Pallontallaajat.net
Valikko

Päivitetty reissukartta

Kirjoittanut Inka 29.9.2013

Oon tosi pitkään koittanu etsiskellä netin syövereistä hyviä reissukarttoja, mihin voi merkata omat paikkansa vähän samaan tapaan kuin TripAdvisorin Facebook-sovelluksessa. Tosiasiassa oon ettiny semmosta varmaan blogin alkuajoista lähtien eli sen nelisen vuotta, joten olin melko innoissani kun sen viimein löysin!

Mapbox-palvelu tuli vastaan jossain kv-blogissa, ja osoittautui melko mainioksi. Siihen pystyy merkkaamaan kaikki kaupungit missä on käyny, ja parasta on se että ohjelma ei hae niitä automaattisesti vaan ne täytyy merkata ite, jolloin on mahdollista merkitä ne kaikkein pienimmätkin paikkakunnat, ja se on hyvä se. Hyvää Mapboxissa on myös se, että sitä valmista karttaa pystyy myös tsuumailemaan sekä tietysti muokkaamaan loputtomiin.

maailmankartta

Iskin pari päivää sitten tuonne bannerin alle pari välilehteä, ja sieltä löytyy myös linkki meikäläisen reissukarttaan. Käykäähän tsekkaamassa sekä tietysti kertomassa heti, kun ootte tehneet omanne! Vai oonko minä ainoa jonka mielestä on mielenkiintoista katella ihan karttamuodossa missä kukanenkin on käyny?

Mun kartta kertoo, että ens kerralla vois matkustaa jonnekin muualle kuin Eurooppaan tai Yhdysvaltoihin…

Lisää tästä aiheesta

18 Kommenttia

Tiina 29.9.2013 at 21.13

Mahtavaa! Oon paljon miettinyt samaa, että olisi kiva joskus tehdä vastaava kartta omista reissuista.. Mua ainakin kiinnostaa kovasti :)

Vastaa
inkkap 30.9.2013 at 8.15

Jes, ootan mielenkiinnolla! :)

Vastaa
Kea 29.9.2013 at 22.06

Onpa hauska, täytyypi koittaa tätä!

Vastaa
inkkap 30.9.2013 at 8.16

Jee, sun kartta näyttää varmaan aika jännältä. :)

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 29.9.2013 at 22.52

Oi miten kiva juttu, kiitos jakamisesta! Täytyy ehottomasti tehdä tää itsekin. :)

Vastaa
inkkap 30.9.2013 at 8.16

Huippua että muutki on haeskellu tämmöstä. :) Ootan mielenkiinnolla myös sun reissukarttaa!

Vastaa
Ulletin 29.9.2013 at 22.53

Joo ehkä, mutta tossa Amerikan keskellä on vielä aukko!

Määki rakastan noita karttoja ja tää on tosi kiva vinkki!!! Määki oon toivonut törmääväni tällaseen. Ja WOUUUUU miten mahtavan paljon noita vierailtuja kohteita!! Mää katon sua niin ylöspäin! :)

Vastaa
inkkap 30.9.2013 at 8.17

No näät Ulla just sen mitä määki oon tässä vähän harmitellu.. :D Haha, vielä kun olis kaikki paikat semmosia misä olis ollu kunnolla esim viikon eikä vaan piipahtanu päivän-parin verran.

Vastaa
Ansu 29.9.2013 at 23.10

Sähän oot käynyt monessa paikoissa jo! Toki monet muut paikatkin käymättä, mutta ehdit niissä käydä vielä. Itse en ole käyny kuin vain euroopassa, euroopassa vain 6 maissa vaan suomen lisäksi :D myöhemmin tulee varmaankin muutama luku lisää jos sais päätettyä, minne menisi :)

Osaatko suositella jotain euroopassa olevia paikkoja, joita suosit käydä niissä? Ei mielellään niin kallista, ruuat saa olla hyviä ja nähtävyys saa olla upeeta katseltavaa :) kiitos jo etukäteen!

