Pallontallaajat.net
Valikko

Jäässä Brysselissä

Kirjoittanut Inka 5.11.2013

Kymmenen uutisissa vilahti tänään vaihteeksi Bryssel, ja meidän kotisohvalta kuului: “Hyi, Bryssel oli kyllä hirveä!” En millään haluaisi haukkua kyseistä kaupunkia, mutta tottahan se on, että meidän reissusta ei jäänyt yhtään hyvä mieli. Vaikka hyviä juttuja oli tosi paljon, koko kaupungistä jäi silti semmoinen fiilis että yhhh..

brysseli

Mutta eihän se Brysselin vika ollut. Meille sattui ihan hirveän huono keli, kun ensin oli hyytävän kylmä ja lopulta iski nollakeli ja räntää tuli vaakatasossa. Lisäksi satuttiin valitsemaan tosi ahdistava b&b, missä vierailun päätteeksi putiikinpitäjä kävi melko epämiellyttäväksi, kun päätettiin jättää vikan aamun aamiainen välistä, kun ei haluttanut mennä sinne syömään muiden vieraiden kanssa kylki kyljessä ja juomaan pitäjän 9-vuotiaan tytön puristamaa appelsiinimehua. Eikä sekään ollut Brysselin vika, että oli sunnuntai ja kaikki ravintolat oli kiinni ja me jouduttiin menemään vähän liian kalliiseen ja huonoon paikkaan syömään.

Vaikka mikään noista ei ollut Brysselin vika, olisi sohvalta kuulunut toteamus saattanut yhtä hyvin tulla mun suusta. Täydellisissä olosuhteissa, kuten jos ilma olisi ollut lämmin ja aurinkoinen, majapaikan pitäjä mukava ja se ennalta katsottu etiopialainen ravintola auki, olisi meidän Brysselin-vierailu varmasti ollut hurjan erilainen, ja sen seurauksena saatettaisiin olla menossa sinne uudelleenkin.

Mutta kun maailma on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia paikkoja, ei noille ekalla kerralla inhottavilta tuntuville kohteille tule sitten välttämättä ikinä annettua toista mahdollisuutta, vaikka ne sen voisivatkin ihan hyvin ansaita.

Toisin kävi esimerkiksi Kööpenhaminan kanssa, kun siellä vierailtiin ekan kerran pääsiäisenä kun kaikki oli kiinni ja ilma koleaa ja kaupungin fiilis tosi harmaa, ei sinne tehnyt mieli lähteä ihan heti uudestaan. Superhalpojen lentojen houkuttelemana suuntasin sinne uudelleen muutaman vuoden päästä elokuussa, kun aurinko paistoi ja tunnelma oli leppoisa ja tadaa! Köpis oli ihan erilainen ja ihana ja olin iloinen, että annoin kaupungille toisen mahdollisuuden. Nyt se on paikka, minne menen aina uudelleen yhtä iloisena.

Siitä huolimatta en silti usko, että ihan heti valitsen Brysselin matkakohteeksi, jos vaihtoehtoja on. Sori vaan, Bryssel! Mutta silti tämän postauksen sanoma on se, että aina on hyvä antaa toinen mahdollisuus, varsinkin jos asia liittyy matkailuun.

Onko teille käyny samoin? Annoitteko toisen mahdollisuuden ja kannattiko se?

Terkkuja muuten Saaralle Brysseliin, toivottavasti siellä on oikeasti tosi ihanaa!

Kuvissa on kylymä Brysselissä.

Eng: It is strange how you dislike some places just because weather was bad when you were there or they served bad food in a local restaurant.

