Pallontallaajat.net
Valikko

Yksi päivä Los Angelesissa

Kirjoittanut Inka 21.10.2013

Reissua suunnitellessa tultiin siihen tulokseen, että Losissa riittää yksi päivä. Todellisuudessa ei oltu edes merkattu sitä alkuperäiseen suunnitelmaan, mutta tietysti siellä oli sama käydä, kun käytännössä siitä vierestä ajeltiin.

LA ei vaan iskenyt meihin kehenkään ensimmäisellä reissulla, eikä se sitä tehnyt tällä toisellakaan lyhyellä visiitillä. Kyseessä on selvästi kaupunki, jossa pitää viettää vähän reilummin aikaa siihen rakastuakseen. Löytää ne omat kulmansa, oman lähikaupan ja lempikahvilan ja kauneimmat kävelyreitit. Noilla päivän-muutaman visiiteillä mun sydän ei kuitenkaan kaupungille sulanut.

Toki siellä on paljon hyvää, esimerkiksi liikenne. Tai ainakin aluksi San Diegon autoilukulttuuriin verrattuna välillä tuntui jopa että losilaiset oli käyneet autokoulun. Ratista pidellessä ei valunut kokoajan kylmä hiki eikä pitänyt alituiseen olla varuillaan, että joku kiihdyttää just silloin kun olet vaihtamassa kaistaa. Losiin ajeltiin siis melko leppoisissa merkeissä.

CALIFORNIA (249) CALIFORNIA (250) CALIFORNIA (259) losi1 CALIFORNIA (255) losi2CALIFORNIA (263)

Ihan ensimmäiseksi suunnattiin Mulholland Drivelle ja kohti Hollywood-kylttiä, ja kyllähän noissa maisemissa kelpasi ajella. Rossailtiin lopulta tosi kapeita päällystämättömiä ja jyrkkiä teitä, ja pakko tunnustaa että vähän hirvitti ajella noita mäkiä alaspäin, kun tien vieressä ei tietenkään ole mitään aitaa, vaan pelkkää pudotusta.

Käytiin myös fiilistelemässä Hollywood-kylttiä, mutta sillä aikaa kun kaikki muut olivat ottamassa kyltistä kuvia, meikäläinen yritti epätoivoisesti kääntää autoa ihan liian ahtaassa paikassa. Tehtiin nimittäin se perus turistivirhe, että lähdettiin vaan ajelemaan kylttiä kohti sen kummemmin tsekkaamatta mitään hyviä spotteja. Loppujen lopuksi ajeltiin kukkulan rinteellä sijaitsevien ökyasuinalueiden superkapeita, jyrkkiä ja mutkikkaita teitä ensin jotenkuten ylös, ja sitten samaa reittiä takaisin. Hankalaa se oli siinä vaiheessa, kun jo valmiiksi kapean tien reuna oli parkkeerattu täyteen autoja niin, että kerralla siitä mahtui vaan yksi ja vastaan tuli muutama auto tietysti siinä kohdassa, kun mäki oli jyrkimmillään.

Vähän ressiä pukkaavan ajotapahtuman jälkeen oli pakko päästä purkaamaan paineita shoppailemalla, ja onneksi American Apparelin tehtaanmyymälä oli lähellä!

Sen jälkeen olikin edessä losipäivän kohokohta ja Kea!

losi3 CALIFORNIA (272) CALIFORNIA (273) losi4 CALIFORNIA (286)

Vaikka meillä ei paria tuntia kauempaa ollutkaan aikaa treffata, oli aivan mahtavaa nähdä tuota ihanaa typyä keskellä amerikan kesää. Kealla oli mukana pari kaveria, ja sainkin tyttöhömppää sen parin tunnin aikana sen verran ison annoksen, että pärjäsin helposti loppureissun tuossa testosteronin täyteisessä porukassa.

Tyttöjen kanssa tehtiin sitä mitä tyttöjen kanssa kuuluukin tehdä: käytiin kahvilassa, kierreltiin kaupoissa, fiilisteltiin palmuja ja upeita maisemia. Aika kului supernopeasti, ja mimmien tapaamisen jälkeen olin aivan täynnä uutta energiaa. Niin se tyttöseura vaan vaikuttaa, kun on kuukauden 24/7 pelkkien poikien kanssa.

Sen jälkeen kaupungin liikenne näytti nurjan puolensa, kun ajeltiinkin sitten hirveässä ruuhkassa pari tuntia kohti meidän Pico Riverassa sijaitsevaa motellia. Yritettiin lohduttatua sillä mitä Kean kaveri Laura sanoi, että ruuhkat ei ollu edes pahimmillaan, kun oli viikonloppu. Ruuhkien määrästä kertonee jotain myös se, että sinä aikana kun mää hengasin misujen kanssa, oli pojat ehtineet ajaa ruokapaikkaan, syödä pikaisesti ja tulla sitten hakemaan mua, eli olivat viettäneet valtaosan siitä ajasta autossa. Mutta ehkä se LA ihastuttaa vielä joskus!

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Kea 21.10.2013 at 22.18

Ihana Inka, tuli niin hyvä mieli tästä! Ja voi kunpa oltais ehitty yhessä sinne Hollywood-kyltille… mulla olis ollu se oikee reitti takataskussa. Mut ens kerralla annan sulle tarkat koordinaatit jossei osuta samalla kertaa taas kaupunkiin.

Meni kyllä ihan älyttömän nopeesti se iltapäivä sun kanssa, mutta hyvä että sulle jäi sentään kiva tyttöhömppäfiilis päälle… tuntuu jotenkin hassulta että se oli vasta meidän eka kokonainen päivä siellä ja sen jälkeen tapahtu vielä vaikka mitä!

Vastaa
inkkap 23.10.2013 at 8.09

Voi vitsi, olis pitäny kyllä sun kans käydä kun välillä tuntu että ei meinannu tulla mittään siitä meidän hommasta… Noh, opittiinpa ainaki että never again jos ei oo kunnon spottia katottuna..

Heh, hullua kyllä että meillä oli siinä vaiheessa reissu jo loppupuolella ja teillä vasta alussa, mutta niin kai se on ihan tavallista.. Oli joka tapauksessa aivan huippua nähdä edes sen muutaman tunnin ajan!

Vastaa
Lena 23.10.2013 at 15.28

Oi miten ihania kuvia LA:sta!

Vastaa
inkkap 23.10.2013 at 16.50

Kiitti hurjasti Lena! :)

Vastaa

Jätä Kommentti