Pallontallaajat.net
Valikko

Treenaaminen reissussa – tuttu juttu vai loman pilaaja?

Kirjoittanut Inka 18.7.2013

Minä en treenaa reissuilla. Yhden ainoan kerran oon pakannu treenikamat matkalaukkuun, ja sekin oli poikkeustapaus, sillä kyseessä oli treenireissu missä ei muuta juuri tehtykään. Treenaan normaalisti kauden aikana suht aktiivisesti, joten en näe mitään järkeä siinä, että vielä reissuillakin käyttäisin aikaa treenaamiseen, varsinkin kun se on pois uuden ihmettelyltä.

New_York_City-Brooklyn_Bridge-Empire_State_Building-Jogging-Motion_blur-United_States-Velocity

Aika varmasti mieli muuttuu sitten kun on sen pidemmän maailmanympärysmatkan aika, mutta silloin se reissaaminen saa muutenkin aivan uudet mittasuhteet, kun ollaan yhtenään tien päällä. Vielä kuukauden reissulle en treenikamoja ole pakkaamassa. Nähtiinhän se viime reissullakin: Karim kävi vetasemassa yhden lenkin testatakseen upouusia lenkkareitaan, ja Janne ja Ismo tais tehä pari liikesarjatreeniä koko matkan aikana. Tekemistä riittää muutenkin, eikä se kunto huonone tai lihakset katoa, vaikka yhden kuukauden ottaisi vähän iisimminkin. Ja jos niin käy, niin onpahan sitten syytä treenata kahta kauheammin.

Totta puhuakseni minä oon vetäny tämän koko kesän aika hissuksiin treenaamisen suhteen, tarkoituksella. Viime kesänä käytiin koko kesä se neljä lajitreeniä viikossa (ja parhaassa tapauksessa vielä muut muut päälle), ja syksyllä kauden alkaessa oltiin ihan puhki ja ihmeteltiin, että joko päästäis lomalle. Tänä kesänä en tee sitä virhettä, ja treenaaminen onkin jäänyt siihen, että näytän nokkaa treenisallilla kerran viikossa ja sitten teen kotona jotain, jos teen. Mutta tärkeintä on kuitenkin se, että en vedä siitä mitään ressiä.

Central_Park_jogging

Elokuu tulee ihan tasan tarkkaan menemään niin, että ainoa liikunta on paikasta toiseen säntäily. Se riittää mainiosti, sillä treenikausi alkaa jo paluusta seuraavana päivänä, joten ei ainakaan tarvi murehtia, että treeniä ei olisi tulossa riittävästi.

Eräs armas ystäväpariskunta oli alkukesästä kaksi viikkoa pakettimatkalla. Hotelli valittiin kuntosalin perusteella, ja reissun aikana tuli kuulemma käytyä 14 kertaa juoksemassa ja 16 kertaa salilla, eli kevyesti 2-3 treeniä päivässä koko loman ajan. Voin kertoa, että itse olisin käyttänyt all inclusive -loman hieman toisella tavalla, mutta kukin tyylillään.

Mikäs teillä on treenifilosofia reissussa? Onko sinne salille pakko päästä, vai treenataanko kotona sen edestä, että voi sitten reissussa katsella maisemia aivan rauhassa?
Kuvat: täältä ja täältä

Lisää tästä aiheesta

13 Kommenttia

Kea 18.7.2013 at 9.43

Mä ajattelin tulevalla reissulla yhdistää tän treenaamisen ja skeittaamisen. Eli reissussa saa vaan kävellä ja skeitata. Mut ei muuta! Ja nyt kesän ajan oon ottanu projekteja kaks liikkumisen suhteen. Eli pyöräilen mahdollisimman moneen paikkaan ja koiranulkoilutuksen yhteydessä käyn juoksemassa/ulkopunttiksella. Ja yllättäen oon saanu heinäkuussa muutaman lisäkilon pois! :)

