Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Reissupäivä kuvina - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Reissupäivä kuvina

Kirjoittanut Inka 18.8.2013

Näytitte vihreää valoa mun ehdotukselle että tekisin päivä kuvina –postauksen reissueditionilla täältä tien päältä, joten tässä tulee. Kuvasin keskiviikon 15. elokuuta, ja se oli aivan loistava päivä tuohon tarkoitukseen, sillä päivä oli road trip –päivä parhaimmillaan!

RD2 SOUTH DAKOTA (17) SOUTH DAKOTA (75) SOUTH DAKOTA (76)

7.15 soi kello, sillä oltiin sovittu poitsujen kanssa että nähdään kahdeksalta autolla. Meillä on Karimin kanssa tapana katella aamuisin aina weather channelia, mikä nyt kertoi Chicagossa olevan kuumat oltavat mutta Mitchellissä missä me oltiin, oli kanavan mukaan aamulla pelkästään 58 astetta eli reilusti alle 20 celsiusta.

Heitin meikit naamaan ja kampasin tukan ja oltiin skarppeina kasin maissa tekemässä check outia. Koska majoituttiin Motel 6:ssä, ei tarjolla ollut aamiaiseksi muuta kuin kahvia ja päätettiinkin hakea aamiaisvermeet naapurissa sijaitsevasta Walmartista.

Syötiin sapuskat autossa, ja yheksän maissa Juho painoi kaasua kohti Interstate 90 –tietä. Mulla oli seuraava ajovuoro, joten otin rennosti taaimmaisella penkillä syöden, nukkuen ja blogipostausta valmiiksi kirjoitellen.

SOUTH DAKOTA (74) SOUTH DAKOTA (89) SOUTH DAKOTA (92) SOUTH DAKOTA (94)

Pari tuntia meni melko leppoisasti, ja kymmenen korvilla huomattiin että aikavyöhyke vaihtuu kesken osavaltion. Ajeltiin siis South Dakotassa, missä meillä oli yhtäkkiä tunti enemmän aikaa!

Jossain kohti suoritettiin kuskinvaihto, ja meikäläinen hyppäsi ratin taa. Siinä matkan aikana nähtiin kerrankin pysähdyspaikkoja, ja päätettiin pysähtyä rekkaparkkiin ottamaan valokuvia. Vähän matkan päässä oli myös Scenic Stop, mihin pysähdyttiin myös mutta sää oli sen verran sumuinen, että ei paljoa maisemia voinu ihastella.

Onneksi päivä kirkastu, sillä me suunnattiin Badlandin National Parkiin, missä oli aivan uskomattoman upeita maisemia! Paikka oli kuin Grand Canyon minikoossa, ja otettiin heti tietysti muutamat sivupotkukuvat, jotka oli mun ja Karimin osalta reissun ensimmäiset. Tietysti napattiin myös kaverikuva Pennyn kanssa!

SOUTH DAKOTA (99) SOUTH DAKOTA (106) SOUTH DAKOTA (109) SOUTH DAKOTA (155)

Ajeleskeltiin pitkin kansallispuistoa, ja joskus yhden maissa hoksattiin, että meillä loppuu kohta bensa. Aikaisemmilla asemilla oli ollut niin kallista että oltiin piheyspäissämme tankattu vaan vähän, ja mittari alko näyttää huolestuttavasti siltä, että kohta olis aika tankata.

Pitkin matkaa kansallispuistoon oltiin ohitettu Wall Drug –kylttejä, jotka mainosti isoin värikuvin paikasta saatavan edullista kahvia, kotitekoisia piiraita ja donitseja ja ihan hullun paljon kaikkea muuta. Wall Drugiin oli kansallispuistosta noin 30 mailin matka ja koitin painella kaasua sen verran nätisti, että löpöä riittäisi sinne asti. Hyvin kävi, ja päästiin tankille saakka.

SOUTH DAKOTA (158)

Wall Drug jäi sen sijaan edelleen mysteeriksi. Piipahdettiin kyllä siellä sijaitsevassa kaupassa joka meidän käsittääksemme oli se THE Wall Drug, mutta aika kylmäksi se jätti. Vähänniinku Oulunsalon kauppakeskus Kapteenissa myytäis vaan ihan hillittömästi kaikkea Kapteeni-krääsää, mutta paikassa ei olis mitään turistikrääsää myyvää ostoskeskusta kummempaa.

Wall Drug ei onneksi ollu meidän päivän ykkösvierailukohde, sillä siinä vaiheessa kun kello näytti neljää meidän auton nokka oli jo matkalla kohti Mount Rushmorea! Tää vuori oli yks niistä jutuista, mitä odotin näkeväni eniten tältä reissulta ja oli jotenkin superepätodellista, kun ne naamat viimein pilkotti puiden latvojen joukosta.

