Pallontallaajat.net
Valikko

Paljonko maksaa Road Trip?

Kirjoittanut Inka 3.9.2013

Yks jenkkireissun suurimpia toteutumisen takaavia asioita on raha. Meillä oli helppo lähteä budjetoimaan mennyttä reissua, sillä takana oli jo yks samanlainen. Ennen ekaa reissua oli huomattavasti vaikeampi arvioida tulevaa kulutusta, ja nyt mentiin selkeästi rennommin, kun osasi paremmin arvioida mitä on tulossa.

NEBRASKA JA COLORADO (91) CALIFORNIA (41)

Luvassa on hirvittävän pitkä listaus siitä, minkä verran meidän road tripiin kului tällä kerralla manesta ja mistä se kokonaisuus koostuu. Reissun isoimmat menot oon listannu jo aikaisemmin, mutta laitetaan ne nyt kootusti tähän. Kaikki summat on mun ja Karimin osalta.

Lennot Oulu-Helsinki-Oulu 170e
Lennot Helsinki-New York-Helsinki 1004e
Lento Las Vegas-New York 334e

12 yötä motelleissa 501e
Hotelli New York 3 yötä 286e
Hotelli Las Vegas 3 yötä 237e + 57e resort fee
11 yötä hostelleissa 564e

Lennot ja majoitukset yhteensä 3096e

Sekä lennoissa että majoituksessa pyrittiin pääasiassa valitsemaan kaikkein edullisin vaihtoehto. New Yorkiin mennessä juostiin täysillä sekä Helsinki-Vantaalla että Brysselin lentokentällä, sillä meillä oli niin tiukat vaihdot. Palatessa taas vetelehdittiin molemmilla kentillä neljä tuntia kummassakin, eli vaihtojen perusteella lennot ei olleet mitenkään maailman parhaat, mutta hinta ratkaisi.

Las Vegasista olis varmasti lentänyt Nykiin halvemmallakin, mutta päädyttiin ostamaan lennot JetBluelta, joka oli meille tuttu lentoyhtiö jo aikaisemmalta jenkkireissulta.

CALIFORNIA (108)

Nykin hostellia lukuunottamatta meidän kaikki hostellit oli tosi hyviä ja rankattu korkealle hostelworldissa. Niissä ei pihistelty ihan hirveästi, sillä haluttiin kuitenkin mukavat oltavat ja suht pienet huoneet. Meillä olikin vaan viiden tai kuuden hengen dormeja.

Hotelleissa ei säästelty kauheasti. New Yorkin Carter oli todettu hyväksi jo edelliskerralla, ja otettiin se tälläkin kertaa vaikka hinta olikin korkeampi kuin aikaisemmin. Se kuitenkin näkyi huoneissa, jotka oli huomattavasti siistimmät kuin edelliskerralla. Las Vegasissa törsättiin antaumuksella ja valittiin sviittihotelli, joka osoittautui täydelliseksi ratkaisuksi, ja oli joka sentin arvoista.

Motelleissa ei muuta kriteeriä ollu kuin se, että löydetään halvin mahollinen. Niiden hintahaitari oli aika suuri, sillä halvin motelli maksoi 26 euroa yöltä ja kallein 60 euroa. Kyseessä on siis kahden hengen huoneiden hinta.

CALIFORNIA (51)

Maksettiin etukäteen myös muita juttuja:

Auto 837e
Valassafari 84e
Kanadan huvipuisto 74e

Koko reissun kannoin mukanani pientä vihkoa, mihin pyrin merkkaamaan jokaisen mun ja Karimin menon. Joinakin päivinä vihko kuitenki unohtu laukun pohjalle, ja sitten oli ikävä muistella, mitä kaikkea tuli aikaisempina päivinä maksettua. Todennäköisesti joukosta uupuu muutama pikkusumma, mutta tämä toiminee ainakin suuntaa-antavasti.

Metro- ja junaliput 108e
Ruoka 555e
Huvitukset 137e
Shoppailu 1348e
Walmart (ruokaa ja shoppailuja) 281e
Puhelin ja auton jättömaksu 120e

Eikä tässä vielä kaikki, vaan lisäksi meillä oli yhteinen reissulompakko, mistä pidettiin tarkkaa kirjaa ja jokainen maksoi aina vuorollaan bensoja ja muita yhteisiä kuluja, minä pääasiassa leivoksia tai muita herkkuja. Siihen meni rahaa suunnilleen noin 300 euroa naama eli 600e meiltä yhteensä.

