Pallontallaajat.net
Valikko

Eka päivä Empire Statessa

Kirjoittanut Inka 5.8.2013

Kuten arvata saattaa, ekaan Nykin päivään herättiin melko aikaisin. Perjantaille oli luvattu kuumaa auringonpaistetta ja meillä oli selvät sävelet päivän tapahtumista, kiitos ennakkoon puuhattujen suunnitelmien, on nimittäin hivenen tullu fiilisteltyä ja suunniteltua tätä reisbaa etukäteen. :) Heräiltiin siinä kuuden maissa kun sisäinen kello ei antanu nukkua pidempään, ja seiskan pintaan oltiin jo 34th streetillä syömässä aamiaista. Olin melko mielissäni saadessani naaman eteen nautamakkaraa ja kalkkunapekonia, niitä on tässä odoteltu pari vuotta..

Meidän vakkariaamiaispaikka ei tuottanut pettymystä tälläkään kertaa, ja vähän naureskeltiin siinä syödessä Pasille, joka oli ämpänny lautaselleen niin paljon aamiaisherkkuja, ettei jaksanu edes syödä kaikkia. Niin se Amerikka vaikuttaa! :D

_DSF7308 RD1 RD2 _DSF7326 _DSF7323

Kaupungissa oli superkuuma jo kasin aikaan aamulla, ja käveleskeltiin siinä 8th Avenueta pitkin kohti Century 21:stä, missä aiottiin käydä heti reissun aluksi tuhoamassa budjettia. Syy siihen oli paitsi se että päästäis sinne arkiaamuna ja vältettäis hirviät ihmismassat, mutta tärkeämpi syy oli se, että pojilla oli vaatteet lopussa. Karimilla tais olla vaatteita lentopäivän lisäksi vaan yhelle päivälle, joten varustuksia oli vähän täydennettävä. Century 21 ei taaskaan tuottanu pettymystä poitsuille, ja eikä tosin mullekaan, sillä nappasin sieltä messiin vähän koreampaa varustusta sadesäälle, mutta kumisten kenkien lisäksi ei sieltä meikäläisen matkalaukkuun tarttunut muuta täytettä.

Käytiin heittämässä pursuilevat ostoskassit Times Squaren vieressä sijaitsevalle hotellille ja paineltiin lyhyen välikuoleman jälkeen taas syömään. Eka suunta oli tietysti Madison Square Parkin Shake Shack, joka oli jopa vielä parempi kuin muistin, jos mahdollista. Oltiin paikalla just pahimmoilleen alkuiltapäivästä, ja jonotettiin herkkuja yli puoli tuntia. Kaikki muut olivat sitä mieltä että sapuska oli jonotuksen arvoista satanolla, mutta Jannen kasvisburgeri ei aivan riittänyt täyttämään ammottavaa vatsaa.

Onneksi meillä oli edessä vielä lisää ruokapaikkoja, sillä täydellisten shackburgereiden jälkeen suunnattiin kohti etelää ja New Yorkin yliopiston lähellä sijaitsevaa Peanut Butter & Co. -kahvilaa, joka oli mulle ja Karimille tuttu. Täydellisen brownie-paloilla, maapähkinävoilla, suklaalla ja suklaakastikkeella kuorrutetun sundaen jälkeen jakso taas seikkailla pitkin Nykin katuja!

_DSF7329 _DSF7392 _DSF7395 _DSF7409 _DSF7439 RD3 _DSF7466

Suunnattiinki siitä sitten läskeinä kohti Hudsonin rantaa missä Janne meinas jäädä heti kättelyssä pyörän alle, mutta sai onneksi ystävällismielisen ”dumbass!” –huudon, joka varoitti miestä jäämästä alle. Rantsussa oli ihan huikeita maisemia, ja fiilisteltiin ohilipuvia purjeveneitä ja Hudsonilta tulevaa viilentävää tuulta. Kipsuteltiin rantamaisemissa kohti pohjoista High Linea kohti.

Oltiin aivan vakuuttuneita High Linen konseptista, ja se oliki yks siisteimpiä paikkoja Nykissä tuolla reissulla! High Line on siis vanhoille junaraiteille rakennettu kävelyreitti, joka kulkee jokusen metrin maan yläpuolella. Kävelyreitin varrelle on istutettu hurjasti kasveja ja siellä täällä on istumapaikkoja, mihin voi pyllähtää ihastelemaan ihania pilvenpiirtäjämaisemia. Me lompsittiinkin High Linea pitkin ihan rauhassa ja jäätiin vähän väliä fiilistelemään meidän reissua ja niitä tulevia seikkailuja, mitä meillä on vielä edessä. Siinä kävellessä alkoi arska vähän painua alas, ja samalla myös takana oleva päivä alkoi jo vähän tuntua kropassa.

_DSF7486 _DSF7490 _DSF7519

Riennettiinki sitte kohti hotellia, mutta poitsut halus pitää yllä edellisenä iltana alkanutta perinnettä ja hakea kaljaa lähimmästä Duane Readesta. Sinniteltiin Juhon, Pasin ja Jannen huoneessa vajaan tunnin verran, minkä jälkeen oli pakko painua omaan huoneeseen nukkumaan.

Eka Nykin päivä oli aivan täydellinen, kiitos loistavan sään, mahtavan matkaseuran ja upeiden paikkojen. High Line oli tosi vaikuttava, ja se pääsi heti mun lempipaikkojen joukkoon, sillä olihan se nyt vähintään täydellisen epätodellista ja vaatimattomasti superupeaa tallustella rauhassa Manhattanille rakennetussa keidasomaisessa ympäristössä ja ihastella maisemia. Sinne on siis päästävä vielä joskus uudelleen!

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Pingviinimatkalaiset 5.8.2013 at 21.57

Mun tunteet Nykiä kohtaan on sanoin kuvaamattomat. Ei pysty kuin sanomaan, että ihanan täydellinen päivä on teillä ollut ja saatan ehkä tirauttaa kyyneleen tai pari ihan vaan ikävästä kuvia katsellessa. Kun ootte back, niin on meidän tsuumattava kartalta missä kohti tarkalleen on teidän suokkari deli, kun mekin siinä jossakin just kolmenelkulla on aina yhdessä mestassa käyty :D -Milla

Vastaa
inkkap 7.8.2013 at 3.33

Ei vitsi, ihan mahtavaa! Nyki on kyllä ihan huippu, onneksi päätettiin paitsi alottaa, myös lopettaa tää meidän reissu sinne. :)

Vastaa
Kea 6.8.2013 at 14.32

Ihanan näköstä! Kyllä mun täytyy vielä joskus palata Nykiin… :)

Vastaa
inkkap 7.8.2013 at 3.33

Ehottomasti, Nyki on ihan paras!

Vastaa
Mirkka 6.8.2013 at 14.41

Voi eiiii, kesäinen New York ja sen ihanat maisemat ja kaikki nuo herkut! <3 Tulee itelle melko kova matkakuume näistä postauksista, joita on toivottavasti vielä paaaljo luvassa teidän reissusta. Nyt ei muuta ku omaa häämatkaa suunnittelemaan, sillon on kyllä ihan pakko piipahtaa Nykissä vaikka onki talvi, ihana se on silti :)

Vastaa
inkkap 7.8.2013 at 3.34

Ehottomasti, ei häämatka oo mitään ilman reissua Nykiin! :))

Vastaa

Jätä Kommentti