Pallontallaajat.net
Valikko

Foodgasmeilua Kaliforniassa

Kirjoittanut Inka 26.9.2013

Nyt rakkaat kaverit, jos on näläkä, niin käykää jääkaapilla ennen tämän postauksen lukemista sillä jos joskus puhutaan food pornosta, niin nyt. Tosin jos (ja kun) siellä on ihmisiä, jotka ovat valinneet kasvissyöjän tien niin teidän ei välttis tarvi..

Vielä ei mennä meidän lemppareiden jenkkiburgereiden listalle (vaikka sekin on kohta tulossa), vaan sitä ennen haluan omistaa vielä oman postauksensa yhdelle suurelle jenkkipurilaisketjulle, joka on kuulemma rantautunut Lontooseen asti, ja se on Five Guys.

CALIFORNIA (100) CALIFORNIA (102) fiveguys2

Vaikka Five Guys tuli vastaan jo ensimmäisenä päivänä New Yorkissa, päästiin punavalkoiseen ravintolaan vasta San Diegossa, kun nälkä iski kesken shoppailun. Samoin kuin In-N-Outin, myös Five Guysin työntekijät ovat melko valmiita muokkaamaan listalla olevia annoksia asiakkaiden toiveiden mukaisiksi. Pihvejä ja juustoja saa haluamansa määrän (ja käsittääkseni tällä ketjulla ei ole mitään maksimimäärää, gulp!), ja kasvispiffikin on tarjolla.

Tykkään myös kovasti siitä, että jokainen asiakas lukee listalta ne täytteet, jotka purilaisensa väliin toivoo saavansa. Se takaa sen, että jokainen hampurilainen tehdään kullekin asiakkaalle erikseen tämän toiveiden mukaisesti. Eli munkaltainen sinappivammailija voi huoletta vedellä burgeria naamaan ilman pelkoa sinapista!

Ja pisteet vielä siitä, että ruokaa odotellessa voi vedellä naamaan rajattomasti maapähkinöitä, jotka ovat vielä kuoressaan ja tarjoavat sitä kautta vähän (melko sotkuista) tekemistä siihen ruuan odottelun lomaan. Pähkinät on paahdettu ja suolattu, ja ne on ihan tajuttoman hyviä, suosittelen! Mutta niin on hyviä ne hampparitkin, ja vaikka ranuja en juuri missään tilaa koskaan, tulee ne tilata Five Guysissa sillä siellä ne ovat todella sen arvoisia.

CALIFORNIA (106) CALIFORNIA (109) fiveguys1 CALIFORNIA (111)

N-n-nam! Ja Karim muuten tilas hampurilaisensa neljällä pihvillä, haha!

Ulkoasun säätö on pikkusen kesken, mutta mitäs sanotte uudesta bannerista? Huonompi vai parempi kuin aikasemmin? Ja onko muuten ulkoasussa jotain häiritsevää, esimerkiksi sivupalkissa? Palautetta otetaan avosylin vastaan!

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

Laura 26.9.2013 at 22.57

Ah, Five Guys on ihan mahtava! Kävin siellä ensi kertaa kun olin Montrealissa ja rakastuin! Yritin käydä myös Lontoossa ollessa mutta paikka oli just avattu niin siellä oli järkyttävät jonot. Jeps, nyt kyllä tuli nälkä!

Vastaa
inkkap 27.9.2013 at 8.05

Voi vitsi, voin kyllä kuvitella että se on ihan tukossa! Määky tykkäsin ihan hulluna, aivan sairaan hyviä hamppareita. Pitää ehkä ens Lontoon reisballaki käyä…

Vastaa
Raija 27.9.2013 at 1.51

Tälleen five guysin lähes naapurissa asuessa (kävelymatkaa 5min…) saa pitää mielihalut kurissa, on se vaan niiin hyvää. :) Osaatko sanoa mistäpäin San Diegoa nää kuvat on, näyttää ihan hirmuisesti tuolle naapuri five guys’lle nimittäin, vaikka ympäristöä kovin vähän näkyykin. :)

Vastaa
inkkap 27.9.2013 at 8.06

Auts, mulla tekis kyllä tosi tiukkaa! :) En muista tarkalleen missä nuo on (yritin ettiä netistä mutta ei onnistunu), mutta siitä keskustasta reilusti pohjoiseen oli joku ostoskeskus jonka nimessä mainittiin university tai jotain sinnepäin, ja siinä vieressä käytiin, kylessä oli Starbucks. Meneeköhän edes lähelle?

Vastaa
Raija 27.9.2013 at 19.23

Jep, naapurissa kävitte. :) Tuossa on UTC Westfield mall ja UCSD on kulmilla. Olispa ollut hassua sattua paikalle samaan aikaan. Ja jännä miten vähästä sitä kuvista kotikulmat tunnistaa. Toivottavasti viihdyitte San Diegossa (ja täällä La Jollassa). Odottelinkin tarinoita näiltä seuduilta.

Ja lueskelen mielenkiinnolla jatkossakin. :)

Vastaa
inkkap 28.9.2013 at 10.04

Ei vitsi, vähän hauska! :D Ja sulla on kyllä aika tarkka silmä, tai no kyllä määki tunnistaisin varmasti lähi Five Guysini, jos semmoinen mulla olis. :) San Diegon arska piti huolen että viihdyttiin, ja lisää tarinointia on kyllä vielä niiltä huudeilta luvassa. :)

Vastaa
Kea 27.9.2013 at 10.09

Mekin piipahdettiin West Hollywoodin Five Guysissa vikoina päivinä. Mut valitettavasti se taas ei piessy sitä rullaluistin-Sonic-kokemusta, ja ehkä oli omaa vikaa kun pyysin omaan burgeriin BBQ-kastiketta… koska jälkikäteen oli vähän paha olo. Maapähkinät oli tosin kuorineen ihan parhaita.

Mut pitäis kyllä päästä Five Guysiin uudestaan – koska kerta ei vältsyy merkkaa mitään vielä. Kotiinpaluun jälkeen meilläpäin on tehty pari kertaa kotoisia protein-style bursia. Avokadoa ja pekonia päälle!

Vastaa
inkkap 27.9.2013 at 11.59

Protein style on kyllä kovis, ja välillä kieltämättä harmittaa tuo että en pääse syömään pekonia kotoisissa oloissa, kun kalkkunaversiota ei oo tarjolla. Ehottomasti toinen mahollisuus Five Guysille, ehkä määki vielä joskus kokeilen sitä Sonicia…

Vastaa
Salla 27.9.2013 at 21.59

Tsekkasin heti tuon Lontoon Five Guysin osotteen, sinne siis! Taian kuitenkin säästää sen siihen, kun poikakaveri tulee kylään – se varmaan arvostaa tuota paikkaa :D

Vastaa
inkkap 28.9.2013 at 10.04

Haha, huippua! En epäile yhtään etteikö osais arvostaa! :D

Vastaa
Matkavinkit ensimmäitä kertaa New Yorkiin suuntaavalle 8.2.2015 at 10.10

[…] Square Parkissa, mutta kehnoilla keleillä käy myös muu vaihtoehto. Herkkuhampurilaisia saa myös Five Guys -ketjuburgerilasta, jonka ravintoloita on siellä täällä ympäri kaupunkia. Myöskään ei sovi […]

Vastaa
Viimein se hampurilaisvertailu - Archie gone Lebanon 29.12.2015 at 20.12

[…] Five Guysista voitte lukea täältä, mutta tähän väliin sanon, että se on ykköspaikkansa ansainnut. On ehkä vähän kalliimpi […]

Vastaa

Jätä Kommentti