Reissun aikana kului siis 3149e

CALIFORNIA (28) NEBRASKA JA COLORADO (69)

Eli matkat ja majoitukset, auto ja etukäteen maksetut huvitukset sekä kulkeminen, syöminen ja shoppailu paikan päällä sekä muut huvitukset ja tietysti yhteiset kulut eli bensat ja muut tekee yhteensä noin 7297 euroa kahdelta.

Sillä rahalla me päästiin kuukaudeksi Road Tripille. Toki huomattavasti vähemmälläkin olisi pärjänny, mutta nyt haluttiin vetää muulla kuin sillä ainaisella minibudjetilla.

Lisää tästä aiheesta

9 Kommenttia

Jenna 3.9.2013 at 22.23

Kiitos paljon näistä hinnoista! Olen miettinyt, että paljonko tuollainen reissu tulisi maksamaan.. Jospa joskus mäkin pääsisin toteuttamaan haaveeni!

Vastaa
inkkap 4.9.2013 at 8.34

Jes, hyvä että näistä oli hyötyä! Suosittelen kyllä reissua, on jokaisen sentin arvoista. :)

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 4.9.2013 at 20.47

Hyvä ja tarpeellinen postaus, tätä oli kiva lukea! Pistän Kaukon kautta jakoon, oon varma että jengiä kiinnostaa nää faktat. :)

Vastaa
inkkap 5.9.2013 at 7.29

Huippua, kiitti Nella!

Vastaa
Heidi 5.9.2013 at 8.59

Olipa kiva lueskella road tripin budjettia. Meidän oma kuvio tänä kesänä oli New York 4 yötä (myöskin Carterissa) ja länsirannikon road trip 10 yötä. Eli kaksi viikkoa oltiin reissussa ja varmaan samassa suhteessa meni rahaa. Tosin ostoksista en osaa sanoa, kun Jenkeissä tulee niin paljon houkutuksia vastaan ;)

Vastaa
inkkap 6.9.2013 at 8.13

Haha, aika hauska sattuma että majoituitte myös Carterissa! Tosi onhan se sen verran mainio hotelli, ainakin jos on rennommalla reissulla. :) Hyvältä kuulostaa teidänkin reissu, ja houkutuksia tuli kyllä vastaan niin paljon, onneksi tuo meidän shoppailuun käyttämä summa ei oo tuon isompi, vaikka isolta tuntuu jo nyt..

Vastaa
Laura R. 7.9.2013 at 4.46

Ei oo mun mielestä kyllä edes paha summa kahdelta kuukauden reissusta, moni varmasti kuvittelee tuollaisen matkan tulevan vielä kalliimmaksi! Meidätkin on yllättänyt täällä Japanissa se, että ollaan pystytty olemaan suht pienillä kuluilla. “Pohjanoteeraus” oli toissapäivä, kun meillä meni päivän aikana yht. rahaa 25€! Ja syötiin kunnolla kaks kertaa. Eli kunhan vaan valitsee oikein paikat, voi täälläkin elää pihisti.

Eilinen Disneyland-päivä tosin sit vähän korjas tuota budjettia takas ylöspäin :D Mut ei sekään tullut niin kalliiksi kuin kuviteltiin :)

Vastaa
inkkap 7.9.2013 at 8.59

Huh, 25 e päivässä Japanissa kuulosta kyllä tosi vähältä, mutta hyvä tietää että se on mahdollista! Ja tuommoiset kompensaatiopäiväthän kuuluu tuohon reissuun, ja ovat taatusti ikimuistoisia! :) Seuraan innolla teidän reissua!!! Niin innolla, että ollaan jopa alettu heittää läppää häiden perumisesta että tehtäs se oma suuri matka niiden sijaan.. :P

Vastaa
USA road trip budjetti | Road Trip USA 22.4.2014 at 19.13

[…] vaatehuone – Route 66 budjetti Archie gone lebanon – Paljonko maksaa road trip Road trip US – […]

Vastaa

Jätä Kommentti