Pallontallaajat.net
Valikko

Upeiden maisemien High Line

Kirjoittanut Inka 28.9.2013

Millan toissapäiväisestä postauksesta inspiroituneena ajattelin minäkin tarjota teille pienen nojatuolimatkan New Yorkiin ja tarkemmin sanottuna High Linelle.

High Line on puistokatu, joka on rakennettu vanhalle junaradalle, joka tietysti kulkee hieman katutasoa ylempänä. Reilun parin kilometrin pätkä vanhaa raidetta on laitettu aivan uusiksi, ja nykyään siellä on junaraiteiden sijaan paitsi kävälykatu (jos sitä sanaa voi tässä tapauksessa käyttää), mutta myös iso kasa kasveja jotka tekee paikasta todellisen puutarhan. High Line avattiin vasta vuonna 2009, joten kyseessä on vielä jokseenkin tuore juttu.

NYC (210) highline1 NYC (212)

Me noustiin High Linelle etelästä läheltä Hudsonin rantaa, ja jouduttiin jonkin verran kävelemään sen rinnalla, sillä vastaan ei meinannu millään tulla suojatietä että oltais päästy motarin yli. Lopulta onneksi päästiin, ja samalla kohdalla oli sopivasti portaat High Linelle. Paikkaan ei siis ole vaan yhtä tai kahta sisäänkäyntiä, vaan niitä on käsittääkseni vähän siellä täällä pitkin High Linen vartta.

Näkymät High Linelta oli heti tosi upeat. Aurinko oli sopivasti vähän painumassa alas, joten saatiin nauttia sen upeiksi maalaamista väreistä. Lisäksi ihmeteltiin kaupungin liikennettä vähän eri näkökulmasta, ja kyllähän niitä keltaisia takseja riitti, samoin kuin aivan ihmeellisesti ajavia kuskeja. Ehkä ihan hyvä, että me ollaan toistaiseksi onnistuttu välttämään New Yorkissa ajaminen.

NYC (213) NYC (217) NYC (225) NYC (227)

Alkuillasta High Linella oli ihan mukavasti porukkaa, mutta kyllä sieltä siitä huolimatta löytyi ihan hurjasti istumapaikkoja. Ellei oltais oltu niin väsyneitä ja valmiita rojahtamaan Hotel Carterin sänkyihin, oltais varmasti istuskeltu tuolla paljon pidempään kuin nyt maltettiin.

Siisteimmältä näyttivät ne istumapaikat, jotka oli rakennettu niin että niistä avautui suora näkymä Manhattanille sen sijaan, että maisemia olis peittäny pieni osa tuota High Linea. Siellä oli näitä maisemapaikkoja aika paljon, ja pitääki ens kerralla ottaa mukaan vaikka eväät ja käydä tuolla syömään noita mahtavia näkymiä ihastellessa.

NYC (228) NYC (232) highline2

High Line oli aivan loistava auringonlaskun aikaan, mutta siellä pitää kyllä joskus päästä käymään aamulla, kun kaupunki on vasta heräämässä.

Haha ja tirkistelijöille ylläribonus: reitin varrelta pääsee kuikistelemaan newyorkilaisten ikkunoista sisään sekä tietysti terasseille! En tosin ite tunnusta kuikuilleeni, ainakaan kauheasti…

Lisää tästä aiheesta

7 Kommenttia

Mikael 28.9.2013 at 14.23

Olipas mukavaa lukea High Linesta täältäkin! Olimme vaimoni kanssa Nykissä keväällä ja tuossa High Linessa oli kyllä jotain sanoinkuvaamattoman coolia! Olisin voinut viettää siellä vaikka koko päivän vain fiilistellen ympärillä avautuvaa urbaania ympäristöä. Suosittelen kyllä ehdottomasti kaikille jotka kaupunkiin suuntaavat!

Vastaa
inkkap 29.9.2013 at 9.33

Mulla oli ihan sama fiilis, ja ens kerralla (joka taatusti tulee), pitää siellä hengailla selkeesti pidempi aika mahtavia näkemiä ihmettellen!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 28.9.2013 at 18.18

Hih, vähänkö siistiä toimia inspiraation lähteenä :) Ja vielä siistinpää olis joskus olla molempien kuva-arkistot rinnakkain ja katsoa mistä kaikesta löytyy sama kuva esim eri vuodenaikoina! Meiltäkin kun molemmilta jonkun verran löytyy tuota materiaalia new yorkista :D -Milla

Vastaa
inkkap 29.9.2013 at 9.34

No sun reissut on kyllä sen verran inspiroivia, että ei pitäs tulla yllätyksenä tämä inspiraation lähde -status, nimim. maailmanympärysmatkaa suunnitellessa. ;) Ja vähän muuten hauska idea, vois koittaa toteuttaa joskus! :D

Vastaa
Eka New York -aamu High Linella | archie gone lebanon 16.8.2014 at 7.37

[…] kirjoittanut High Linesta aikaisemmin täällä, eikä tämä kokemus ihan hirveänä eronnut siitä aikaisemmasta: mitä nyt käveleskeltiin […]

Vastaa
Matkavinkit ensimmäitä kertaa New Yorkiin suuntaavalle 8.2.2015 at 19.52

[…] Manhattanin suosikkeja on iki-ihana High Line, jonne kannattaa suunnata aikaisin aamulla kaikessa rauhassa, vaikka eväiden kanssa. Vanhalle […]

Vastaa
Matkapodcast New Yorkista 5.5.2016 at 15.02

[…] omat postaukset High Linesta, Roosevelt Islandilta ja Staten Island Ferrystä. Pingviinimatkojen postaukset Roosevelt Islandilta […]

Vastaa

Jätä Kommentti