Pallontallaajat.net
Valikko

Linkkivinkki: Seat Guru

Kirjoittanut Inka 23.7.2013

Törmäsin tuossa jokunen aika sitten nettisivuun, joka on ollut mulle melko hyödytön aikaisemmin, mutta varmaan nyt kun ikä alkaa painaa (ehheh), alan arvostaa ihan eri tavalla, erityisesti pitkien lentojen kohdalla.

Kyseessä on TripAdvisorin Seat Guru -nettipalvelu, joka paljastaa konetyypin perusteella lentokoneiden parhaat paikat. Toimii siis kuin unelma ainakin, jos tykkäät tehdä lähtöselvityksen netissä jo ennen lentokentällä konkoilua.

Mulla on tapana lähtöselvittää itteni vasta lentällä olevien masiinojen avulla, mutta tulevan reissun nopeiden vaihtojen vuoksi etukäteislähtöselvitys on ainoa mielenrauhan edes jokseenkin takaava vaihdoehto, joten sillä mennään tällä kertaa.

seat guru1

Palvelu on melko näppärä, sillä se hakee lentotietojen perusteella karttakuvan lentokoneen pohjasta. Sen avulla tiedetään jo nyt, että me matkustetaan komeilla isoilla koneilla Helsingistä Brysseliin, mutta tullaan pikkupurkilla Bryssel-Helsinki -väli. Ei sillä että sillä olisi mitään merkitystä, mutta onhan se aika hauska tietää, mimmoisilla koneilla sitä ollaan liikenteessä.

Lisäksi palvelu paljastaa, millaisia huvituslaitteita koneista löytyy. Sieltä saatiinkin vastaus esimerkiksi siihen, onko meidän valtameren ylittävillä lennoilla kullakin matkustajalla omat viihdelaitteet, vai joudutaanko katselemaan HIMYMin uusintoja viiden penkkirivin päässä olevalta näytöltä. Näin tiedetään minkä verran sitä omaa viihdykettä kannattaa varata lennolle jo lähtiissä.

seat guru2

Kun vajaan parin viikon päästä aletaan tehdä lähtöselvitystä meidän lennolle, hätäuloskäynnin vieressä sijaitsevien paikkojen numerot löytynee Seat Gurun avulla.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Kea 24.7.2013 at 17.40

Joo on tullu tsekkailtua noi! Mä varasin meille tovi sit vierekkäiset istumapaikat lennoille ja samalla tutkin noita, vaikka aina ei oo mahollista saada just tiettyjä jenkkilennoilla maksamatta ekstraa. Miten te muuten istutte lennoilla kun teitä on niin monta? Yhessä vai pienemmissä ryhmissä erikseen?

Vastaa
inkkap 25.7.2013 at 6.41

Tarkotus ois päästä mahollisimman lähekkäin, mutta sen näkee sitten ku on check-inin teon aika. Meillä on ainoastaan ne Jetbluen lennot semmoset, et on paikat pystytty varaamaan etukäteen. Ekoilla lennoilla ainoa kriteeri on että ollaan mahdollisimman edessä että päästään sieltä sitten nopsaan ulos ja koneenvaihtoon, mutta sillä pisimmällä lennolla koitetaan päästä samalle riville edes. Siinä mielessä helppoa kun on niin iso porukka niin voidaan hajaantuakin ilman, että kenenkään tarvii istua yksin. :)

Ja huippua että näistä mun vinkkauksista on ainaki sulle ollu hyötyä! Mää vähän aina mietin että nää on kuitenki kaikkien tiedossa mutta eipä sitä koskaan tiiä.

Vastaa
Kea 24.7.2013 at 17.41

Ja piti vielä sanoa että kiva et linkittelet kaikenlaisia hyödyllisiä juttuja. Mä oon siitä roadtrippersistä niin mielissäni edelleen… :)

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 24.7.2013 at 22.05

Huikee vinkki, kiva kun jaoit tän! :)

Vastaa
inkkap 25.7.2013 at 6.41

Jjee :)

Vastaa
Instagram Travel Thursday: Siivellä matkustaja | Kaukokaipuu matkablogiKaukokaipuu matkablogi 23.3.2014 at 19.37

[…] sitä koneen “virallisesti” parasta penkkiä voi havitella vaikkapa Seat Gurun avulla: Inka kirjoitti aiheesta jokunen tovi sitten ja postaus kannattaa ehdottomasti tsekata, mikäli sinulle […]

Vastaa

Jätä Kommentti