Pallontallaajat.net
Valikko

Viimein se hampurilaisvertailu

Kirjoittanut Inka 6.10.2013

Pahoittelut heti kärkeen, että tämä postaus tulee ulos lihattoman lokakuun aikana. Menin kuitenkin lupaamaan, että tämä postaus tulee ulos asap, joten en sen vuoksi yksinkertaisesti kehtaa odottaa julkaisua marraskuulle. Lisäksi oon mainostanut tätä postausta niin monesti, että nyt saa luvan olla korkea aika!

Haha, ja viimeisen niitin tämän postauksen julkaisemiseen sain eilisiltana, kun bongasin instagrammista terveiset Ullalta:

wp_ss_20131006_0001

Jotta pääsen vähäksi aikaa eroon ajatuksissa kummittelevista hampurilaisista ja jotta voisin joskus kirjoittaa blogissa muusta kuin niistä ja teille lukijoille ei tulis meikästä mieleen ensimmäisenä crazy burger lady, hoidetaan tämä nyt pois alta ja keskitytään sitten johonkin muuhun. Eli kerran vielä: kunnon burgeripostaus (toivottavasti) kuolaa kirvoittavilla kuvilla!

Burgerivertailun tekeminen oli loppujen lopuksi melko hankalaa. Vaikka suosittelen aika helposti kavereille joitakin paikkoja, halusin nyt miettiä tarkalleen, että mitä mestaa oikeasti suosittelisin. Onhan se eri asia kävellä kotikaupungissa lounastauolla johonkin paikkaan mistä on kuullut suosituksia ja todeta sen olevan ihan mukiinmenevä kuin matkustaa ensin kymmenen tuntia jonnekin ja siellä sitten satojen ravintoloiden joukosta valita se yksi josta on kuullut suosituksia ja todeta sen olevan ihan ok, mutta tarjolla olisi varmasti ollut parempiakin. Kumpikohan alkaisi kyrsiä? Siispä koitan valita hehkutussanani tarkoin, jottette joudu mun hehkutuksen vuoksi pettymään.

5. sija: Denny’s

brgr6 MICHIGAN (111)

Denny’s, tuo viime reissun kruununjaolikivi tai ainakin paras tienvarsidineri. Me annettiin tällä reissulla Denny’sille kolme mahdollisuutta, joista yksi oli loistava, toinen aivan kamala ja kolmas keskinkertainen. Siihen nähden että se oli ensimmäisen road tripin suosikkiravintola, oltiin nyt tosi ihmeissämme. Ketjun taso oli joko laskenut, tai sitten meistä oli tullu hienostelijoita. Ainakin mun suosikki coleslaw oli poistettu listalta, ja se on iso buu se.

Hampurilainen oli toki hyvää, ja Karimin testaama uus texmex-henkinen burgeri (yläkuvassa vasemmalla) kuulemma oikein herkullista. Silti fiilis oli aika paljon vaisumpi kuin viime kerralla, ja veikkaankin että hampparit on vähän pienentyneet. Toki ne nytkin oli ihan hyviä, mutta ei niin hintansa väärti kuten aikaisemmin. Tarjonta on tietysti monipuolinen ja jos kohdalle sattuu kivasti sisustettu paikka jossa saa loistavaa palvelua, on Denny’s-kokemus vertaansa vailla. Meille kuitenkin sattui kohdalle kaksi niin epämiellyttävää tarjoilijaa, että ruusuinen kuva ketjusta sai väistämättä muutaman särön.

Hampurilaisten sijaan nappaisin täällä ens kerralla ehkä naamaani jotain muuta, vaikkapa siitä superlaajasta aamiaisvalikoimasta.

4. sija: Hodads (San Diego)

brgr5 CALIFORNIA (207)

Surffareiden suosiossa oleva pieni sandiegolainen hampurilaisketju Hodads yllätti täysin. Pitkän jonotuksen aikana ihmeteltiin uikkareissa ravintolaan astelevia asiakkaita ja kuumaa Kalifornian aurinkoa, ja vähän lähemmäs oviaukkoa päästyämme alettiin fiilistellä paikan sisustusta: seinät täynnä rekisterikilpiä ja huonekalut surffilaudan muodossa.

Lopulta päästiin sisälle asti ja palvelu oli todella hyvää. Tarkkoja hintoja en muista, mutta hampurilainen taisi maksaa jotain 10USD pintaan, ei siis paha. Itse tilasin omani ilman raneja ja onneksi tilasin, sillä en oo kuunaan nähny noin jäätävän kokoista hampurilaista (siis normaalikokoista, yhdelle ihmiselle tarkoitettua)! Maku ei ollut mitenkään erityisen herkullinen mutta toki se oli hyvää, ja sitä oli paljon. Lisäksi palvelu oli erinomaista!

