Pallontallaajat.net
Valikko

Viisi pakkausvinkkiä reissuun kuin reissuun

Kirjoittanut Inka 29.10.2013

Pakkausjutut on aina tapetilla reissaajalle kuin reissaajalle, ja vaikka useimmilla kokeneilla matkaajilla on jo kehkeytyneet omat pakkausrutiinit joista ei poiketa, voi uusia vinkkejä löytää aina osaksi omia pakkailumetodeja.

Pakkauspuuhat on puhuttaneet viime aikoina esimerkiksi mun suosikkireissaajia Millaa ja Marinellaa, ja tyttöjen pakkauspostauksista voi saada paitsi inspiraatiota omiin pakkailuihin, myös niitä kullanarvoisia vinkkejä.

Koska koen löytäneeni ne omat pakkausniksini, ajattelin pistää ne jakoon ihan teitä varten. Toivottavasti löydätte edes yhden uuden jutun helpottamaan reissuarkeanne.

pakkausvinkit

1. Rullaa reissuvaatteet. Sitä ei voi liikaa painottaa, sillä sillä tavalla reppuun pakatut vaatteet vievät hurjan paljon vähemmän tilaa ja pysyvät ehkä peruslaskostamista paremmin sileinä. Toki ryppyjä tulee, mutta fiksu pakkaaja valitsee mukaan materiaaleja, jotka eivät ryppyynny laukunpohjalla.

2. Jos kuitenkin rakastat silkkiä ja olet todennut että silkkipaita on paras reissupaita, ei hennon kankaan vuoksi tarvitse kuitenkaan pakata mukaan matkakokoista silitysrautaa, vaan minikokoinen uudelleentäytettävä suihkepullo riittää! Oon ostanut omani parilla eurolla Muji-kaupasta, ja se on loistava. Ripusta vaate illalla henkariin ja suihkuta vettä kevyesti ryttyisiin kohtiin, mene nukkumaan ja voilá! Vaate on aamulla yhtä sileä kuin silitysraudan jälkeen. Jos tykkäät kuumasta suihkusta eikä suihkepulloa ole mukana, voit myös ripustaa vaatteen suihkuhuoneeseen, missä se siliää kuuman vesihöryn ansiosta. Älä kuitenkaan läträä vedellä vaan saadaksesi paidan sileäksi, sillä siinä nyt ei ole mitään järkeä!

3. Valitse ilmastoon sopivia materiaaleja. Itse pyrin pysyttelemään pääasiassa luonnonmateriaaleissa, ja erityisesti kuumalla kelillä pyrin välttämään kaikin keinoin keinokuituja, kuten esimerkiki polyesteriä. Mikään ei hiosta kuumalla niin inhottavasti kuin iholle liimautuva polyesteripaita. Tsekkaa myös vaatteiden vuorikankaiden materiaalit, sillä harmittavan usein esimeriksi silkkimekossa onkin polyesterivuori, eikä hyvä pintamateriaali paljoa pelasta nihkeän vuoren käydessä kiinni ihoon. Muista kuitenkin näppituntuma, sillä kaikki polyesterikään ei aina ole inhottavan tuntoista.

4. Pakkaa vain vaatteita, joita voit yhdistellä keskenään. Reissussa ei ole pakko pitää eri housuja joka päivä, vaan reissushortsien kaveriksi voi valita surutta muutaman paidan, jotka kaikki mätsäävät shortsien kanssa. Paras reissugarderoobi koostuu vaatteista, joista kaikkia voi käyttää kaikkien kanssa. Muista myös, että mekko muuntuu helposti topiksi kun helman sulloo housuihin.

