Pallontallaajat.net
Valikko

Antelope Canyon osa 2: karu totuus

Kirjoittanut Inka 9.9.2013

Antelope Canyon oli yksi jenkkireissun upeimpia paikkoja, siitä ei pääse mihinkään. Keskellä Arizonan autiomaata sijaitsevaan kanjoniin laskeuduttiin vaan pienestä rakosesta ja yhtäkkiä oltiin maan alla keskellä käsittämättömiä näkymiä – tosin ensin saatiin jonottaa melkoinen tovi, että päästiin edes portaiden yläpäähän.

Olis voinu luulla että tuommoisen ihmismassan joukossa kulkeminen aiheuttaisi sen, että esimerkiksi valokuvia ei kehtais jurnuttava suomalainen juuri jäädä ottamaan muiden tielle. Todellisuudessa sekä edessä että takana kulkevat nappaili niitä kuvia ihan yhtä kovaan tahtiin, eikä me taidettu jäädä jumittamaan kuin yhden italialaispariskunnan tielle. Tosin siihen saattoi vaikuttaa se, että ne ja yks jenkkinainen oli ainoita jotka oli meidän takana, mutta silti…

Koska edellisen postauksen kuvat antavat ymmärtää, että kanjonin uumenissa oli melkolailla autiota, tuonee nämä kuvat todellisuutta vähän lähemmäksi.

UTAH JA ARIZONA (231) UTAH JA ARIZONA (129) AC1 AC7 AC10 AC5 AC4 UTAH JA ARIZONA (197) AC8 AC12 AC13

Eli reissukavereiden naamoista huolimatta supernättiä oli silti! (Sori pojat…)

Kanjonissa kiertelyn jälkeen käveltiin vielä takaisin lähtöpaikalle, mikä oli tietysti noin 40 asteen kuumuudessa oma hommansa. Ei silti, menisin heti uudelleen ja kävelisin vaikka tuplasti pidemmän matkan noiden näkymien vuoksi!

Täytyy vielä sanoa, että vaikka maksettiin opastetusta kierroksesta, ei meille irronnut oppaista yhtään mitään tervehdyksiä kummempaa. Toki oltaisiin voitu rientää oppaan kintereille kyselemään kaikenlaista, mutta tietysti kuljeskeltiin suomalaiseen tyyliin omassa porukassa keskenämme, ja oltiin siihen varsin tyytyväisiä. Eli jos Kenin kierrokselle suunnittelee osallisuvansa, kannattaa pysytellä hyvinkin lähellä opasta jos siltä jotain haluaa, muuten on aika helppoa nauttia vaan omasta hyvästä seurastaan.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Nella Kaukokaipuu 22.9.2013 at 23.14

Voi huokaus noita maisemia ja paikkoja. Oli varmaan ihan mieletön kokemus! .. jonoista huolimatta (;

Vastaa
inkkap 23.9.2013 at 16.27

Jep, eipä nuo jonot kyllä paljoa haitanneet, antoivat vaan lisää aikaa nauttia maisemista. :)

Vastaa
Reetta 28.9.2013 at 22.49

Oi että, menipä heti ens kesän reissun kohdelistalle. Kun vielä reitillekin osuu. :) Oliko tuo teidän ottama tour upper vai lower canyon ja muistatko mitä kustansi/pää? Oon ihan pähkinöinä tästä siun reissukertomuksesta ja joudun palaamaan varmaan vielä monesti. Omat random reissugooglailut johti tänne ja hyvä niin.

Vastaa
inkkap 29.9.2013 at 9.35

Voi vitsi, suosittelen kyllä niin kovasti!! Ihanaa että pääsette tuonne, Antelope Canyon oli kyllä niin upea paikka että en voi muuta kuin olla superonnellinen jokaisen puolesta, joka sinne pääsee! Jee! :) Ja hyvä että vastaukset tuli seleväksi.

Vastaa

Jätä Kommentti