Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

South Dakotan paras nähtävyys - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

South Dakotan paras nähtävyys

Kirjoittanut Inka 17.8.2013

Pari viime päivää vietettiin South Dakotan upeassa osavaltiossa. Se yllätti ihan täydellisesti, ja on ollu ehkä tähän mennessä mun suokkari kaikista osavaltiosta, mitä ollaan tällä reissulla kohdattu.

Meidän eka pysäkki SD:ssä oli Mitchell, mistä meillä oli varattuna motelli. Me yritettiin kovasti ettiä kivoja vierailupaikkoja Mitchellistä ennen reissua, mutta niitä löyty tosi vähän. Yhden makean jutun Karimin onnistui kuitenkin bongata, ja se oli ehkä hämäävin supernähtävyys mikä meillä on toistaiseksi tullu vastaan. Koko kaupunki tuntui nimittäin olevan aivan hulluna Corn Palaceen. Jep, maissipalatsiin!

SOUTH DAKOTA (24) RD1 SOUTH DAKOTA (25)

Koko rakennusta ei kuitenkaan ollu tehty maissista, vaan osa ulkokuoren koristuksista ja sisäpuolen upeista jättimäisistä tauluista. Corn Palace on ollut olemassa jo 1800-luvun lopusta asti, ja rakennus koristellaan joka vuosi uudelleen upeaksi maissintähkillä. Tämän vuoden versio oli selvästi vielä vähän kesken, mutta riitti meille.

Henkeäsalpaavan upean maissipalatsin jälkeen takki oli sen verran tyhjänä upeuksista, että tyydyttiin motellin tarjoamiin aktiviteetteihin. Sattumalta oltiin saatu huoneet aivan uima-altaan vierestä, joten vietettiin sitten ilta allasalueella. Tässä vaiheessa lienee asiallista mainita, että lämmintä oli enää hädintuskin 20 ja aurinkokin oli jossain ihan muualla kuin jakamassa lämpöä meidän suuntaan.

RD4 SOUTH DAKOTA (41) RD3 SOUTH DAKOTA (62)

Allasta oli kuitenki kokeiltava, ja Karim oli vielä sen verran uhkarohkea että veteli yhen pintin Ben&Jerrysiä aurinkotuolissa istuskellen ennen veteen astumista. Hyvin tarkeni, vaikka lämmintä oli kuin Suomen kesäkuussa!

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Pingviinimatkalaiset 17.8.2013 at 16.03

Maissipalatsi kuulostaa ja näyttää kerrassaan eksoottiselta. Allas ja Ben&Jerry’s, siinä on aika mahti yhdistelmä. Kelpais! Mutta on tyytyminen näistä jälkimmäiseen ja vesisateen töllistelyyn kotisohvalta käsin ;) -Milla

Vastaa
inkkap 18.8.2013 at 6.55

Ei oo mitään mitä Ben&Jerry’s ei pelastais, joten ei kuulosta pahalta vesisateessakaan! Ja tuo maissipalatsi pääsee ehkä mun top kymppiin suosikkinähtävyyksissä. :D

Vastaa
GoodieFoodie 22.8.2013 at 11.04

Hei ihan mahtavaa! Mekin käytiin juuri kesäkuussa tuolla :) Mun mielestä Etelä-Dakotassa parasta oli silti ehkä Custer State Park, Mt. Rushmore ja Crazy Horse Monument. Blogista voi lukea lisää (kesä-heinäkuu 2013).

Vastaa
inkkap 24.8.2013 at 8.19

Meillä jäi Crazy Horse Memorial kokonaan näkemättä, kun se hinta oli niin kallis että tuntui kynytykseltä ja sovittiin että käydään sitten joskus kattomassa sitä kun se on valamis.. :P Eli saa nähä! SD oli kyllä superkaunis osavaltio, pitääpä koittaa muistaa käydä lukemassa sun seikkailuja, jahka reissulta kotiudun.

Vastaa
Hulluja amerikkalaisia nähtävyyksiä - Archie gone Lebanon 29.12.2015 at 20.02

[…] jenkkinähtävyyksiä. Meidän reitille osui muun muassa upea Carhenge, käsittämätön Corn Palace sekä hivenen tutun olonen Leaning Tower. Neljäs ja ehkä oudoin niihin hämmentäviin kuuluva […]

Vastaa
Kalifornian-seikkailun oudoimmat nähtävyydet - Archie gone Lebanon - Matkablogi 14.12.2019 at 19.35

[…] on tapana bongailla reitin oudoimpia nähtävyyksiä. Jenkkilä on maa, josta löytyy muun muassa maissille omistettu Corn Palace, 14 ja esimerkiksi maan oma kalteva […]

Vastaa

Jätä Kommentti