Vastaa
inkkap 18.7.2013 at 10.10

Haha, niin oikein sanottu että muuta ei saa tehä! Paitsi ite aattelin käveleskelyn lomassa ehkä vähän pulikoida, mutta uimiseksi sitä ei meikäläisen kohalla voi ehkä sanoa… Jotain sinne päin kuitenki! Pienet valinnat tekee kyllä ihmeitä, ja onko mitään parempaa kuin ulkopunttis? Tosin ite en kauheesti harrasta mutta ruukaan aina fiilistellä ohi kulkiessa, kun mummerot painaa menemään. :)

Vastaa
Anni 18.7.2013 at 10.54

Juoksu (ja pyöräily) on ihan mahtava tapa tutustua lähialueeseen!! Nopeampaa kuin kävely mutta näkee enemmän kuin jos kulkisi kys. matkat julkisilla/autolla. Voi pysähtyä hengailemaan ja ihmettelemään just sinne minne haluaa ja, oikeesti, liikkuminen on ihan himohauskaa uusissa ja erilaisissa maisemissa. Salille en kyllä lomalla menisi. Ehkä puistossa lihaskuntoilua, joogaa tms. voisi reissuun sisällyttää.

Talvikohteeseen matkatessa sit tietty hiihto, retkiluistelu ja laskettelu!

Vastaa
inkkap 18.7.2013 at 22.06

Haha, hullu! :D Ei vaan, kukin tyylillään. Mulle pyöräily on tapa päästä paikasta toiseen, ja harvemmin sitä tulee laskettua treenaamiseksi. Puistojoogailut ja muut menee mulla samaan lokeroon puistoliikesarjojen kanssa, eli ne jää vaan tekemättä. En siis voi muuta kuin ihailla, että muut jaksaa! :)

Vastaa
Amanda 18.7.2013 at 11.32

Jos lähtee vaikka surffi- tai kiipeilyreissulle, niin treenaaminen on oikeastaan se juttu ja matkustamista rytmittävä tekijä, mutta muutoin… Joogaamassa olen reissuilla käynyt, mutta siinäpä se oikeastaan. Ei mitään pyöräilyäkään osaa oikein laskea treenaamiseksi, kun se mulla ainakin on ihan sightseeingia helpottava tekijä. Olishan se kyllä hienoa olla sali-innostunut energiapakkaus matkoillakin!

Vastaa
inkkap 18.7.2013 at 22.07

Tosiaan treenireissut on sitten ihan erikseen, ja eipä tuo pyöräilykään oo mun mielestä niinkään treenaamista, vaan tapa liikkua paikasta toiseen. Varsinkaan, jos se tapahtuu jäätelön tai donitsin syömisen välillä. :P (Kuten siis meikäläisen kohdalla ainakin mun reissuhaaveissa.)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 18.7.2013 at 20.23

Vielä kaksi vuotta sitten korkeintaan harkitsin puolisekuntia treenaamista reissussa ja päälle nauroin tuplasti pidempään hyvinkin räkäsen epäuskoisesti. Sitten lähdettiin 6kk ajaksi maailmalle ja päätin raahata joogamaton ja kuminauhan mukana. Lenkkarit oli mukana muutenkin, mutta niillä en suunnitellut juoksevani. Nyt 3 vko reissussa mukana on matto, kuminauha JA juoksulenkkarit, ja kaikkia olen käyttänyt! Sääntönä vaan on, että treenata saa jos se tuntuu hyvältä idealta, tekee mieli ja kaipaa sen jälkeistä hyvää oloa. Treenejä on ollut n. 2krt viikossa, lähinnä juosten kauniissa maisemissa ja kunnon venyttelyt ja muutama lihaskuntoliikkeet sitten vielä matolla. Suomessahan en saa kotona tehtyä mitään, vaan treenaaminen edellyttää vähintän lenkkiä tai jonnekin paikkaan menoa. Ulkomailla taas vetelen auronkotervehdyksiä ja muuta lihaskuntoa hymyssäsuin….. Weird…. -Milla

