Pallontallaajat.net
Valikko

Ihana Roosevelt Island

Kirjoittanut Inka 6.11.2013

Palataan tänään takaisin elokuun alkupäiviin ja New Yorkiin, sillä mulla on vielä muutama jenkkireissupostaus odottamassa julkaisua. Tuntuu että reissusta on jo ihan tajuttoman kauan, ja niinhän siitä kyllä onkin. Elo ilman reissun reissua on kuitenkin mennyt yllättävän nopeasti, kivutonta se ei tosin ole ollut.

Nyt hypätään kuitenkin Roosevelt Islandille vievän vaijerikärryn kyytiin, ja hupi on muuten halpaa: maksaa vain yhden newyorkilaisen metrolipun verran!

NYC (324) NYC (325) NYC (328)

Voitte kuvitella että tätä nynnyä jännitti jo valmiiksi, kun astuttiin punavalkoiseen vaijerien varassa roikkuvaan menopeliin toisen avenuen ja east 59th streetin risteyksen vieressä olevalta pysäkiltä.

Satuttiin asemalle kaikeksi onneksi juuri sillä sekunnilla, kun vaijerivaunu pysähtyi, ja saatiin niin ollen yllättävän ahtaaksi käyvästä vaunusta ikkunapaikat, ja siitähän nämä turret olivat innoissaan. Lisäksi meidän vieressä istui niin sympaattinen vanha newyorkilaisrouva, ettei ollut tottakaan!

Matka kesti vähän aikaa, mutta oli sitäkin ikimuistoisempi. New Yorkin valtavuus ja metropolisuus korostui joka sekunnilla, kun näitä maisemia ihasteli.

NYC (327) NYC (330)

Hetken kuluttua oltiinkin perillä ja oli aika kilauttaa kavereille, ne kun olivat karanneet saarelle jo reilusti aikaisemmin! Vaikka aurinko laski hirveän hitaasti ja raskas kaupunkipäivä painoi jo niin silmäluomia kuin jalkojakin, pinnisteltiin noissa upeissa maisemissa ihastellen auringonlaskua ja seurattiin kärsivällisesti pienten valopisteiden vuorottaista syttymistä pilvenpiirtäjien ikkunoihin.

NYC (339) rooseveltisland

Lopulta tuli pimeys, ja Manhattan oli täydellisessä ilta-asussaan.

NYC (363) NYC (360)

Pimeyden laskeuduttua me suunnattiin saaren metroasemalle ja jotenkin onnistuttiin raahautumaan hotellille asti. Vaikka me ei ehditty nähdä saarelta tuota pientä rantaa lukuunottamatta yhtään mitään, oli sieltä avautuvat maisemat jo matkan arvoisia. Ja tietysti myös itse matka, joka oli mukavaa vaihtelua ainaiselle metrolla huristelulle.

Eng: On our last evening in NYC we decided to step into a Roosevelt island tram and enjoy a sunset on the Island.

Lisää tästä aiheesta

13 Kommenttia

Ulletin 6.11.2013 at 20.32

OOoooooooohhhhh kuinka kaipaankaan tuonne! Ihania kuvia taas kerran. Btw, eikö olekin hassua että miten vähän turreja tuolla tuntuu olevan? Ottaen huomioon, että tuo on minusta ehkä Disneylandin veroinen elämys (paitsi parempi) niin on hassua, että niinä kertoina, kun olen käynyt tuolla, on tuntunut, että ollaan oltu ainoa turre-jengi. Eipä siinä, even better noin! :)

Vastaa
inkkap 6.11.2013 at 20.57

Niin totta Ulla! Meidän lisäksi tuossa kohdassa oli pari lapsiperhettä, mutta ne lähti läksimään reilusti ennen kuin tuli pimeää, että hiljaista oli vaikka tram oli aika täynnä. Ja täytyy sanoa että nautin tuosta kokemuksesta hurjasti enemmän kun kanadalaisesta huvipuistosta ja sandiegolaisesta vesipuistosta yhteensä!