5. Suuri huivi pelastaa tilanteessa kuin tilanteessa. Mun lempihuivi on Venäjän rajan tuntumasta kotoisin olleen Taimi-mummun perintöä oleva villainen maatuskahuivi, joka on jättimäinen. Se toimii puistopiknikillä vilttinä, junassa, lentokoneessa ja pahimmassa tapauksessa lentokenttäyönä peittona sekä tietysti huivina esimerkiksi kaulassa tai turbaanina päässä. Harvassa on ne reissut minne lähden ilman valtavaa huivia, sillä monikäyttöisyyden vuoksi se pelastaa useissa tilanteissa.

Eng: The most important things I try to keep in mind when packing for a trip: 1. Roll up all the clothes you take with you, that way they don’t need too much room in your bag. 2. If you choose to pack clothes made from a material that requires ironing before wearing, instead of an iron, take a small spray bottle with you. Spray water on a wrinkled piece of clothing and let it dry. 3. When you travel to a destination where is hot and humid, avoid synthetic materials like polyester and choose clothes that are made of natural materials, for example silk. 4. Pack only clothes in matching colours, so you can combine lots of different outfits from just a couple of items. 5. Take a large scarf with you, since it is very versatile. For example, you can use it as a blanket at a picnic or when sleeping at an airport.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Tiina 29.10.2013 at 16.51

Olen ihan samoilla linjoilla :) Vaatteiden rullauksen lisäksi pistäisin vaaterullat vielä oman kategorian muovipusseihin (paidat, housut, alusvaatteet yms.), joista saa ilmat poistamalla vieläkin pienempään tilaan meneviä vakuumimyttyjä. Ja kun muovipussit on vielä erilaisia keskenään, niin rinkasta on helppo napata juuri se oikea rätti!

Vastaa
inkkap 29.10.2013 at 17.45

Tuo onkin hyvä idea! Mulla on nimittäin tapana kirota ja valmiiksi aina ennen ku lähen reissuun rinkan kanssa, kun sieltä ei sitten ikinä löydä mitään. Ei laitetaan korvan taa tuo pussittaminen. Noita rullattavia pakkauspusseja mulla onkin ollu joskus reissulla mukana, ja aika hyvin sieltä lähti ilmat pihalle ja laukkuun tuli lisää tillaa. :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 29.10.2013 at 22.55

Ihku postaus! Mä niin rullaan jatkossa omat vaatteeni ja kuten jo mainitsin Nellan kommentiin, niin yritän ne vielä sulloa tottumaani tyyliin muovipusseihin, ja eiköhän sitä tilaa ala kummasti taas löytyä. Se ei kyllä vielä ratkaise paino-ongelmaa :D Materiaali puolella olen onneksi muutenkin hyvin tiukkalinjainen ja tarkka, sillä en vihaa mitään niin paljon kuin polyesteri mekkoja ja akryllineuleita (tai mitään muutakaan akryllistä). Ja hyvä vinkki silkkivaatteen suoristamiseksi! -Milla

Vastaa
inkkap 30.10.2013 at 7.39

Heh joo, saman verranhan se painaa siellä rinkassa oli ilmaa tai ei. Ja mulla tulee oikeen kylmät väreet ku mietin jotain sähköistä akryylineuletta muka lämmittämässä kylmällä reissulla, hyi!

Vastaa
Salla 30.10.2013 at 0.48

Jep, olisin myös ite ehottanu tuota ilman poistamista. Hyvin todennäköisesti en saa kaikkia kamppeita mahtumaan takaisin paluulennolle ilman sitä…!

Lisäksi, ei liity tähän postaukseen, mutta nyt on Five Guys tullut testattua. Täys kymppi. Mitä nyt spicy fries oli hieman liian tuliset mun makuun. Meen uudestaan. Kiitti vinkistä! :)

Vastaa
inkkap 30.10.2013 at 7.40

Jaiks, sulla on varmaan aikamoinen homma niiden kamojen suomeentuomisen kanssa, mutta onneksi oot varmaan saanu sullottua jotain jo vieraiden matkalaukkuihin. Ja mahtavaa kuulla että Five Guys oli hyvä! :) Droooool!

Vastaa

Jätä Kommentti