Pallontallaajat.net
Valikko

Vinkkejä halpojen lentojen bongailuun?

Kirjoittanut Inka 27.10.2013

Ensimmäisen häämatkavarauksen tekemisen jälkeen mulla on kova hinku saada loputkin häämatkasuunnitelmat lyötyä lukkoon. Meillä on tällä hetkellä varattuna lennot Nykistä Cancuniin ja takaisin, sekä majoitus Cancunissa. Jotenkin olis siis Nykiin päästävä, ja oonkin käyttänyt ihan hirveästi aikaa niiden lentojen etsimiseen.

Edessä on ollut siis tismalleen sama juttu kuin viime vuonnakin, kun etsittiin lentoja jenkkireissulle: joka aamu tsekkaan ensimmäisenä, josko lentojen hinnat halutuille matkapäiville olis laskeneet edes hetkellisesti. Vielä tarttumisen arvoisia tarjouslentoja ei oo sattunut kohdalle, mutta oon aika toiveikkaana, että onnistun bongaamaan ne vielä joku iloinen aamu. Ja kyllä, aikaahan on, mutta nää on niitä asioita mitä olis kiva saada pois alta niin pian kuin mahdollista ja mieluiten heti.

NYC (17) NYC (26) NYC (32)

Siitä päästäänkin niihin keinoihin, joiden avulla halvat lennot löytyy. Mun suosikkihakukone on Skyscanner, jota käytän ehdottomasti eniten. Se bongaa myös osan halpalentoyhtiöiden lennoista, joten se on myös siinä mielessä todella kätevä. Oon löytäny Skyscannerin avulla aina kaikkein halvimmat lennot, ja niistä parhaana esimerkkinä muinaiset Oulu-NYC-Oulu -lennot vaivaisella 500 eurolla!

En hirveästi käytä muita hakukoneita. Silloin tällöin tsekkaan myös vertaa.fi -lentohakukoneen, joka tuo kyllä kerta toisensa jälkeen aika houkuttelevia tarjouksia eteen. Toki myös momondo ja perus ebookers sekä e-ticket on hakukoneita, joiden lentotarjonta tulee yleensä tarkistettua, mutta aika pitkälti se on mennyt siihen, että tsekkaan nuo kaks ensimmäisenä mainittua ja se saa riittää.

NYC (43) NYC (33)

Nyt kaipailisinkin kipeästi vinkkejä: mitä hakukoneita tai tapoja te käytätte halpojen lentojen metsästykseen?

Lisää tästä aiheesta

22 Kommenttia

Kea 27.10.2013 at 10.29

Mä tykkään Kayakista ja sen perusteella voi myös bongata suoraan lentoyhtiön omilta sivuilta niiden omia tarjouksia tai hyviä hintoja. Tykkään kerätä maileja ja yhdistellä. Ja yks kikka kolmonen mitä mies aina muistuttaa on, että lentoja pitää hakea Private Browsingilla, ettei sivuston evästeet nosta hintaa joka kerta kun palaat…

Vastaa
inkkap 27.10.2013 at 13.01

Pitääpä tsekata toi Kayak! Oon joskus muistaakseni koittanu käyttää sitä mutta en tykästyny, mutta pitää yrittää uudelleen. Ja krhm, vähän nolottaa myöntää mutta tuo private browsing ei ollu mulla tiedossa, joten kiitos tästä kullanarvoisesta vinkistä! Oonki koittanu tehä aina niin että ku ne hyvät lennot löytyy, en jää ootteleen että paljonko ne on seuraavalla kerralla noussu. Nyt ehkä voi vähän jo hengähtää sen asian suhteen.

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 27.10.2013 at 12.24

Nyt kun kytättiin Singaporen lentoja, niin tuli kyllä kahlattua ihan ennätysmäärä sivustoja. Haastavaa oli lähinnä se, että ei meillä ollut mitään pakottavaa tarvetta lentää just Singaporeen, vaan KL, Bangokok ja moni muukin olisi kelvannut. Lopulta tein ihan excelin mihin syötin sivuson nimen alle aina näiden kolmen kohteen hinnat ja päivämäärät, niin pysyin jotenkin kärryllä. Vertailin hintoja Momondon, Rantapallon, Skyscannerin, Supersaverin, Ebookersin ja Lentovertailun kautta. Lopulta kun oltiin ostohousut jalassa, niin olikin ostamisesta tehty mahdotonta ilman extravakuutuksia, jolloin hinnat taas nousi, meillä meni hermo ja päädyimme ostamaan suoraan halvemmalla hinnalla Malaysian Airlinesin omilta sivuilta. Henkilökohtaisesti tykkään, että hintojen vertailun pitäisi helppoa päivien välillä ja siksi jotenkin tykästyin Momondon sivuihin. Mutta en voinut olla myös miettimättä, että tulipahan taas poltettua poskettoman paljon aikaa kaikkeen vertailuun, mutta ei auta jos epäilyksen siemen on kylvetty, jos vaikka jostain löytyiskin vielä halvemmalla. Kean vinkki evästeistä oli onneksi käytössä, muuten tuntisin olini aika höhläksi just nyt :D -Milla

