Pallontallaajat.net
Valikko

Motellielämää Jenkeissä

Kirjoittanut Inka 29.9.2013

Motellit oli ehkä merkittävin osa meidän reissuarkea elokuun ajan, sillä noin puolet reissuöistä vietettiin noissa tasoltaan vaihtelevissa tienvarsimotelleissa. Motelleissa ei sinällään ole mitään erikoista, sillä ne on pääasiassa tosi vaatimattomia ja tarjoaa edulliseen hintaan perustasoista majoitusta, mutta niiden asioiden vuoksi motellit sopi meille täydellisesti.

Ennen matkaa suunniteltiin, että tällä reissulla vietettäisiin aikaisempaa enemmän aikaa vaan motelleissa hengaillen ja ottaen iisisti, ja niinhän me tehtiin. Taidettiin käydä tsekkaamassa neljän tai viiden hotellin uima-altaat, ja muutenkin motellien queen size -vuoteilla tuli loikoiltua ihan mukavasti. Motelliyöpymisiin myös liittyi tiukasti iltaisin American Dad ja aamuisin Weather Channel, joten jotain rutiinejakin noiden yöpymisten aikana ehti muodostua.

PHILLY (79) motellit3 NH JA BOSTON (119) NH JA BOSTON (114)

Motelli-iltoina, siis niinä muutamina kun saavuttiin motellille niin, että meille jäi jokunen tunti hengähdysaikaa, kirjoiteltiin rauhassa kortteja, pestiin pyykkiä jos oli tarvis ja kateltiin tietysti sitä amerikkalaista telkkaria. Minä hukkasin tavaroita melkein joka päivä kassieni uumeniin (kun mulla oli niitä kaksi), ja melkein jokaisena iltana piti sitten purkaa kaikki kamat, jotta löytäisin arskat/silmälasikotelon/adapterin/laturin tai jonku muun vastaavan.

Edellisellä reissulla mää unohdin meidän uuden adapterin vähän ennen reissun puoliväliä New Orleansin hostellin seinään, ja loppureissu mentiin Juholta lainatulta adapterilla. Tälle reissulle lähti mukaan superadapteri joka oli maksanut monta kymppiä, ihan vaan että jos kallis pysyisi paremmin tallessa. Ja arvaatteko montako motelliyötä meni, että unohdin adapterin seinään? No yksi. Tai siis ei sitäkään, sillä se jäi ensimmäisen motellin seinään…. Hakkasin päätä seinään (en siihen samaan) aika kovasti Syracusessa tajutessani, että sinne jäi New Haveniin se adapteri.

Onneksi Walmartissa myytiin vastaavia halvalla (vaan joku 12 dollaria!!), ja meinasin ostaa varmuudella kaks, kun hukkaisin kuitenki toisen. Otin sittenkin vaan yhen, ja joka ikinen kerta ennen laukkun laittoa esittelin Karimille että kato, täällä se sitten on. Tietenki olis voitu jakaa se vastuu niin että Karim, joka ei ole tunnettu adaptereiden unohtamisesta olis niistä ollu vastuussa, mutta kävipä se niinkin.. Eikä tarvinnut ostaa toista koko reissun aikana! Eli mää ajan jo oppia..

MICHIGAN (65) motellit5 CALIFORNIA (292) motellit4 NEBRASKA JA COLORADO (58) motellit6 SOUTH DAKOTA (38)

Tällä kertaa koitettiin vähän vaihdella ketjuja, ja otettiin motelleja useammalta eri ketjulta. Haaveissa tosiaan siinsi, että majoituttaisiin pienissä ketjuttomissa motelleissa, mutta ei oikein osattu löytää niitä. Tosiasiassa me ei kyllä ihan hirveästi käytetty aikaa motellien etsintään, joten ens kerralla pitää paneutua asiaan paremmin. Ei kai ne motellit varmasti hirveästi vaihtele riippumatta siitä onko ketju vai ei, mutta onhan se aina kivempi kantaa rahat yksityisyrittäjän kukkaroon entä valtavan kansallisen firman pomon puvuntaskuun.

