Pallontallaajat.net
Valikko

Kevyesti kauneimmat uintimaisemat

Kirjoittanut Inka 2.9.2013

Arizonan lähestyessä lupasin pojille, että mulla oli katottuna yksi paikka, missä pääsee hyppäämään kalliolta veteen. Hurjapäät innostuivat ajatuksesta tietysti heti, ja niin sain reissukaverit ylipuhuttua vierailulle Sedonassa sijaitsevaan Slide Rock State Parkiin. Arvaatte varmaan, että mulla oli mielessä jotain ihan muuta kuin hypellä kalliolta veteen. Nimittäin nämä:

UTAH JA ARIZONA (299) UTAH JA ARIZONA (294)

Aivan käsittämättömän kauniit maisemat. Harvassa paikassa sitä pääsee uimaan kirkkaassa (ja hyytävän kylmässä) vedessä kallioiden välissä, mutta Slide Rock State Park tarjosi sen mahdollisuuden.

Alun perin bongasin paikan Jonathan Flemingin valokuvablogista, ja nuo kuvat nähtyäni sinne oli päästävä. Sedona sattui onneksi meidän reitille, sillä se sijaitsee Flagstaffista parikymmentä kilometriä etelään, joten päästiin sopivasti käymään aamu-uinnilla kansallispuistossa.

Saavuttiin puistoon siinä aamuysin pintaan, ja siellä oli jo porukkaa polskuttelemassa hyisessä vedessä. Kallioiden välissä luikertelevassa koskessa kelluessa sai kyllä aika hyvän herätyksen, mutta alituiseen piti olla valppaana ettei liukastu, sillä kivet oli puiston nimen mukaisesti todella liukkaita. Kaikilla muilla olikin pitävät uintikengät jalassa, mutta meidän porukka Pasia ja Juhoa lukuunottamatta veteli paljain jaloin, ja kaikki onneksi pysy pystyssä ainakin joten kuten!

UTAH JA ARIZONA (307) UTAH JA ARIZONA (308) SEDONA1

Koskessa oli oikea luonnon oma liukumäki, mikä oli melko hauska. Virta oli ihan hillitön, ja välillä kyllä kieltämättä vähän pelotti että millon sitä iskeytyy täysillä ympärillä oleviin kiviin, mutta ne oli onneksi vuosikausien saatossa hioutunu melko sileiksi, joten välitöntä hengenvaaraa ei edes mun kaltaisella nynnyllä ollut.

Liukumäkien jälkeen todettiin, että ne hyppykalliot taisivat olla toisessa suunnassa ja lähdettiin etsimään niitä.

UTAH JA ARIZONA (298) SEDONA2

UTAH JA ARIZONA (319) SEDONA5

Vähän matkan päässä oli yksi upeimpia koskaan näkemiäni maisemia. Kahden kallion välissä oli pieni syvä poukama, missä pääsi uimaan ja se tarjosi samalla myös turvallisen hyppyalustan. Poukamaa vierustavat kalliot oli kummaltakin puolelta erikorkuiset, ja hyppelyn saattoi alottaa vähän helpommin ensin muutamasta metristä ja kokeilemalla sitten sitä vähän korkeampaa.

Pojat pääty lopulta hyppäämään noin seitsemän metriä korkealta kalliolta, ja se oli aika hurjaa katsottavaa. Alueella ei ollu tietenkään mitään kylttejä merkkaamaan paikkoja missä olis turvallista hypätä, mutta onneksi ennen meitä paikalle oli tullut jo pari jenkkiä, jotka heittäytyivät alas kalliolta. Sen perusteella tiedettiin, että vettä on alla ihan hyvä määrä.

UTAH JA ARIZONA (324) SEDONA4 UTAH JA ARIZONA (342)

Aika nopeasti porukkaa alkoi valua myös sinne meidän salaiseen hyppypaikkaan, mutta siinä vaiheessa oli onneksi jo hypyt takana ja huuletkin alkoi sinertää, joten me pakattiin uikkarit kassiin ja suunnattiin kohti Pennyä ja eteläisempää Arizonaa.

EDIT: lisäsin pari kuvaa, kun olin jostain syystä jättänyt ne julkaisematta ekalla kerralla.

Lisää tästä aiheesta

7 Kommenttia

Ulletin 2.9.2013 at 17.03

Arizona on ihana!!! Vitsit, koko ajan tulee vastaan uusia must see -kohteita, kuten tämä. Hitsi ollaan ajettu varmaan niin läheltä ohi :) Mahtava paikka! Näin sitä oppii uutta ja voi pistää mieleen tulevia reissuja ajatellen :)

Vastaa
inkkap 3.9.2013 at 3.11

Arizona on kyllä ihan huikea osavaltio, ihan älytöntä miten paljon kaikkea siistiä sieltä löytyykään! :)

Vastaa
Kea / Deep Red Blues 13.4.2015 at 18.14

Tuonne mä haluun! Oon niin fiiliksissä näistä sun kuvista et lisäsin tän nyt meidänkin reitille… :)

Vastaa
Inka 13.4.2015 at 20.44

Eikä, ihanaa jos voin tarjota kaikista ihmisistä just sulle reissuinspiraatiota Amerikkaan!!! :)

Vastaa
Kea | Deep Red Blues 14.4.2015 at 21.52

Älä nyt, välillä mä luen tätä sun blogia kuin raamattua. :)

Vastaa
Inka 15.4.2015 at 22.19

:D

Vastaa
Amerikan road tripin upein päivä: seikkailu Death Valleyssa - Archie gone Lebanon - Matkablogi 26.4.2019 at 21.45

[…] 25 dollaria, maksettiin poikkeuksellisesti automaattiin. Vastaavaa en oo nähny muualla kuin Arizonan Slide Rock State Parkissa, mutta ilmeisesti kyseessä on kuitenkin suht yleinen […]

Vastaa

Jätä Kommentti