Vastaa
inkkap 27.10.2013 at 13.03

Huh, nää oot kyllä kunnon excel-guru! :D Kuulostaa ihan hirvittävältä työmäärältä tuo mitä jouduit tekemään, mutta pääasia että mieluiset lennot löytyi kuitenkin lopulta. Ja hah, minkä sille mahtaa jos on pakko löytää ne halvimmat lennot, vaikka sen vuoksi tekis hirviästi lisätyötä. Vähän on nimittäin meikäläiselläkin taipumusta samaan joskus…

Vastaa
Ulletin 27.10.2013 at 13.09

Mää käytän kans aina tosi paljon aikaa lentojen vertailuun. Tähän mennessä yleensä ollaan aina löydetty parhaat diilit lopulta Ebookersilta. Viime aikoina ollaan ostettu Amerikan lennot suht lähellä tulevaa reissua (siis joitain kuukausia, ei puolta vuotta tai vuotta) niin tuo on varmasti vaikuttanut siihen saatavuuteen. Käsittääkseni Icelandairin hyvät hinnat ovat myynnissä esim. just jos on hyvissä ajoin menossa.

Ebookersin rinnalla toinen tärkein sivu on ollut American Airlinesin suomi-sivu. Ollaan todettu et kätevintä on eka selvittää paras reitti kohteeseen (siis et minkä ison kentän kautta sinne yleensä lennetään ja mistä on halvimmat yhteydet keskimäärin). Sen jälkeen tehdään hakuja niin, et ei laitetaan suoraan vaikka Helsinki-El Paso vaan syötetään monta erillistä lentoa esim. Helsinki-Chicago, Chicago-El Paso, El Paso-Chicago, Chicago-Hki ja jostian syystä näin on saatu halvemmat hinnat kuin jos olis laitettu Helsinki-El Paso-Hki. Ollaan alettu myös suosiin sitä että nukutaan yö siellä välilaskukohteessa lentokenttämotellissa, niin saa mennä virkeänä kohteeseen ja saa alusta asti kaiken irti kun ei oo ihan poikki matkustuksesta :)

Vastaa
inkkap 27.10.2013 at 20.53

Kiva kuulla että teidän kohdalla Ebookers on ollu mainioin valinta, mulla on nimittäin siitä vähän semmonen kuva että se on aika kallis, mutta tietääpähän vastaisuudessa hylätä ne mielikuvat todellisuuden tieltä. :) Teillä on tosiaan ollu nyt semmosia reissuja että skippaatte nykin, niin se varmasti tuo vähän lisää suunnittelua jo siihen lentojen ostoon, kun ei voi vaan ostaa lentoja nykkiin. Ja tuo on kyllä varmana tosi fiksua tuo lentokenttämotellissa yöpyminen, niin jaksaa sitten skarppina alusta asti!

Vastaa
Annika 27.10.2013 at 13.22

Mä käytän nykyään lähes pelkästään momondoa, vaikka kyllä sitten välillä tsekkaan vaikka just skyscannerin ja vanhasta tottumuksesta (nykyään jo turhaan) myös kilroyn. Kun katteltiin lentoja jouluksi Suomeen ja vuodenvaihteeksi Argentiinaan niin istuttiin yhdessä pari tuntia sohvalla molemmat omien koneidensa kanssa etsien parhaita vaihtoehtoja, lentääkö Barcelonasta ensin Suomeen edestakas ja sitten täältä Buenos Airesiin vai suoraan Helsingistä Buenos Airesiin. Kestihän siinä kun päivistäkään ei ollut niin väliä. Mutta piinaavaa hommaa tuo lentojen ettiminen on.