Lisää tästä aiheesta

28 Kommenttia

Riikka 6.11.2013 at 8.41

Mä kävin 5 vuotta sitten (syksyllä) Pariisissa ja siitä jäi jotenkin sellanen huono fiilis. Vaikka kaupunki oli ihan hieno ja meillä oli onnistunut reissu, niin en silti jäänyt mitenkään kaipaamaan Pariisia tai muutenkaan tuntenut sitä omaksi. Olen miettinyt että olenkohan jotenkin outo kun en ihastunut Pariisiin ja siksi olenkin päättänyt että pakko antaa sille uusi mahdollisuus, mieluiten joskus keväällä!

Vastaa
inkkap 6.11.2013 at 16.02

Joo, Pariisi oli ainakin toukokuussa ihana! Mutta täytyy sanoa, että ihan ekan kerran kaupungissa vieraillessani en pitäny sitä juuri minnään, mutta totta puhuakseni olin silloin ehkä liian nuori ymmärtämään hyvän päälle. Se on mun mielestä ehdottomasti kaupunki mille kannattaa antaa toinen mahdollisuus, ja mieluiten sen jälkeen kun on rakastunut uudelleen Amelie-leffaan! :D

Vastaa
Katariina Koski 6.11.2013 at 9.34

Mä yritän olla avoin, mutta Bryssel…:/
Eipä vakuuttaanut. Ilma oli ihan OK ja sinällään ei mitään vikaa, mutta melko nopsaan nousi kytkin ja häivyttiin muualle. Ei vaan miellyttänyt mitenkään. Eikä olla menty uudestaan.

Köln oli myös paikka jossa se tuomiokirkon näkeminen riitti :D

Ja Liechtenstein. Kerta riittää.

Vastaa
inkkap 6.11.2013 at 16.03

Haha, vähän nauratti tuo sun eka lause! :D Mää oon nähny Kölnistä pelkästään sen tuomiokirkon, ja senkin auton ikkunasta tosi nopsaan, kun ajettiin vaan kaupungin läpi. Ehkä se saa riittää…

Vastaa
Rimma 6.11.2013 at 11.26

Minulla on vähän sama fiilis, kuin Riikalla tuossa ylempänä, Pariisista. Eka kerralla siitä jäi jotenkin huontot vibat, mutta nyt kun kävin siellä uudestaan, oli tunne sentään aavistuksen parempi. Vieläkään en siihen tosin mitenkään kovin palavasti ihastunut, toisin kuin monet tuntuvat tekevän. Seurassa tai säässä ei ollut kyllä mitään vikaa ja Pariisi saa vielä uuden mahiksen, mikäli se osuu matkareitille (:

Vastaa
inkkap 6.11.2013 at 16.04

Hyvä Rimma, oot huippu kun jaksat olla noin avarakatseinen! Mulla on harvassa ne kaupungit mille annan toisen mahdollisuuden, kolmannesta puhumattakaan. Kuten jo Riikalle kommentoin, ei Pariisi ollu mullekaan ekalla kerralla mitenkään kiva kaupunki, mutta toinen kerta oli onneksi täysin erilainen. Todennäköisesti joskus tulee vielä kolmas, sillä tuo tuleva aviomies on sinne kuulemma vielä joskus vietävä! :)

Vastaa
Tupu 6.11.2013 at 14.47

Mulle samat fiilikset toi kuukaus sitten tehty visiitti Milanoon. Kaupunki oli likainen, epämiellyttävä ja kaikki vähän rempallaan. Ei sykähdyttänyt ollenkaan ja uudestaan menisin ainoastaan kahtomaan futista (mikä siis tehtiin nytkin). Kontrastia kyllä ehkä pahensi se, että oltiin vietetty edelliset 4 päivää Gardajärvellä ihanissa pienissä kylissä ja kaupungeissa, joten ehkä jossain toisessa tilanteessa (ja aurinkoisella säällä) Milanokin ois voinut olla ihan kiva.