Vastaa
inkkap 18.7.2013 at 22.11

Haha, kuulostaa kyllä vähintään epäilyttävältä tuo sun puuhastelu! Ei vaan, ehkä se mullakin on sitten se pidempi reissu se gamechanger, mutta nyt mennään vielä sillä että tyydyn kuluttamaan energiani siihen, että kuljen suu auki paikasta toiseen hirviää kyytiä ihastellen kaikkea mitä kohdalle sattuu. Katotaan, kuinka kauan sitä vielä jaksaa, ennenku pitää siirtyä noihin aurinkotervehdyksiin! (Eli meikän reaktio on suunnilleen tismalleen sama, kuin sulla silloin kaksi vuotta sitten, jos erehdyn jotain treeniaatoksia reissussa vahingossa päässäni pyörittelemään.)

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 18.7.2013 at 21.47

Mä treenaan vapaa-aikana niin paljon (4 kertaa salilla + 3 lenkkiä), että lomat pyhitän lomailuun. Toisin toki olisi, jos lähtisin jonnekkin pidemmälle reissulle. Vois tästä innostuneena ehkä tehdä blogiinkin jonkun treeniaiheisen postauksen, jossa sais samalla esitellä Nykistä ostettuja treenikamoja, haha. Niitä löyty meinaan aika mukava määrä (;

Vastaa
inkkap 18.7.2013 at 22.13

Mulla on ihan sama: kotona treenataan, reissussa lomaillaan. Mää oikeesti mietin tätä postausta kirjoittaessani että pitäskö sittenki tehä joku “näin reenaat reissussa vaikkapa hotellihuoneessa” -tyyppinen treenivinkkipostaus mutta sitten tajusin mitä ajattelin ja reaktio oli oikeastaan juurikin tuonlainen, kuin Milla kuvaili aikaisempia fiiliksiään reissureenaamisen suhteen. Mutta tuo sun postausidea kuulostaa aika reilusti viksummalta, joten anna palaa! Ostokset kiinnostaa urkkijoita aina. :D

Vastaa
sansu 22.7.2013 at 21.46

Mä pakkaan aina lenkkarit reppuun, kun musta aamulenkit uusissa maisemissa on aina tosi inspiroivia, ja siinä pääsee kivasti näkemään maisemiakin. :) Juoksemalla on vaan niin kiva tutustua uusiin maisemiin! Salille en ehkä lähtisi, koska siellä ei näe maisemia, vaikka joskus oon kyllä reissun päällä kokenut ihan eksoottisia salitreenejäkin, mut ne on tehty silloin kun oon ollut reissussa tosi pitkään. Lenkkeily reissussa ei ole mikään must, sillä kävelyäkin tulee usein aika paljon, eli jos ei hotsita niin jätän väliin. :) Mutta tosiaalta loma ei kyllä pilaudu pienestä lenkkeilystä, päin vastoin!

Vastaa
inkkap 23.7.2013 at 7.09

Heh, miten tuo sun kommentti ei yhtään yllätä? :D Noh, onhan tuo ihan ymmärrettävä pointti että samalla voi ihastella maisemia ja erityisesti tapauksessa, missä lenkkeily kuuluu päivärutiineihin samalla tavalla kuin hampaiden pesu.. Eli nostan hattua ja suuntaan ite buffan jälkkäriosastolle! :P

Yritin muuten laittaa sulle kommenttia tuonne HT-blogin puolelle mutta ei se vissiin sitten koskaan tullu perille.. Kolmannen yrityksen jälkeen luovutin.

Vastaa
Aktiivilomailijat matkalla - matkapodcast - Archie gone Lebanon - Matkablogi 9.6.2016 at 15.38

[…] todellakaan oo enää samaa mieltä kuin muutama vuosi sitten, sillä pikkuhiljaa näiden vuosien aikana paitsi aktiivinen reissaaminen myös ihan rehelliset […]

Vastaa

Jätä Kommentti