Hiljattain kaimani Tarinoita Maailmalta blogista kirjoitti lentojen ostamisesta. Ainakin sen tekstin perusteella ilmeisesti kannattais ettiä lentoja nimenomaan iltapäivisin eikä aamuisin. Toi aika-elementti tekee ettimisestä vielä raskaamman, mutta ehkä siitä on jotain hyötyä jos sen pitää mielessä :)

Vastaa
inkkap 27.10.2013 at 20.55

Haha, tuo kuulostaa niin tutulta tuo vierekkäin omien läppäreiden kanssa istuminen, sillä sitähän se parhaimman lentodiilin ettiminen just on! :D Onneksi meillä on päivät päätettyinä, niin ei oo ihan niin loputtomasti vaihtoehtoja.

Täytyypä tsekata tuo blogipostaus, aika mielenkiintoinen juttu että päivän aika vaikuttaa siihen että löytyykö paras diili vai ei. Kiitti vinkistä! :)

Vastaa
ojala 27.10.2013 at 14.33

matrix.itasoftware.com:iin kannattaa tutustua (nykyään Googlen omistuksessa).

http://www.tvl2000.com/forms/ITASoftware_Tutorial.pdf on näppärä tutorial käytöstä.

Jos haluaa jonkun tietyn yhtiön lentoja, kannattaa katsella sopivan palvelun kautta heidän fare-tietojaan (esim. expertflyer). Niistä voi saada osviittaa onko halvimmat matkustusluokat minkälaisilla ehdoilla, joista voi sitten yrittää laskea 1+1 koska halvimmat lennot ovat tarjolla.

Vastaa
inkkap 27.10.2013 at 20.55

Kiitti vinkeistä! :)

Vastaa
Mirje 27.10.2013 at 14.43

Skyscanner on se paikka, josta yleensä etsin lentoja. Ja tarkistan vielä lennon löydettyäni mitä se maksaisi suoraan lentoyhtiöltä. Yleensä kalliimpaa, mutta joskus löytyy tarjouksia. Ja suoraan lentoyhtiöltä varattuna on usein helpompi säätää päivämäärien siirtoja yms.
Skyscannerissa hyödyllinen toiminto on “minne vaan” kohdevalinta. Voi käyttää jos haluaa vaan jonnekin, mutta olen lähinnä hyödyntänyt niin, että laittanut haluamani loppukohteen siihen lähtöpaikaksi ja siten selvittänyt minne päin sieltä edullisemmin lentää. Näin saa siis hyviä vinkkejä mitä kautta kannattaa ehkä lentää, kun kyseessä on välilaskun vaativa lento.
Tuo private browsing voi oikeasti vaikuttaa lentojen hintoihin, vaikken sitä aluksi uskonutkaan. Toinen mitä oon kuullut on se, että myös sillä mitä selainta tai mitä käyttöjärjestelmää käyttää voi olla merkitystä. Esim. että maciä käytettäessä voi saada kalliimpia hintoja, koska macin käyttäjät profiloituvat ihmisiksi, jotka eivät ole kovin nuukia. Näistä en tosin ole itse törmännyt todisteisiin, joten en tiedä onko totta.

Vastaa
inkkap 27.10.2013 at 20.56

Tuo on kyllä aika hauska vinkki että laittaa loppukohteen lähtöpaikaksi ja selvittää sitä kautta edullisimmat lennot. Ja aika hauska että macin omistajille laitettaisiin kalliimmat hinnat. Enpä tiiä onko perää vai ei, mutta onneksi itellä on pc. :D

Vastaa
Annika 28.10.2013 at 14.49

Jos on mahdollisuus, niin kannattaa myös etsiä lentoja eri maista. Edelliskerralla Argentiinan lentoja ostaessa etsin itse Suomesta PC:llä ja Nico samaa lentoa mulle Hki-Buenos Aires Argentiinasta käsin macillä. Jälkimmäinen oli loppujen lopuksi noin satasen halvempi, en tiedä miksi. Kannatti siis ostaa toiselta puolelta maailmaa :) tämä esimerkki ainakin todistaa mac vs. pc asetuksen vääräksi, mutta kyseessä voi tietty olla myös toi private browsing -juttu, jota en sillon osannut ottaa huomioon.

Vastaa
inkkap 28.10.2013 at 15.03

Täh, ihan älytön juttu! Pitää siis lähtä reissuun ostaakseen liput seuraavaan reissuun. :D

Vastaa
Maija 27.10.2013 at 15.43

Olipas hyödyllinen postaus ja kommenttilaatikko! Kiitos siitä! Lentojen varaaminen on heti hotellien varaamisen jälkeen matkailun hermostuttavin kohta, aina jotain menee pieleen, sivu jumiin maksuvaiheessa, tai ostamisen jälkeen pamahtaa sähköpostiin mahtava tarjous.