Vastaa
inkkap 6.11.2013 at 16.05

Jännä ku jotku kaupungit vaan ei sovi, vaikka kuinka yrittäis löytää hyviä juttuja. Hah, ehkä sun pitää koittaa ens kerralla mennä Milanoon suoraan Brysselistä, jos se sitten alkais tuntua kivalta! :D

Vastaa
Jenna 6.11.2013 at 16.08

Mä oon aika samoilla fiiliksillä sun kanssa Brysselistä! Kävin siellä viime helmikuussa. Olin eka viettänyt mahtavan viikonlopun siskon kanssa Lontoossa ja Damissa, josta Riikka lensi kotiin ja mä jatkoin yksin Brysseliin. Siellä oli kylmää, ankeaa ja yksinäistä! En saanut oikeen mitään irti koko kahden päivän siellä olosta, kun oli ollut niin mahtava viikko jo aikaisemmin..

Ihan nätti kaupunki se oli, mutta en kyllä menisi heti uusiksi.. Edes hyvässä seurassa! :D

Vastaa
inkkap 6.11.2013 at 17.01

Voi eii, muistanki sun postaukset ja mietin vaan et raukka Jenna ku joutuu yksin kulkeen Brysselissä… :P Mut joo helmikuu ei varmana oo se paras aika suunnata sinne varsinkaan yksin, jos takana on just monta päivää huipussa seurassa. Mulla on just samanlainen fiilis siitä kaupungista, että siitä ei oikeen saanut mitään irti..

Vastaa
pfr 6.11.2013 at 16.52

Tähän on helppo ratkaisu: opettele juomaan olutta niin Brysselistä ei voi olla pitämättä :)

Vastaa
inkkap 6.11.2013 at 17.23

Haha! :DD Toimii varmana joka kaupunkiin, joten aika hyvä universaali ohje siis!

Vastaa
Kea 6.11.2013 at 17.11

Bryssel tai Belgia ei ikinä tule olemaan mun kohteena, sillä sen verran huonot kokemukset mulla on sen maan asukeista. Mulla oli joskus kaks sikäläistä kämppistä Espanjassa, ja ne oli niin mahottomia ja kieroja ettei tosikaan. Enkä voi syödä vohveleitakaan, joten double whammie. Hehe.

Ja Milano on munkin mielestä ankee, kuten joku yllä kommentoi… likainen ja harmaa. Ihan eri meininki kun sieltä lähtee hieman ulospäin. Pariisikin on kiva jos siihen pääsee tutustumaan pintaa hieman syvemmälle. Ja kesällä tietenkin parhaimmillaan… :)

Vastaa
inkkap 6.11.2013 at 17.25

Voi ei miten syvät jälet ne sun kämppikset on sulle jättäny, jos et meinaa ikinä reissata Belgiassa! Noh, tietääpähän ainakin ketä syyttää. Mun yks syy miks halusin Belgiaan ja miks koitan aina puolustella sitä Karimille oli nimenomaan se, että mulla oli vaihdossa tosi kiva kaveri Belgiasta.

Mulla on himottanu jo pitkään käydä Milanossa, joten pitää kyllä jossain vaiheessa käydä selvittämässä onko se niin ankea. Täytyy vaan valita joku lämmin kesäpäivä! Ja Pariisi oli kyllä mullekin erityisesti toisella kerralla erityisen kiva, toki osansa oli varmasti myös hyvällä kelillä. :)

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 6.11.2013 at 21.59

Milano on ankea, siinä komppaan muitakin. Oon käynyt siellä kymmenisen kertaa ja se on aina yhtä masentava. Ei yhtään mun paikka, vaikka Italia noin muuten on mun toinen kotimaa.

Ja Brysseli.. Ensimmäiseksi: ihan super hauskasti kirjoitettu postaus! Toisekseen, mulla on aina ollut vähän nihkeät kuvitelmat koko mestasta, en siis ole siellä käynyt kyllä koskaan. Saas nähdä, että tuleeko sinne silti joskus mentyä vaiko sitten ei..

