.2013 at 8.39

Voi jummi, mulla tuli olo että haluan alkaa suunnitella uutta reissua, must see -kohteita oli tässä monta! :D Ehkä kuitenki pitää elää tämä nykyinen reissu nyt ensin täysillä. Terkkuja vaan hotellihuoneesta, jalat on ihan puhki yli 13 tunnin päivästä. Käytiin tänään mm. Alcatrazissa. Huikea paikka!

Vähänkö teillä on tulossa ybersupermegamahtava elokuu!!!

Vastaa
inkkap 16.7.2013 at 9.32

Haha, meillä oli lauantaina ko nähtiin entisen ja nykyisen reissuporukan kanssa niin jo päällä suunnittelut Ultimate American Road Tripistä! :D Että ei, mikkään ei riitä näköjään, mutta jos nyt eka hoidettais tää toinen pois alta.. :D

13 tunnin päivä San Franciscossa kuulostaa helkkarin rankalta mutta niin ihanalta! Oon täysillä hengessä mukana teidän reissussa, eritoten kun SF jää tällä kertaa näkemättä. Nauttikaa viimeisistä reissupäivistä!!!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 16.7.2013 at 10.16

Teille tulee kyllä aivan älyttömän makea reissu! Niin hienoa, että pääsen lukemaan sun tarinoita melkein heti kun Ulla kotiutuu (ja toivottavasti kirjoittaa vielä monta juttua) ja sitten lähtee reissuun vielä Keakin :) Seuraavaan miittiin pitää varmaan nimittää puheenjohtaja, jotta kaikki saa vuoron puhua, kun on niin huikeita kokemuksia teillä kaikilla takana :D Vähänkö en malta sitäkään tapaamista odottaa! -Milla

Vastaa
inkkap 16.7.2013 at 15.23

Haha! Vähän repesin tuolle puheenjohtaja-jutulle, se on niin totta! Ens miitissä ei kukkaan kuule mittään ko kaikki vaan hölöttää omia juttujaan!! Ja te raukat koitatta selittää omia seikkailuja ja muut on vaan jenkkijenkkijenkki! :D Tulee kyllä taas niin huikea ilta! :))

Vastaa
Kea 16.7.2013 at 14.26

NIIN huikee reissu teillä tulossa! Lähtisin muuten salamatkustajaks mukaan, ellei oma matka häämöttäis jo reilun kuukauden päässä… :)

Ens kerralla luulen et munkin pitää päästä johonkin missä en aiemmin oo käyny.

Ja odotan innolla matkapostauksia, meinaatko kirjoittaa jo reissun päältä?

Vastaa
inkkap 16.7.2013 at 15.25

Heh, meillä olis kyllä autossa tilaa, mutta ehkä ymmärrän jos se sun oma reissu menee nyt edelle. Mahtavaa että meillä on vielä koko reissut edessä!! :) Ja aattelin kyllä ottaa koneen mukaan ja päivitellä jo reissun päältä, mutta en varmastikaan yhtä aktiivisesti kuin Ulla. Tai no saa nähä! :)

Vastaa
Krisse 16.7.2013 at 15.09

Oi, ihanaa lukea näitä roadtrip-suunnitelmia, hyvältä kyllä näyttää reitti! Me ollaan kovasti mietitty, ajettaisko roadtripillämme (jonka ajankohta ei siis vielä oo tiedossa ;) ) idästä länteen vai sitten lännessä sellanen pyörylä. Tuota jälkimmäistä ollaan ajateltu lähinnä sen takia, kun kaikki meitä eniten kiinnostavat kohteet tuntuu aina olevan tuolla lännessä.. Mut kiva sit lukea sun matkajuttuja, jos ne vaikka auttais päätöksenteossa ü

Vastaa
inkkap 17.7.2013 at 9.21

Jee, ihana kuulla! Mää jo mietin että tuleeko nää kaikilta jo korvista ulos mutta hyvä tietää ettei ihan kaikilta. :) Toivottavasti saatte vinkkejä omaan reissuun, mää suosittelen menemään sinne minne haluaa, tosin siinä tulee aika nopeasti se ongelma, että haluaa mennä kaikkialle. Sitten pitää vaan tehä useampi road trip tai yks superpitkä matka! :D

Vastaa
Laura 16.7.2013 at 21.07

Teille on kyllä tulossa aivan huikea reissu! I’ll stay tuned ja haaveilen itsekin mahdollisuudesta päästä samanlaiselle matkalle jonain päivänä :)

Vastaa
inkkap 16.7.2013 at 22.37

Haaveilu kannattaa aina!! :)

Vastaa

Jätä Kommentti