Hodads oli siis mainio paikka käydä vetäsemässä hamppari tosi isoon nälkään, sekä nauttimassa erikoisesta sisustuksesta. Ketjulla ei taida olla kuin kaksi ravintolaa, ja rantsulla sijaitseva paikka on tietysti autenttisempi, Hodads kun on nimenomaan surffaajien paikka.

3. sija: In-N-Out

brgr3 CALIFORNIA (24)

In-N-Out tarjosi reissun parhaimman hinta-laatusuhteen, sillä hampparit oli käsittämättömän halpoja ja hyviä! Ei ihan kaikkein parhaita, mutta aika lähellä. Sämpylät on todella pehmeitä, jotka jäävät kitalakeen, mutta parasta on tietysti se että burgerit saa myös ilman pullaa.

Perustuplajuusto maksaa muutaman dollarin, ja vaikka sapuskaa saa jonottaa hyvän tovin erityisesti ilta-aikaan, on se jokaisen minuutin arvoista. Kirjoittelin ketjusta aikaisemmin täällä, joten jätetään yksityiskohtaiset infot tällä kertaa.

Hinta-laatusuhteeltaan paikka on sen verran erinomainen, että kolmoissija on enemmän kuin ansaittu!

2. sija: Shake Shack

brgr2 NEW YORK (18)

En usko tätä itsekään, mutta joudun sen kuitenki myöntämään: Shake Shack ei tarjoillut sitä reissun parasta hampparia. Siitä huolimatta nää hampurilaiset on vaan niin tajuttoman hyviä, että ne on sen puolen tunnin odottelun ja seitsemän dollarin hinnan arvoisia. Tykkään erityisesti noista sämpylöistä, sillä ne on juuri sitä samaa kitalakeen tarttuvaa pullamössöä kuin In-N-Outissakin, mutta kaikkihan ei siitä pidä. Se yhdistettynä mehukkaaseen medium-pihviin ja hirviään läjään raakaa sipulia, salaattia, tomaattia ja sulanutta juustoa on kyllä semmoinen yhdistelmä erityisesti nautittuna autinkoisessa Madison Square Parkissa, että kovin moni ei pääse edes lähelle.

Silti kun ensimmäisen kerran parin vuoden jälkeen haukattiin niitä herkkuhamppareitamme, olo oli vähän pettynyt. Ei se maistunutkaan niin hyvälle kuin olin muistellut. Ehkä syy oli vähän turhan överissä hypetyksessä, tai sitten jossain muussa.

Toki se oli kuitenkin ihan hirvittävän herkullista, ja tulen käymään siellä vielä ainakin jokaisella New Yorkin reissulla.

1. sija: Five Guys

brgr4 brgr1

Tällä kertaa Five Guysin hamppari yllätti mehukkuudellaan ja herkullisuudellaan täyyyydellisesti. Täydelliset täytteet (koska saa ite valita), täydellinen pihvin kypsyys, täydellinen pihvien määrä (koska saa ite valita), sekä tietysti aivan superherkulliset ilmaiset suolatut maapähkinät, joita voi vedellä niin paljon kuin ikinä kehtaa tilausta odotellessa.

Lisää Five Guysista voitte lukea täältä, mutta tähän väliin sanon, että se on ykköspaikkansa ansainnut. On ehkä vähän kalliimpi joo, mutta jokaisen pennin arvoista!

Jos nyt sitten seuraavaksi jotain muuta ku hampurilaisia. Onko teillä muuten jotain postaustoiveita (ehkä jopa muustakin kuin road trip -aiheesta)? Saa laittaa tulemaan!

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

Ulletin 6.10.2013 at 21.03

Hahah ihana postauksen aloitus :D Olin siis ihan oikeassa eilen tän Inka-burger-yhteyden suhteen :)

Olipa yllätys, kun In-N-Out ja Shake Shack tulivat sijoilla 2. ja 3. Olin ihan ihmeissään, että mikä voikaan olla sitten se numero uno! Five Guys tuntuu tutulta, mutta en oo varma että käytiinkö me tuolla. Itku tulee kyllä ku tulee niin kamala ikävä Amerikkaan näiden kuvien kautta!!! Ah Denny’s, ah In-N-Out, ah Shake Shack ja kaikki muut… huoh.

Sitten vielä semmosta, että punasipuli on kyllä aivan mahtishyvää hamppareissa ja muutenkin.

