Pallontallaajat.net
Valikko

Aavekaupungiksi muuttunut New York

Kirjoittanut Inka 1.10.2013

Eräs Amerikan-aamu alkoi parhaalla mahdollisella tavalla: kävelyllä autiolla avenuella. Kesälauantain kunniaksi kiireinen Park Avenue tyhjennettiin autoilta koko aamupäiväksi, ja tien varrella oli kaikenlaista tervehenkistä tapahtumaa luomumaistelumarkkinoista seinäkiipeilyyn.

Vaikka sitä on varmasti todella vaikea kuvitella, oli typötyhjällä Park Avenuella käveleminen kuin aavekaupungissa olisi kulkenut. Koska oltiin liikkeellä suhteellisen aikaisin aamulla, ei ulkona ollut vielä juuri muita. Ekat metrit saatiinkin kuljeskella ihan keskenämme, kunnes lenkkeilijät alkoivat porhaltaa ohi. Pinnisteltiin vielä vähän aikaa ja tepasteltiin keskellä Avenueta, kun siihen kerran oli mahdollisuus, mutta annettiin lopulta periksi ja siirryttiin sivulle antaen tilaa juoksijoille.

NYC (253) NYC (260) NYC (259)

Kadun blokkaaminen autoliikenteeltä oli osa Summer Streets -tapahtumaa, ja siihen kuului paljon muutakin. Tuona päivänä oli todellakin sellainen olo, että jos jokin on huonosti niin ei hätää, New York hoitaa. Lähdettiin esimerkiksi liikkeelle tyhjin vatsoin, ja aika nopeasti vastassa oli valtava määrä Whole Foodsin maistelukojuja, joista saatiin murua rinnan alle, mahat täyteen ja vielä vähän evästäkin loppupäivälle.

Sen jälkeen surkuteltiin sitä että eväät ei mahdu mihinkään, sillä mulla oli mukana vain pikkuruinen kassi mun reissuroudausfilosofian mukaisesti, ja Juho oli ainoa jolla oli reppu. Kaikki sitten yrittivät maanitella, josko mies ottaisi meidänkin kantamuksiaan reppuunsa. Käveltiin vähän aikaa, ja alettiin ihmetellä mitä kummaa porukka jonottaa. Noh, ei kun jonon jatkoksi, eiköhän se selviä. Kadun varteen oli pystytetty yksi koju, jossa oli onnenpyörä mistä voitti aina, huippua! Hetken jonottelun jälkeen jatkettiin matkaa, ja me oltiin Karimin kanssa t-paitaa ja kangaskassia rikkaampia. Ei tarvinnut sen jälkeen enää märistä Juholle että voisko se kantaa meidän kamoja, kun New York hoitaa!

Sitten kyllä alkoi sataa vettä ja se harmitti, mutta toisaalta meillä oli kädessä sateenvarjot, jotka oltiin ostettu heti Manhattanille saapumisen jälkeen, kun pari minuuttia vesisateen alkamisen jälkeen meidän edessä oli yhtäkkiä sateenvarjokauppias.

Että kyllä se kaupunki aika hyvin huolehtii!

NYC (256) NYC (255) NYC (267)

Välillä satoi ja välillä paistoi, ja meillä oli tarkoituksena kipitellä Brooklyn Bridgeä pitkin Brooklynin puolelle mutta rehellisyyden nimissä ei enää kiinnostanut tallata yhtäkään ylimääräistä metriä vesisateessa, ja otettiin suunta maan alle metroon.

NYC (275) NYC (273) NYC (276) NYC1 NYC (277) NYC (270)

Metroasemallakin oli kumman hiljaista, mutta ehkä se johtui siitä lauantain aikaisesta ajankohdasta. Saatiinpahan rauhassa lämmitellä metroasemalla, sillä meikän shortsit ei ollu ihan tuohon vesisateeseen tarkoitettu. Mutta kuten sanoin New York huolehtii!

Ja loppuun vielä Karimin kuvaama video, joka sisältää meidän talsimista Park Avenuella. Kuvanlaatu ei oo mikään ykkönen, mutta saanette siitä ainakin vähän käsityksen siitä, miten autiota siellä oikeasti oli, kun paineltiin vaan autotietä punaisia päin katsomatta sivuille.

Mitä mieltä muuten olette näistä videoista, joo vai ei? Meillä näitä nimittäin riittää, mutta yhtään ei hoksattu kuvata HD:nä, joten laatu on vähän ylläolevan kaltaista.

Lisää tästä aiheesta

3 Kommenttia

Reetta 2.10.2013 at 12.40

Mie en ole oikein ikinä innostunut New Yorkista, mutta nämä kuvat sai vähän kiinnostusta heräämään. Pari kertaa oon käynyt, mutta vähän on valju olo jäänyt. Onkohan miussa jotain vikaa? :)

Mutta se ei kyllä vähennä sitä, että oon ihan rakastunut tähän siun blogiin. Oon saanut jo miljoona vinkkiä, vaikka luulin että tuo rapakon toinen puoli on jo aika tuttu. Muutenkin tän blogin löytyminen osui hyvään saumaan, kun ollaan juuri aloittelemassa ens kesän road tripin suunnittelua ja turhautuminen lentoihin on täysillä käynnissä. Koittakaapa, miten järkeviä vaihtoehtoja saa menolennoksi Oulusta Montanan Bozemaniin.

En millään malta odottaa siun loppuja reissujuttuja, kun osaksi ajellaan samaa reittiä.

Vastaa
inkkap 3.10.2013 at 10.17

Anna vielä yks mahollisuus, ehkä se kolmannella kerralla iskee? NY on kyllä mun superlemppareita ja aina on yhtä hankala ymmärtää, miten joku ei voi tykätä siitä.

Ihana kuulla että tykkäät! :) Mahtava että vinkeistä on hyötyä, ja voi vitsi ota kaikki irti suunnittelusta, se on niin mukavaa reissuun valmistautumista ettei tosikaan. Ja voin kyllä kuvitella että on pikkusen vaivalloista koittaa ettiä lentoja, mutta toivotaan että löydätte jotku hyvät! Me ostettiin omamme muistaakseni jo joulukuussa kun elokuussa reissattiin, ja saatiin kyllä niin hyvä tarjous että vieläkin vois vähän paukutella henkseleitä. :)

Vastaa
Summer Streets -katufestivaali New Yorkissa 9.11.2014 at 22.18

[…] ehkä tämän postauksen viime vuoden road tripiltä? Kun kirjoitin päivästä, jolloin yksi kaupungin suurimmista […]

Vastaa

Jätä Kommentti