Vastaa
inkkap 7.11.2013 at 7.59

Mää mietin että miten nää oot niin tiesonnalla ravannu siellä Milanossa mutta sitte kellot kilahti että näähän oot ollu siellä vaihossa! Jes hyvä minä! Ja eiiiii mää aattelin että sulla jos kellä ei oo mitään pahaa sanotavaa yhtään mistään kaupungista, voi Milano minkä teit!

Ja Brysseli noh… Ehkä se olis hyvä mesta kurkata ohikulkumatkalla, mutta ei varmaan muuten. Kai?

Vastaa
Sofia 6.11.2013 at 22.17

Brysselistä jäi mulle yhden päivän ihan-jees-vois-nähdä-enemmän-kokemus, mutta jatkan Pariisi-linjalla; ruuhkainen ja noin 40-asteinen suurkaupunki heinäkuussa, silloin vielä sanaakaan ranskaa osaamatta ei ollu mitenkään ruusuinen kokemus… :P Kenties joskus korjaan tämän kuvan!

Vastaa
inkkap 7.11.2013 at 8.01

Uh, tuo sun Pariisi-kokemus kuulostaa jo lähtökohtaisesti siltä että ei siitä voi tulla muuta ko paha mieli. Mutta suosittelen lämpimästi (ehheh) käymään siellä uudelleen, ehkä tosin joskus muullon ko pahimman turistirysän aikana. Mää olin tosiaan Brysselissä vähän reilut kaks päivää, ja se riitti. Ehkä olis meilläki pitäny käyä vaan pikaisesti yhtenä päivänä niin olis tehny mieli lisää.

Vastaa
Sofia 7.11.2013 at 19.38

Oon tosiaan miettinyt, että ehkä ois aiheellista korjata tämä kokemus vaikka syys/kevätreissun merkeissä! :)

Vastaa
inkkap 7.11.2013 at 23.05

Jes!

Vastaa
saara 7.11.2013 at 0.53

Kävelin eilen Helena Petäistön ohi kun se teki sitä haastattelua illan uutisiin! mut äidin mukaan mua ei näkyny siellä taustalla, ehkä ihan hyvä mun ilme oli kuitenkin taas sellanen, et oooh kato tossa on Petäistö!! Oon kyllä bongannut sen jo pari kertaa…
Viime päivät Brysselissä on ollut ihan kauhee sää, mutta mikäs siinä kun istuu toimistolla koko päivän. Tämä syksy on ollut Belgiassa tosiasiassa vähäsateinen, syyskuun eka viikot nautin 30 asteen helteistä Cinquantenairen puistossa ja lämpimistä illoista baarin terassilla. Lisäksi käytännön asioiden kanssa on kaikki sujunut niin jouhevasti, että mulle on syntynyt tosi mukava kuva Brysselistä ja osaisin kuvitella asuvani täällä joskus myöhemminkin(nyt teen vaan jouluun asti täällä harjoittelua). Täällä on kivoja ravintoloita(asukasta kohden niitä taitaa olla ennätysmäärä verrattuna muihin Euroopan kaupunkeihin), museoita, tapahtumia, julkisilla pääsee helposti ja täältä pääsee helposti viikonloppureissuille junalla naapurimaihin. Asun superkivalla alueella, joten silläkin on vaikutuksensa jokapäiväiseen viihtyvyyteen.
Eihän Brysseli mikään nätti kaupunki ole, se aina muistuu mieleen kun vierailee muualla, mutta se on viihtyisä ja kansainvälinen.

Vastaa
saara 7.11.2013 at 0.58

Ja se olut ja suklaa on kans Belgiassa asumisen plussapuolia :)

Vastaa
inkkap 7.11.2013 at 8.03

Jes, tätä mää Saara ootin! :) Ihana kuulla että Brysselistä löytyy se mahtavakin puoli, ja tietysti sen jälkeen kun on bongannut Helena Petäistön ei voi muuta ku kehua kaupunkia vuolaasti, sen kyllä ymmärrän. :D Ja täytyy myöntää että suklaa oli suuri valopilkku meidän Brysselin-reissussa, vaikka suorilta paineltiinkin suklaapuotien sijaan lähimpään markettiin.