Ja semmosta, että kun tuut Helsinkiin, niin kannattaa käydä tsekkaamassa Töölön uudistunut Chico’s! Mun eilinen burger sisälsi chorizo-makkaraa ja oli kyllä ai-van käsittämättömän taivaallista! (ei kerrota tätä nyt lihattoman kuun viettäjille… :/ ) Ja vielä ku se sisustus oli kans uusittu, niin siellä oli ihan Amerikkaa! Vitsi… saattaa käydä huonosti meidän dieetille, kun se sijaitsee tuossa ihan vieressä :/ :)

Vastaa
inkkap 6.10.2013 at 21.26

No sanoppa muuta, vois lähtä jenkkilään vaikka heti! Ja kumma juttu jos Five Guys ei soita mitään kelloja, niitä kun on ihan joka paikassa, jopa nykissä! Pistä muistiin ja käy ens kerralla testaamassa! :)

Mää oon kerran käynyki Chicosissa ja sillon se ei hulluna vakuuttanu mutta pitää kyllä käyä koklaan! Ja nimenomaan tuo teijän naapuripaikka, vitsi, kuulostaa kyllä siistiltä. Ja herkkupäivät on aina sallittuja! ;)

Vastaa
Linda 6.10.2013 at 21.21

Meidän lemppari oli ehkä sellainen kuin BurgerFi Key Westissä. Se oli ihan uus paikka siellä, just avattu, ja sieltä sai maailman isoimpia sipulirenkaita (ainakin mun mielestä :D)! Toi burgerfi mainosti mun muistaakseni itseään tosi ekologisena ja käytetty liha tais olla ihan luomulihaa! Hinnatkaan ei ollut ees pahat vaikka luomupaikka oli kyseessä, vaan burgerin sai vitosella. Ja tuollakin sai valita täytteet ite! Jos ette testanneet vielä, niin ens kerralla sitte testatkaa tääkin ;)

Vastaa
inkkap 6.10.2013 at 21.27

Oi vitsi, kuulostaa täydelliseltä! Pitää laittaa muistiin ja käyä ens kerralla, kiitti vinkistä Linda! :)

Vastaa
Kea 6.10.2013 at 21.21

Nam, tuli kyllä nälkä! Ette tainnu käydä Fatburgerissa, se oli nimittäin meidän reissun parhaimmistoa myös. Siellä valitaan koon mukaan, ja se niiden XXXL-bursa on ihan älytön. Voihan räkä, nyt oikeesti harmittaa etten oo vääntämässä iltapalaks bursaa, vaan kasvissosekeittoa. ;)

Vastaa
inkkap 6.10.2013 at 21.27

Haha, Fatburger on tuttu siltä ekalta jenkkireissulta, ja se oli sillon aika kytynen kokemus niin ei käyty nyt.. Tosin alkaa vähän kaduttaa, mutta onneksi ehtii vielä joskus! Ja joo, kelepais kyllä iltapalabursa..

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 7.10.2013 at 8.20

Morjens mitä kuvia! Mulla on myös työnalla vastaava bursapostaus, eikä senkään listan ykköspaikalle noussut Shake Shack, vaikka oltiin siitä varmoja vielä puolessa välissä reissua.

Mutta tässä tuli paljon sellaisia vinkkejä, joita ei vielä itse ole päässyt maistamaan, joten seuraavalla reissulla sitten näitten kimppuun!

Vastaa
inkkap 7.10.2013 at 17.13

Oi vitsi, odotan kyllä mielenkiinnolla sun versiota!

Vastaa
Annika 7.10.2013 at 20.06

Voi ei, nyt tuli nälkä. Näistä sun burger-villityksistä innostuneeni annoin ravintola-hampurilaiselle mahdollisuuden lauantai-iltana Valenciassa ja se oli kyllä aika namia. Tähän asti yleensä pettymys on ollut suuri ja sen takia ne on rajattu tilaamisvaihtoehdoista pois heti kättelyssä. Ens kerralla kun pääsen tuonne Pohjois-Amerikan maille, niin pitää kaivaa tämä postaus esiin :)

Vastaa
inkkap 8.10.2013 at 8.20

Määkään en yleensä uskalla tilata burgereita ravintoloissa muualla kuin Jenkeissä, nimenomaan tuon pettymyksen pelon vuoksi. Suomesta en oo kovin montaa hyvää hampparipaikkaa löytänyt, joten tässä ollaan varmaan vuosi melkolailla ilman, ellei mitään hullun hyviä suosituksia tuu vastaan.. Hyvä että sulla oli herkullinen kokemus Valenciassa! :)

Vastaa
Raija 8.10.2013 at 4.32

Saako syyttää nyt sitten sua, kun oli tän postauksen perään pakko viedä vieraat tänään naapurin Five guysille… nam nam, ja eikun lenkille. :D

Vastaa
inkkap 8.10.2013 at 8.31

Haha, mää otan kaiken vastuun! Voi vitsi olispa mullaki FG naapurissa.. Tai sitten ei! :P

Vastaa

Jätä Kommentti