Pallontallaajat.net
Valikko

Say Hello to Mr. Saguaro!

Kirjoittanut Inka 24.8.2013

RD1 UTAH JA ARIZONA (412)

Vietettiin Arizonassa kaks ikimuistoista päivää, ja kummankin aikana saatiin ihastella niin palmuja kuin kaktuksiakin. Palmut on mun suuri rakkaus mutta Arizonassa ihastelin kyllä mahtavia kaktuksiakin vähintään yhtä kovasti kuin palmuja. Jättimäiset Saguaro-kaktukset oli nimittäin ihan hillittömän kokoisia ja tajuttoman upeita, ja niiden vieressä seistessä olo oli kuin villin lännen elokuvassa.

Ensimmäisen kerran bongattiin kaktukset ihan vaan rennosti interstatella ajellessa. Mun vuoro oli korsata takapenkillä ja lempeä uni keskeytyi poikien innokkaisiin huutoihin, kun ne alkoi bongata kaktuksia. Sitten niitä oli yhtäkkiä kaikkialla, ja kaikkien päät heilui kuin vieteriukoilla, aivan kuten aikaisempinakin päivinä.

UTAH JA ARIZONA (360) UTAH JA ARIZONA (362) UTAH JA ARIZONA (358) RD4

Kaktusten lisäksi Arizonaan mennessä iski ihan hillitön helle! Lämpötila kipusi hetkessä yli sadan fahrenheitin eli yli 40 celsiuksen. Toki lämmintä oli ollu aikaisemminkin varsin reilusti, mutta noin kuumasta ei oltu saatu nauttia vielä yhtenäkään reissupäivänä. Ilma oli vielä siihen päälle mukavan kuivaa, eli mitään märkä rätti naamalle -efektiä ei onneksi tullu.

Aikaisempina päivinä kun ajeltiin vuoristossa ja korkeus saattoi vaihdella tunnin aikana melkein kilometrin verran, muttui myös lämpötilat aika hurjaa vauhtia. Aamulla saatettiin lähtä liikkeelle 15 asteen lämpötilasta, ja tunnin päästä lämmintä saatto olla jo 20, puolenpäivän aikaan 30 ja tunnin päästä taas 20.

RD2 UTAH JA ARIZONA (397) RD5

Koska Saguaro-kaktukset on niin tajuttoman makeita, piti meidän tietysti saada kuva niiden kanssa, jos ei muuten niin sen vuoksi, että teillekin välittyisi se niiden hillittömän jättimäinen koko.

Ensimmäinen kuvauskerta epäonnistui surkeasti, kun meidän ja kaktusten välissä oli aita, jonka toiselle puolelle ei todellakaan ameriikan mantereella uskallettu mennä. Käytiin kuitenkin haistelemassa vähän lähempää kaktusta ja upottamassa tossuja maassa piileviin koloihin.

Seuraavana päivänä oli onneksi onni matkassa, ja päästiin aivan kaktusten viereen. Kohdalle sattui melko veikeitä kavereita, ja hupia riitti faces in places -hengessä. :)

RD3 UTAH JA ARIZONA (418) UTAH JA ARIZONA (422)

Onneksi fiilisteltiin ja ihasteltiin kaktuksia kunnolla Arizonassa, sillä heti Californian rajan ylitettyämme kaktukset loppu ku seinään. Ihan ilman siistejä kasveja ei kuitenkaan oo tarvinnu täälläkään olla, sillä mun ihastukseksi palmuja riittää! :)

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Nella Kaukokaipuu 25.8.2013 at 19.11

Ojoj, ihania kuvia!

Vastaa
inkkap 28.8.2013 at 8.57

Kiitsa Nella! <3

Vastaa
Emma 25.8.2013 at 23.30 Vastaa
inkkap 28.8.2013 at 8.58

Kiitti! :)

Vastaa

Jätä Kommentti