Vastaa
Rosalie 9.11.2013 at 15.12

Kyllä se sää vaan vaikuttaa! Oltiin miehen kanssa kesällä päivä Brysselissä: hellesää ja kylmää belgialaisolutta, niin jäi kyllä kutina päästä uudestaan käymään! Sen sijaan nelisen vuotta sitten olin joulukuun alussa pitkän viikonlopun Dublinissa, ja ankeaa oli: kallista, kylmää ja ankeaa :/ Ehkä joskus vielä keväällä/kesällä sinne.

Vastaa
inkkap 10.11.2013 at 20.21

Äh, tosi inhottava kuulla että Dublin ei iskenyt, sillä oon haaveillu siitä pitkään! Tosin munsta tuntuu että irlannissa on tosi usein huono sää, ainakin siellä vaihdossa ollut kaveri muistaa pääasiassa vaan sen miten kylmää siellä oli… Mutta löyty sentään hyvät kokemukset Brysselistä, mikä tuntuu olevan jo aika harvinaista! :D

Vastaa
saara 10.11.2013 at 21.25

Olen itse asiassa asunut vuoden Dublinissakin ja en ole kyllä ihan samaa mieltä tästä säästä. Mulle sattu ilmeisesti sielläkin hyvä tuuri kun syksyn ensimmäiset kuukaudet ei satanut juuri ollenkaan ja olin ihan ihmeissäni, miksi kaikki väittää että siellä sataa koko ajan. Kyllähän siellä sitten talvella satoi(ja sitä sadetta oli tuhatta eri tyyppiä, yleensä se oli semmoista tihkusadetta ettei sitä ikkunasta katsoessa nähnyt mutta kun meni ulos niin tajusi että sataa) ja oli kylmää. Sinä vuonna satoi myös lunta, olin hieman pettynyt tullessa takaisin joululomilta Suomesta ja Dublinissa oli lunta. Ja se lumihan aiheuttaa aina kauhean kaaoksen Brittein saarilla, liikenne menee ihan sekaisin, ihmiset ymmärrettävästi eivät halua ajaa autolla, junia ja lentoja on peruttu, koulut suljettu(tästähän lapsukaiset aina innostuu). Sain asua Irlannissa kuitenkin vuoden ympäri ja todistaa tosi ihanaakin säätä ja sain kesällä super kivat rusketukset :) Host-perhe oli vähän kade, irlantilaiset ei yleensä rusketu, ne vaan muuttuu punaisiksi :D
Dublin on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, siellä on tosi kotoisaa ja mahdoton määrä pubeja. Pyhän Patrikin päivän todistaminen siellä on aikamoinen kokemus! Maaseutu ja rannikkoseutu on sairaan kaunista, kannattaa ehdottomasti mennä päiväreissulle jonnekin kauemmas, vaikka pohjoisrannikolle tai Howthiin.

Vastaa
inkkap 11.11.2013 at 21.40

Haha, no sulla kyllä nyt lähtee puolustuspuheita kaikkien inhottaviksi leimattujen paikkojen puolesta, way to go!! :) Ja samalla sait mun Irlanti-kuumeen taas syttymään, onneksi se ei oo niin kaukana!

Vastaa
Liechtenstein Ryanair Suomesta Malta | TOP Lennot 8.12.2014 at 4.16

[…] Jäässä Brysselissä – archie gone lebanon – Ja Liechtenstein. Kerta riittää. Vastaa. inkkap sanoo: 6.11.2013 klo 16.03. Haha, vähän nauratti tuo sun eka lause! … Lontoo, en malta sua odottaa! … Ryanair-mietteit … […]

Vastaa

Jätä Kommentti