Vastaa
inkkap 30.9.2013 at 8.21

Heh, Eurooppa onkin kavala kun siellä on niin hurjasti niitä paikkoja, minne olis kiva mennä. :)

Mulla on ollu tosi pitkään haaveissa lähtä Kroatian rannikolle, sillä Dubrovnikiin ja Splitiin saa lentoja tosi halvalla ja hintataso on toistaiseksi aika maltillinen. Adrianmerelle avautuvat maisemat ilmeisesti superupeita ja sekä alueen historia aika mielenkiintoista, jos lähihistorian sotien tapahtumat kiinnostaa lainkaan. Ruoka on edullista mutta aika lihapitoista.

Edullisia ja mielenkiintoisia paikkoja löytyy Itä-Euroopasta. Ite tykkäsin tosi paljon myös Krakovasta ja Prahasta, joista molemmat on jääny mun mieleen tosi kauniina ja halpoina kaupunkeina. Muualla Euroopassa Saksa on aika edullinen sillä sinne paitsi lentää tosi halvalla, myös ruoka on ainakin kaupoissa hurjasti edullisempaa kuin Suomessa. Ja toki Saksasta löytyy paljon mielenkiintoisia paikkoja, mutta viime vuoden Berliinin-reissulla totesin, että se kaupunki osaa kyllä yllättää mielenkiintoisuudellaan!

Tuossa pari vinkkiä, toivottavasti niistä on jotain hyötyä ja pääset pian reissuun!! :)

Vastaa
Noora 30.9.2013 at 13.00

Pakko kysyä,että kuinka monessa vuodessa olet reissannut nämä paikat läpi?:D

Vastaa
inkkap 30.9.2013 at 15.13

Heh, en ehkä voi sanoa että olisin reissannut paikat läpeensä, vaan nuo on semmoisia paikkoja missä on tullut käytyä min. päivän verran, eli mitään hirveän syväluotaavia reissukokemuksia ei ihan kaikkialta irtoa. Mutta käyty kuitenkin on! :)

Alotin vähän aktiivisemman reissaamisen vuonna 2009, eli tässä neljän vuoden aikana on tullut valtaosassa noista paikoista vierailtua. Sitä ennen mulla tais olla kymmenisen paikkaa nähtynä, eli ihan hyvä pohja kuitenkin jo.

Vastaa
Laura R. 30.9.2013 at 15.27

Huippujuttu, kiitos vinkistä! Oli pakko askarrella omakin kartta, löytyy nyt blogin sivupalkista! ;D

Vastaa
inkkap 30.9.2013 at 16.17

Jee, pittääpä mennä heti kyyläämään! :)

Vastaa
Enni 30.9.2013 at 16.43

Näköjään moni muukin on tällaista palvelua etsiskellyt – allekirjoittanut samaten. :) Itse oon myös kokeillut muutamia eri sovelluksia, mutta aina niissä on joku mätännyt. Sun karttasi tsekattuani kirjauduin tietysti itsekin hetimmiten kyseiseen palveluun ja nyt on kova reissukartan työstäminen käynnissä. Todella helppo käyttää ja muutenkin ominaisuuksiltaa juuri passeli ohjelma! Kiitos vinkistä Inka!

Vastaa
inkkap 30.9.2013 at 21.25

Ihan mahtavaa että tää linkki oli hyödyllinen muillekin, jes! Odotan mielenkiinnolla myös sun reissukarttaa, toivottavasti se päätyy blogiin saakka!

Vastaa
Riikka 2.10.2013 at 8.21

Apua kun meni hyvää työaikaa hukkaan, kun aloin tekemään omaa karttaani :D Jäin koukkuun! Mun kartassa Eurooppa on aina täynnä, jenkeissä yksi yksittäinen täplä (NYC) ja muuten tyhjää, toivottavasti asia korjaantuu vielä joskus ;)

Vastaa
inkkap 2.10.2013 at 10.51

Haha, niin siinä meinaa käydä, tuo on sen verran koukuttava! :)

Vastaa

Jätä Kommentti