Kiitos vielä vinkistä, en olis hoksannu mennä tuonne ellet olis kirjoittanut siitä!! :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 6.11.2013 at 21.40

Oi kaipaus…. Tuossa tokavikassa kuvassa sillan vieressä oleva korkea rakennus on juurikin hotelli jossa yövyimme edellisen reissun ensimmäiset kaksi yötä. Sen kattoterdeltä on otettu sinisen hetken aikaan fotot (http://pingviinimatkat.pallontallaajat.net/2012/11/14/finally-nyc/) ja mun oman fb:n cover foto. Voi kiesus et oli kaunista ja kylmää :) -Milla

Vastaa
inkkap 7.11.2013 at 7.57

Oi ja oi! Täältäkin. Tuli noista teidän kuvista vielä isompi kaipuu Nykkiin, mutta onneksi ollaan kattomassa pilettejä joka päivä. Toki ei oo mitenkään hauska sattuma että teidän hotelli on sattunut just mun kuvaan koska kyseessä on me ja NYC, mutta silti! :) Mulla on jääny nuo kattoterdet toistaiseksi ihan täysin näkemättä, mutta onneksi sitte honeymoonilla voi kokea senkin.

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 6.11.2013 at 21.56

Aivan mahtavia kuvia! Ja siis, mä tiennytkään että tuo on niin edullinen, eli kiitos ihan loistavasta vinkistä. :)

Mä tykkään eritoten tuosta kuvaparista, missä Manhattan pukeutuu iltapukuunsa. Ihanasti sanottu!

Vastaa
inkkap 7.11.2013 at 7.58

Kiitti Nella, ja vinkki on alunperin Ullalta eli kiitokset sinne! :) Arvaappa mistä sain inspistä tähän postaukseen? No tietty niistä sun Singaporen kuvista, ei yllä ihan lähelle mutta kuitenki!

Vastaa
Annika 7.11.2013 at 6.36

Toi on niin makea elämys, että! Serkku asuu nimenomaan Roosevelt islandilla ja kuljettiin tolla ekalla NYCin reissulla tammikuussa 2009. Edelliskerralla 2010 koko vaijerikärry oli remontissa ja käppäiltiin alueella ympäriinsä miettien miten ihmeessä päästään toiselle puolelle. On kyllä mahtavat maisemat!

Vastaa
inkkap 7.11.2013 at 8.04

Oiii vähän ihana! Voin kuvitella sen fiiliksen kun nimenomaan ekalla reissulla Nykiin se on se perus kulkupeli, miten mahtavan kontrastin se tuokaan! Heh, meillä meni sen verran myöhään että vaijerikärryt ei enää kulkeneet, mutta onneksi oli se metro. :)

Vastaa
Noora 7.11.2013 at 8.52

Me oltiin jenkeissä syksyllä 2010 ja toi vaijerikärry oli silloin rempassa. Ketutti ihan sikana (hmm, jännästi kun yrittää käyttää korrektia kieltä niin on aika eläimellistä menoa…), no ehkä seuraavalla reissulla käy parempi tuuri. Olisin ehdottomasti halunnut käydä ajelulla.

Vastaa
inkkap 7.11.2013 at 11.10

Voi ei miten huono tuuri! Mutta niinhän se Nykin kanssa on, että jotain pitää jättää aina seuraavaan kertaan. ;) Meillä oli nyt laskutavasta riippuen kolmas tai viides kerta, ja edelleen riitti uusia juttuja, esimerkiksi tämä.

Haha, ketutti ihan sikana on kyllä aika hyvä ilimaus. :D

Vastaa
Ilmaisristeily New Yorkissa: Staten Island Ferry | archie gone lebanon 20.8.2014 at 19.02

[…] kohti saaren eteläkärkeä. Mää muistelin aluksi, että Staten Island on vähän kuin Roosevelt Islandille vievä vaijerikärry että ikimuistoisen kokemuksen saa pikkurahalla metrolippua vilauttamalla, […]

Vastaa
Matkavinkit ensimmäistä kertaa New Yorkiin suuntaavalle 21.3.2015 at 10.22

[…] lähellä täydellistä. Toinen on Brooklyn Bridgen kupeessa oleva Brooklyn Bridge Park ja toinen Roosevelt Island, jonne pääsee kätevästi kaapelikärryllä pelkkää metrolippua vilauttamalla. Ja metrokortti […]

Vastaa
Matkapodcast New Yorkista 9.5.2016 at 17.38

[…] omat postaukset High Linesta, Roosevelt Islandilta ja Staten Island Ferrystä. Pingviinimatkojen postaukset Roosevelt Islandilta ja […]

Vastaa

Jätä Kommentti