Meillä oli tosiaan Karimin kanssa aina oma huone kahdestaan, ja pojat yöpyi kolmestaan sitten neljän hengen huoneissa. Monesti huoneet oli samankokoisia, mutta sen toisen sängyn sijasta meidän huoneessa oli sohva, kirjoituspöytä tai muuten vaan tyhjää tilaa. Kirjoittelin motellien varaamisen jälkeen aiheesta postauksen mistä löytyy motellien hintatietoja ja muuta.

UTAH JA ARIZONA (381) UTAH JA ARIZONA (389) motellit7 UTAH JA ARIZONA (393)

Matkan varrelle sattui niin hyviä kuin huonojakin motelleja, mutta erot ei kuitenkaan ollu mitenkään valtavia. Huonoilla motellikokemuksilla kytyiltiin tupakalta haisevissa huoneissa ja ällöiltiin siivoamatta jääneessä vessassa. Hyviä kokemuksia taas oli ne paikat, missä sympaattiset respahenkilöt jäi heittämään huulta pitkäksikin aikaa ja palveluita oli tarjolla reilusti.

Parhaimpina motelleina mieleen jäi Mancosin Knights Inn, missä oli superystävällinen henkilökunta, lämmitetty poreamme sekä tietysti isompi uima-allas ja hyvät pyykinpesumahdollisuudet. Ite motellihuone ei ollu ehkä ihan viimeistä huutoa, mutta se ei juuri haitannut, kun kaikki jutut oli kunnossa. Muistan vielä elävästi kun pestiin illalla yheksän aikaan pyykkiä ja käveltiin Karimin kanssa pimeässä Coloradon yössä tsekkaamaan, josko kone olis pessy ja meillä oli tosi lämmin vaikka päällä oli vaan uikkarit, kun oltiin tietty just tultu uimasta. Seuraavana aamuna motellin henkilökunta kertoi respan oven edessä lentäviä kolibreja (!!!!!) ihmetelleelle Jannelle, että siinä oli noiden pikkuruisten tipusten ruokintapaikka, ja ne parveilevat siinä tosi usein.

Toinen huippukokemus oli reissun toiseksi halvin motelli Prime Rate Inn Minneapolisissa. Se maksoi vaan 35 euroa meiltä kahelta ja saatiin vielä kahen sängyn huone, mitä ei tietenkään tarvittu mutta se oli ihan mukava. Ja parasta oli tietty aamiainen, missä oli tarjolla teen ja kahvin lisäksi pelkkiä donitseja!! Haha! Ja läskeilyelämäntapaan tottuneet roadtrippaajat kiittivät.

SYRACUSE JA KANADA (37) SOUTH DAKOTA (71) motellit8

Vaikka me yövyttiin hulppeassa hotellissa ja mukavissa hostelleissa, tykkäsin ehottomasti eniten noista motelliyöpymisistä, sillä niissä oli sitä todellista Road Trip -henkeä.

Koska motellien aamiaiset on ihan oma lukunsa, ajattelin tehdä niistä vielä oman postauksensa, niin övereitä ne yleensä oli. Eli to be continued…

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Norja Kevyt Matka Adapteri | TOP Lennot 6.12.2014 at 6.55

[…] Motellielämää Jenkeissä – archie gone lebanon – Matka kesäiseen Ouluun; Morsio … Kevyt kotimatka ja … Istanbul Italia Itävalta joulu kamat kuulumisia kuvia Kööpenhamina lentokentät lentoyhtiöt majoitus matkamessut mondo Muistelot Norja omatunto Oulu Pariisi Pietari pohdintoja Portugali Reili ROAD TRIP IN THE USA ROAD TRIP IN THE USA … […]

Vastaa
Meksiko Kevyt Matka Adapteri | TOP Lennot 7.12.2014 at 6.12

[…] Motellielämää Jenkeissä – archie gone lebanon – … aika kovasti Syracusessa tajutessani, että sinne jäi New Haveniin se adapteri. Onneksi Walmartissa myytiin vastaavia halvalla (vaan joku 12 dollaria!!), ja meinasin ostaa varmuudella kaks, … Meksiko-haaveita; Kymmenen samanlaista kuvaa Mount … Metkaa matka-aiheista postia … […]

Vastaa

Jätä Kommentti