Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Autoton Park Avenue ja täydellistä ruokaa - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Autoton Park Avenue ja täydellistä ruokaa

Kirjoittanut Inka 6.8.2013

_DSF7595

Lauantaiaamu vietettiin Park Avenuella, sillä Karim oli bongannu ennen reissua Summer Streets –tapahtuman, jonka pikkutapahtumia järjestetään pitkin kesää ympäri New Yorkia. Lauantaina tapahtuman kunniaksi Nykin kaupunki sulki Park Avenuen kokonaan autoliikenteeltä, ja siellä me oltiin seittemän aikaan autiolla Avenuella käveleskelemässä niiden muutaman hassun lenkkeilijän joukossa.Sen lisäksi että Avenue oli suljettu, järjestettiin sen varrella myös pienempiä tapahtumia.

Me skipattiin Karimin kanssa aamiainen lauantaina, sillä Park Avenuella oli luomuruokakauppajätti Whole Foodsin maistelukojuja, missä jaettiin melko anteliaasti maistiaisia. Vedeltiinkin siinä napaamme superherkullisia energiapatukoita (eli karkkia), kasviksista tehtyjä leivonnaisia ja nautahodareita. Navat pullollaan melkoisen tyytyväisinä jatkettiin matkaa etelään Park Avenueta pitkin. Muuten oli hyvä, mutta aina vähän väliä sato muutama pisara vettä ärsyttävästi niin, että just kun sontikan sai kaivettua esiin, lakkasi hetkeksi satamasta. Se ei kuitenkaan ihan hillittömäst häirinny, vaan paineltiin onnellisina kohti etelää.

_DSF7587 _DSF7598 _DSF7603

Park Avenuen jälkeen meillä oli edessä toinenkin tapahtuma sille päivälle, ja siihen liittyi tietysti ruoka. Lauantaisin Brooklynissä järjestettävä Smorgasburg-ruokatapahtuma oli Karimille aivan ehdoton, sillä se oli jo etukäteen bongaillu sieltä pari kojua, missä oli pakko käydä. Smorgasburg järjestetään ilmeisesti joka viikonloppu samassa paikassa, ja siellä on aina noin 70 ruokakojua myymässä herkkuja.

Meillä oli aika hankala hahmottaa mitä kaikkea keittiöitä siellä oli edustettuina, joten onneksi Karim oli tehny vähän researchingia ja selvittäny paikan parhaat kojut. Kierreltiin alueella ympäriinsä ja lopulta päädyttiin aivan viimeisen kojun Mighty Quinnsin luo, ja pienen jonottelun jälkeen Jannea lukuunottamatta joka jätkällä oli kourassaan melkoisen mahtava lihaleipä. Koska olin ite tehny nälissäni aikaisemmin väärän valinnan ja napannu meksikolaiskojusta säälittävän kanatacon, tyydyin vaan maistelemaan Karimin herkkuleipää, joka oli kyllä sen verran hyvää, että ens kerralla etitään käsiimme Mighty Quinnin varsinainen rafla.

_DSF7635 RD4

Vesisateessa vanhalla muurilla syödyn herkkuleivän jälkeen piti saada tietysti jälkkäriä, ja paineltiin 16Handlesiin, missä oli melkoisen mahtavat frozen yoghurt –tarjonnat. Mää söin taas Karimin purkista, sillä meikän makuun froyo on ihan liian terveellisen makuista. :D Hyvin maistu kuitenkin. Tuo lauantainen iltapäivä oli reissun ensimmäinen kerta kun meidän porukka hajaantui: me mentiin Karimin kanssa käymään vielä parissa kaupassa ja muu porsu paineli chillaamaan Central Parkiin. Kiertelyn ja lyhyen shoppailun jälkeen mentiin vielä hetkeksi välikuolemaan hotellille, ja seikkailu jatku taas hetken päästä.

Suunnattiin nokka kohti Roosevelt Islandia, ja hypättiin siinä rantsulla köysiradalla kulkevaan tramiin. Vaikka matka kesti vaan vähän aikaa, oli se kaikessa mahtavuudessaan melko ikimuistoinen. Ajoitettiin reissu niin, että aurinko alkoi jo laskea, joten auringonsäteiden näkyminen pilvenpiirtäjien välistä oli aika mahtavan näköistä. Kaiken lisäksi mun vieressä istui maailman herttaisin rooseveltislandilaisrouva, joka fiilisteli meisemia vähän myös meidän kanssa. Treffattiin pojat East Riverin rantsulla, missä istuskeltiinkin sitten auringonlaskuun asti ihastellen Manhattanin superkaunista skylinea.

_DSF7699 RD5

Ilta ei kuitenkaan päättyny mun osalta vielä siihen kun palattiin metrolla takas hotellille, vaan mulla oli edessä vielä reissun ekat treffit. Mun vaihtoaikainen buddy Maria sattui nimittäin olemaan just tuollon lauantai-iltana Nykissä, joten kävin moikkaamassa sitä ja sen poikakaveria Martinia. Pariskunta oli reissannut bussilla pari viikkoa ympäri jenkkejä, joten juteltavaa riitti.

Me kaikki oltiin sen verran väsyneitä, että nähtiin vaan puolen tunnin verran, sillä niillä oli takana lento San Franciscosta ja meikällä oli edessä reissun ensimmäinen ajopäivä. Ehdittiin kuitenkin nähdä edes vähän, ja se oli pääasia. Pimeää New Yorkia fiilistellen palasin sitten takas hotellihuoneeseen, missä Karim oli jo pakannut kamansa ja oli nukkumassa. Aamulla sitten pakkasin loput omat kamat ja sanoin heipat Nykille, mutta vaan muutamaksi viikoksi.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Kea 6.8.2013 at 9.47

Ihana lukea näitä juttuja näin tuoreeltaan… :D ja nyt tuli nälkä!

Vastaa
inkkap 7.8.2013 at 3.33

Haha, huippua! :D

Vastaa

Jätä Kommentti