Pallontallaajat.net
Valikko

Pyörällä metropolissa

Kirjoittanut Inka 30.7.2013

Koska polkupyöräily on mulle varsin luonteva tapa liikkua paikasta toiseen, oon monesti reissuilla vilkuillu sillä silmällä niitä vuokrattavia kaupunkipyöriä, mitä monissa suurkaupungeissa on tarjolla. Olishan se paljon nopeampaa, kätevämpää ja ehkä jopa hauskempaakin kulkea paikasta toiseen polkien sen sijaan, että tallustelis reissukengät rikki.

Vielä en oo kuitenkaan uskaltautunut pyörän selkään, sillä vaikka pyöräilenkin melko haastavissa olosuhteissa (vai mitä sanotte Suomen talvesta?), on nuo miljoonakaupunkien metropolit tuntuneet vielä vähän hurjan pelottavilta pyöräilypaikoilta, vaikka useimmissa kaupungeissa onkin tosi hyvät pyörätiet. Pidän nimittäin pyörää nimenomaan kulkupelinä, jolla pitää tietenkin aina ajaa täysiä, eikä se että rossailisin hillitöntä kyytiä tunnu vielä hyvältä idealta missään suurkaupungin sykkeessä. Toki sitä voisi varmasti ajaa vähän pienempääkin nopeutta, mutta sitä pitänee harjoitella ensin täällä kotikulmilla.

Sain yhteydenoton Wingosta ja he halusivat jakaa teidän lukijoiden kanssa alla olevan graafin, jossa on melko selkeästi kerrottu kaupunkipyöräilymahdollisuuksista Lontoossa, Pariisissa, Berliinissä, Amsterdamissa ja Nizzassa. Jos kaupunkipyöräily siis vähänkään houkuttaa noissa edellä mainituissa kaupungeissa, kannattaa faktat tsekata tuosta alla olevasta infograafista. (Ja varoitus: se on ihan hillittömän pitkä!)

Infograafi on tehty yhteistyössä momondon kanssa.

Public-Bike-Transport-by-City_Finnish - 03.07.2013

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Annika 30.7.2013 at 9.34

Mä uskaltauduin kokeilemaan noita Lontoon kaupunkipyöriä ensimmäistä kertaa muutama viikko sitten, ja olihan ne kyllä käteviä! Tosin hiukan pelotti pyöräillä isojen bussien ja “muutaman” auton seassa :D Mutta vuokraaminen oli tosi helppoa ja kätevää ja toi rekisteröityminenkin tarkotti käytännössä vaan sitä että näytit pankkikortin laitteelle ja hyväksyit ehdot.

Ihan kunnollisia pyöräteitä ei kyllä pahemmin tullut vastaan muutamaa kaistaa lukuunottamatta…

Vastaa
inkkap 30.7.2013 at 14.37

Huh, ootpa rohkea! Mää oon varmaan jokaisella Lontoon reissulla haaveillu että semmonen pyörä olis niin kätevä, mutta vasemmanpuoleinen liikenne on pitäny mut toistaiseksi tiukasti jalkapelissä. Ehkä vielä joskus, kuulostaa nimittäin sen verran helepolta tuo vuokraus!

Vastaa
Annika 31.7.2013 at 2.09

Siellä oli onneks paljon muitakin pyöräilijöitä, joten yritin vain seurata niitä jottei tarvis itse miettiä liikaa missä kohtaa katua pitäis olla :D

Vastaa
inkkap 31.7.2013 at 10.08

Nose, tietty noissa suurkaupungeissa on ehkä joku muukin liikkeellä. Pakko kyllä kokeilla joku kerta! :)

Vastaa

Jätä Kommentti