SOUTH DAKOTA (161) RD5 SOUTH DAKOTA (177) SOUTH DAKOTA (178)

Naamojen näkemisen jälkeen jännitys muuttui vatsanpohjassa kurnivaksi näläksi, ja matkattiin kohti Rapid Cityä mistä navigaattori kertoi löytyvän Sonicin, joka oli yks niistä ruokapaikoista mitkä jäi viime reissulla kokeilematta mutta mitä piti tällä reisballa kokeilla. Menu ei ollu kovin vakuuttava, mutta oli ihan hauska yrittää tilata sapuskaa auton ikkunasta mikrofoniin tilauksia huudellen. Lopulta saatiin ruuat tilattua ja maksettua ja hetken kuluttua oli tyttönen koputtelemassa auton ovelle. Ruoka oli melko kehnoa, mutta saatiinpahan hauska kokemus!

Seuraavaksi käytiin kirjautumassa sisään meidän motellille, joka oli tällä kertaa Super 8. Lähdettiin melkein heti Karimin ja Jannen kanssa käymään Walmartissa, ja siinä matkalla käytiin tsekkaamassa parit Rapid Cityn nähtävyydet. Huonoksi onneksi meillä ei ollu kellään kameraa ja päätettiin painella takaisin motellille noutamaan kuvausvälineistöä. Samalla Janne jäi kyydistä ja Pasi ja Juho hyppäs mukaan, ja suunnistettiin lähellä sijaitsevalle Dinosaur Hillille.

SOUTH DAKOTA (180) RD6 SOUTH DAKOTA (184) SOUTH DAKOTA (192) RD7

Vuoren päältä maisemat oli ihan huikeat, ja eipä ne dinosauruksetkaan mitään kehnonlaisia olleet. Puistoon oli rakennettu 30-luvulla dinosauruspatsaita piristämään laman masentamia kansalaisia, ja koska siihen aikaan ei vielä ihan hullun tarkasti tiietty minkä näköisiä dinot tarkalleen olivat, oli puistossa vastassa iloisia ja hymyileviä dinopatsaita.

Vielä iltaseikkailun päätteeksi ajeltiin alas kukkulalta Rapid Cityn keskustaan, mistä Karim oli bongannu Art Alley –nimisen graffiteilla täytetyn kujan. Koulujen alkamisen kunniaksi keskustassa järjestettiin festari, ja me paitsi löydettiin graffitit, päästiin myös osaksi juhlahumua. Osallistuttiin ilotteluun piirtelemällä katuliiduilla tyhjennetylle parkkipaikalle, ja auringon laskiessa suunnattiin kohti Pennyä.

SOUTH DAKOTA (202) RD8 SOUTH DAKOTA (214) SOUTH DAKOTA (217) SOUTH DAKOTA (223)

Takaisin motellilla oltiin joskus puoli ysin pintaan, ja loppuilta menikin sitten blogin parissa. Piti tietysti nurkkasilmällä vähän katella Conaniakin, mutta uni tuli kyllä jo kympin aikoihin, paitsi aikaeron takia meidän sisäinen kello oli jo iltaykstoista. Ihan kelpo reissupäivä!

Lisää tästä aiheesta

7 Kommenttia

Kea 18.8.2013 at 10.03

Eikäääää….. teillä on ollu huono Sonic-kokemus! Mulle niiden juustopekonibursa + tater totsit + cherry limeade on aina ollu ihan kingi-kombo. Eipä ollu tarkotus johtaa harhaan… :( ehkä se oli vaan toi kyseinen mesta?

Siitä on nyt 5 vuotta kun olin noilla seuduilla, kiva päästä näin virtuaalisesti mukaan. Musta tuntu sillon et noi Rushmoren päät oli niin kovin kaukana ja olis ollu kiva kiivetä jonnekin lähemmäs kattelemaan ja kuvailemaan. :)

Vastaa
inkkap 21.8.2013 at 17.14

En tiiä oliko se vaan tuo vai mikä, mutta sonic ei kyllä vakuuttanut. Kokemuksena oli kuitenkin kiva, vaikka jääneekin tuohon yhteen kertaan nuo meidän vierailut siellä.

ne päät on kyllä tosi kaukana! Jos en olis nyt keväällä nähny kuvaa siitä miten kaukana ne oikeesti on, olisin varmasti ollu ihan superpettynyt paikan päällä. Nyt osas onneksi varautua siihen, ettei niitä juurikaan nää.

Vastaa
rollon henna 19.8.2013 at 17.11

Inka oon sun fani, ihania nää sun jutut :) <3

Vastaa
inkkap 21.8.2013 at 17.15

Haha, ihana Henna! <3

Vastaa
GoodieFoodie 22.8.2013 at 15.20

Mutta pääshän niitä päitä kattomaan aika läheltäkin, tai siis siitä vuorenjuurelta? Mainioita kuvia Rapid Citystä, ihan erinäköistä kuin mihin itse törmättiin! :)

Vastaa
inkkap 24.8.2013 at 8.21

Hmm, varmaan saatto päästä, mutta me ei ainakaan hoksattu. Toisaalta en tiiä sitte että olisko lähempää enää nähny noita niin selvästi, eli siinä mielessä tuo oli ihan hyvä. :)

Vastaa
Kuvahaasteen saldoa - Archie gone Lebanon 29.12.2015 at 20.56

[…] osa ideoista oli ihan mahtavia ja niitä oli hauska toteuttaa. Oli myös tosi mukava toteuttaa päivä kuvina -postaus reissun päältä, kun näytitte sille vihreää valoa. Mutta nyt niihin teidän […]

Vastaa

Jätä Kommentti