Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Carhenge, tuo jenkkien Stonehenge - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Carhenge, tuo jenkkien Stonehenge

Kirjoittanut Inka 20.8.2013

NEBRASKA JA COLORADO (1) NEBRASKA JA COLORADO (7)

Amarillossa Teksasin osavaltiossa sijaitseva eeppinen Cadillac Ranch on yks niistä paikoista, jotka jokaisen roadtrippaajan kuuluu nähdä. Viime reissulla Amarillo ei sattunut meidän reitille vaikka Teksasissa käytiinkin, ja tällä reissulla ei käydä Teksasissa päinkään, joten Cadillac Ranch jää jälleen kerran näkemättä. Mutta ehkä vielä joskus.

Pari päivää sitten päästiin kuitenkin ihastelemaan maalattuja, maahan tyrkättyjä autoja. Sen ilon meille soi Nebraskan osavaltiossa sijaitseva Carhenge, joka on kuin brittien Stonehenge mutta pienoiskoossa ja autoista tehtynä. Löytyi paikasta toki muutama pystyyn isketty auto, jotka oli täytetty graffiteilla, niin saatiin pieni maistiainen myös siitä, miltä Cadillac Ranchilla näyttää.

NEBRASKA JA COLORADO (9) RD1 NEBRASKA JA COLORADO (8) NEBRASKA JA COLORADO (19) NEBRASKA JA COLORADO (28)

 

Vaaleanharmaisiin autoihin ei ollu luvallista jättää puumerkkiään ja se oli ihan hyvä juttu, sillä stonehenge-fiilis olis vielä kauempana, jos joka jampan nimmari olis jääny autojen pelteihin. Nebraskan aurinko helli aika kuumasti, ja carhengellä nautiskeltiinkin lähemmäs 30 asteen lämpötiloista, mikä oli aika herkkua niiden hädintuskin 20 lämpöasteen jälkeen.

Carhengen vierailu sattui Jannen syntymäpäivälle, ja paikka olikin sopivan eeppinen 27-vuotissyntymäpäivän juhlintaan. Juhlahumu jatkui vielä illalla, kun kannettiin kaupasta motelliin puolen gallonan eli vajaan kahden litran verran Bluebellin minttusuklaajäätelöä.

NEBRASKA JA COLORADO (62) RD2

Viidestäänkin syötynä jätskistä tuli melkoisen huono olo, jota lähdettiin sitten parantelemaan motellin lämmitetylle uima-altaalle. Lämmitys oli tarpeen, sillä aurinko oli jo laskenut eikä vedessä olis tarennu kauaa lillua ilman lämmitystä.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Ulletin 20.8.2013 at 16.58

En kestä, miten siistiltä näyttää tuo paikka! (Ja jäätelö näyttää herkulta). Mää haluan kans koko Jenkkien halki kulkevalle roadtripille!!! :) Uusia must see -juttuja pulpahtelee mukavasti koko ajan esiin :)

Vastaa
inkkap 21.8.2013 at 17.16

Jes Ulla! Kyllähän se niin menee että aina pitää olla yks jenkkien road trip suunnittelussa! :)

Vastaa
Hulluja amerikkalaisia nähtävyyksiä | archie gone lebanon 19.2.2014 at 22.36

[…] ja se oli bongata mitä omituisempia jenkkinähtävyyksiä. Meidän reitille osui muun muassa upea Carhenge, käsittämätön Corn Palace sekä hivenen tutun olonen Leaning Tower. Neljäs ja ehkä oudoin […]

Vastaa
Kalifornian-seikkailun oudoimmat nähtävyydet - Archie gone Lebanon - Matkablogi 29.12.2019 at 8.44

[…] nähtävyyksiä. Jenkkilä on maa, josta löytyy muun muassa maissille omistettu Corn Palace, 14 ja esimerkiksi maan oma kalteva […]

Vastaa

Jätä Kommentti