Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Päiväreppuna pikkulaukku, eli keveys ennen kaikkea! - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Päiväreppuna pikkulaukku, eli keveys ennen kaikkea!

Kirjoittanut Inka 20.7.2013

Mun reissufilosofia kautta aikain on ollut matkustaa mahdollisimman kevyesti. Harvassa on ne reissut mihin on pakattu mukaan useampi kenkäpari tai otettu mukaan vaatteita, joita ei lopulta tullut reissussa sitten juuri käytettyä. Tietysti reissu-urani alkutaipaleilla tuli tehtyä useampi rookie mistake, mutta ne ovat onneksi kokemuksen kartuttua vähentyneet. Matkustankin mieluiten kevyesti, ja käsimatkatavaralla pärjää makeasti vaikkapa viikon.

Päivärepun koko vaihtelee, mutta kesäisin se on niin pieni kuin mahdollista. Kuumissa oloissa kun ei juuri jaksa eikä tarvitse roudata mitään ylimääräistä. Tulevalle reissulle olen varautunut laukulla, jonne mahtuu juuri kaikki tarpeellinen:

IMG_1964

Lompakko, kännykkä, kamera ja arskat. Siinä kaikki mitä minä tartten kesäisellä kaupunkilomalla. Vesipulloja saa matkan varrelta, ja sillä taretaan mitä aamulla on ylle kiskaistu. Tärkeintä on, että mukana on mahdollisimman vähän tavaraa.

Tuohon joukkoon saattaisin lisäksi sulloa vielä kangaskassin, jotta esimerkiksi ruokakaupasta piknik-vermeitä hakiessa ei tarttis ostaa muovikassia. Muuta en mukaan lisäisi.

Olkalaukkujen käytöstä päiväreppuna on ollu jos jonkinlaista polemiikkia ja myönnän, ettei tämä yksilö ole varsinaisesti se paras pitkäkyntisten välttelyä ajatellen. Vetoketjuvaatimus toki täyttyy, mutta varmuuden varalta laukussa olis hyvä olla jonkinlainen läppä ja siinä vielä jokin nepparisysteemi. Lisäski ohuet nahkahihnat on tosi helppo napsaista poikki, mutta onneksi laukku on sen verran pieni, ettei se huuda turrea tai junttia, vaikka sitä kantelisikin kropan etupuolella.

IMG_1969 IMG_1973 laukku IMG_1977

Laukun hankin reilu viikko sitten pienessä paniikissa kun tajusin, että mulla ei oo sopivan kokoista, -väristä ja -näköistä reissukassia. Täydellisen kokoinen ja muutenkin hyvä yksilö löytyi Etsystä parilla kympillä, ja taitaapa kyseessä olla vielä reilun kaupan veska, tai niin ainakin nettiputiikissa väitetään. Luotetaan siihen ja toivotaan, että tekijät ovat saaneet työstään rehdin korvauksen, vaikka se toki 20 euron hintalapulla tuntuu vähintään kyseenalaiselta..

Nyt mua kiinnostaisi kuulla, millaisia päiväreppuja te roudaatte matkoillanne? Noudattaako kukaan muu samaa less is more -periaatetta?

Käykäähän tsekkaamassa myös Nellan samasta aiheesta kirjoittama postaus, josta meikäläinenkin kaapi inspistä. Suosittelen samalla vauhilla myös Teean mielenkiintoista pakkauspostausta, mimmi tuntuu nimittäin olevan aika guru, mitä vähillä kamoilla reissaamiseen tulee. :)

Lisää tästä aiheesta

11 Kommenttia

Anna 20.7.2013 at 14.06

Marimekon Roadie Pal -laukku on mun valinta. Sinne uppoaa opaskirja, kamera, juomapullo ja kukkaro helposti. Parhaimmillaan mukana on ollut myös varavaatetta. Remmi on leveä ja itse kassi kevyt. Ja mikä parasta, likaantuneen laukun voi surutta heittää pesukoneeseen.

Tosin nyt on järkkäri ruvennut aineuttamaan vähän lisäpainoa, eli sitä ei enää tuohon laukkuun tungeta. Toisaalta kaveri kuljettaa järkkäriä murisematta kun kauniisti pyytää.

Itse olen tota pakkaamista pohdiskellut myös, tosin vähän ehkä eri kulmasta.
http://tamamatka.pallontallaajat.net/2013/04/16/pakkausfilosofia/

Vastaa
inkkap 21.7.2013 at 19.01

Heh, sulla on aika hyvä kaveri! Mulla oli ennen arimekon magneettilaukku reissulaukkuna kun piti järkkäriä roudata, ja se oli kaikinpuolin täydellinen. Nyt onneksi pärjään pienemmällä, kun on tuo pienempi kamera.

Vastaa
Ulletin 21.7.2013 at 16.37

Kunnioitusta tulee tästä kevyestä matkaamisesta vaikka meikä ei samaan koulukuntaan kuulu :)

Sulle ois haastetta mun blogissa! Vastaan itse puolestani seuraavaksi siihen sun haasteeseen :) http://stilettikorkokanta.blogspot.fi/2013/07/blogihaaste.html

Vastaa
inkkap 21.7.2013 at 19.04

Kiitti haasteesta! Mää oon vieläki ihan hukassa sen starring you, starring who? -haasteen kans mutta kyllä se vielä tulee!!

Vastaa
Ellu 22.7.2013 at 17.49

Ootkos seurannut Nelliinan Route 66 -reissupostauksia?
Tää matkabudjetti-postaus oli ihan kiinnostava: http://www.olivialehti.fi/nelliinan-vaatehuone/2013/07/route-66-budjetti/

Vastaa
inkkap 22.7.2013 at 18.02

Kyyläsin reissun aikana kieli pitkällä kuvia, mutta nyt en oo jälkipyykkiä seurannu. Pitääpä käyä tsekkaamassa, kiitti vinkistä! :)

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 23.7.2013 at 15.01

Myös tää sun postaus oli hyvä! Mä lähdin metsästämään Nykistä pientä olkalaukkua, johon 5D mahtuisi. Ja bongasin sellaisen! Kiitos vaan sun, kun tajusin, ettei aina tarvii kantaa selässä reppua. (;

Vastaa
inkkap 24.7.2013 at 7.22

Mahtava juttu! Reppu ei tosiaan varmaan oo mikään kuningasidea siellä Manhattanin helteissä, joten huippua että sait elämää helpottavia ideoita. :)

Vastaa
Annika 15.9.2013 at 12.48

VOi ei, oon nyt sitten tunnin selaillu etsyssä tuon putiikin pussukoita ja laukkuja. Voisin ostaa lähes kaikki! Jos vaan rahaa riittäis :D
toimiko laukku hyvin reissussa ja onko se vielä ihan ehjä?

Vastaa
inkkap 16.9.2013 at 8.35

Haha, soriii! Laukku on toiminu ihan superhyvin, ainoo vaan että se nahkahihna pitäs rasvata kun siitä irtoaa vähän nahkapalasia kun se toinen puoli on niin kuiva, mutta muuten ei oo mitään valittamista. :)

Vastaa
Annika 16.9.2013 at 10.54

Okei, kiitti tiedosta!

Vastaa

Jätä Kommentti