Itse en koskaan muista tuota private browsingia, joten kiitos muistutuksesta! Asun tällä hetkellä Singaporessa ja täälläkin käytän eniten skyscanneria ja tsekkaan myös aina etenkin halpalentoyhtiöiden omat sivut. Kayakia olen kuullut kehuttavan, mutten ole vielä kokeillut käytännössä.

Vastaa
inkkap 27.10.2013 at 20.58

Jep, tähän on kyllä tullu ihan mahtavia vinkkejä!!! :) Ja miten se onkin että jokin tuntuu aina kosahtavan siinä lentojen ostamisessa? Sitten ku pitää aloittaa uudelleen koko homma niin ykskaks hinnat vaan nousee monta kymppiä, argh! Tuo private browsing pitää kyllä itelläki ottaa käyttöön, sillä kyllähän sen heti huomaa lentojen hinnoissa kun sitä ei käytä.

Vastaa
Katariina Koski 27.10.2013 at 17.09

Oletteko koskaan ajatellut asiaa luovemmin. Miksi etsisit lentoa aina oikeassa järjestyksessä. Kokeile joskus hakea nurinkurin. Eli hae kuka lentää sinne mihin olet viimeiseksi päätymässä ja mistä. Tutkaile sitten miten pääset sinne jne. Voipi tuottaa yllättävän halpoja yhteyksiä.

Hakukoneet eivät myöskään osaa huomioida mitenkään hyvin muita kuin päälentokenttiä. Jos satut asumaan Oulussa, kuten minä, voit ihan alkuun unohtaa sen haun Oulusta paikkaan x. Tämän Inkakin onkin varmaan huomannut :/ Sama ajatusmalli toiminee myös kaikissa muissa jumalanhylkäämissä paikoissa. Kuitenkin moneen paikkaan saapuu koneita monelta kentältä, joten etsi ne kentät ja katso mihin niiltä pääsee.

Ihan eri asia on sitten missä menee extra sniiduilun ja typeryyden raja. Se lentokentillä odottelukin kun maksaa yleensä aina minimissään ruuan ja juoman verran.

Parhain vinkki on tämä. Mene Pallisten keskusteluosastoon kohtaan Lentometsästyksen ABC. Et ole nimittääin ainut joka haluaa lentää halvalla :D

Vastaa
Katariina Koski 27.10.2013 at 17.15

Ai niin, se yksityinen selaus. Se kannattaa.
Jos joku ei vielä osaa sitä käyttää, niin tässä havainnollinen opastus. Älä anna nimen hämätä :)
http://www.city.fi/blogit/7/pornoselain/124023

Vastaa
inkkap 27.10.2013 at 21.00

Jep, en kyllä ikinä hae suoria lentoja Oulusta. Aina Helsingistä, ja pitäähän sitä aina tsekata huvikseen että mitä hintoja tulee jos laittaa suoraan täältä mutta aika korkeuksissa ovat oikeastaan aina, tuota yhtä onnenpotkua lukuunottamatta.

Lentometsästyksen ABC:tä on tullut kahlailtua useampaan otteeseen, ja nyt vois olla hyvä aika palautella niitä juttuja taas mieleen. Kiitti siis muistutuksesta ja tuon pikkusen epämääräisen oloisen linkin jakamisesta! :D Pitääpä tsekata sekin.

Vastaa
To plan or not to plan? | Road Trippin USA 5.3.2014 at 23.08

[…] tekoon bongasin eräästä blogista hyvän vinkin. Kannattaa avata selain yksityisenä, jolloin evästeet eivät tallennu. Kuulemma […]

Vastaa
Niitu39 30.8.2018 at 22.18

Mun mielestä halpojen lentojen bongailuun on tasan kaksi tapaa. 1) Aseta hintavahteja e.g. momondon kautta halutulle reitille 2) kolua kaikki alennuskoodisivustot läpi. Tosin alennuskoodisivuissa on se ongelma että niissä on usein toimimattomia koodeja kuten täällä http://tarjoushaukka.fi/alennuskoodi/ebookers/ ei ainakaan itelläni toiminu kun äsken yritin. En tiedä mikä olisi paras paikka noita alekoodeja bongaila? tuntuu että aika vaihtelevasti toimii..

Vastaa
Inka 31.8.2018 at 17.20

Lentojen kohdalla alekoodien käyttö on mulle vielä vierasta, joten vinkkejä ei toistaiseksi irtoa, mutta pitää ehdottomasti perehtyä!

Vastaa

Jätä Kommentti