Pallontallaajat.net
Valikko

Kymmenen samanlaista kuvaa Mount Rushmoresta

Kirjoittanut Inka 11.11.2013

Yksi South Dakotan ykkösjuttuja oli Mount Rushmore, jonne pääsemistä fiilisteltiin jo useaa kuukautta ennen reissua. Ykkösjuttujen joukkoon kipuaminen on aika kova suoritus osavaltiossa, missä tuntui tuon tuostakin tulevan vastaan aivan käsittämättömän upeita asioita.

Mount Rushmore nähtiin tasan reissun puolivälissä, ja sitä kannatti odottaa. Vaikka kyseessä olikin taas yksi niitä kaikille reissulasseille tuttuja hetkiä, kun odotetaan hurjan pitkään että päästään näkemään se yksi suuri nähtävyys, ja sitten sitä pällistellään hetki ja kaikki on ohi kymmenessä minuutissa. Vaikka ei jääty vuorta koko päiväksi ihastelemaan, oli hetki ikimuistoinen.

SOUTH DAKOTA (159) mountrushmore1 SOUTH DAKOTA (168)

Siinä poseeratessamme saivat poikien pressa-asennot naureskelua myös kanssaturisteilta, mutta siinä vaiheessa kun meikämimmi konkoili kameran eteen, ilmoitti vieressä ollut jenkkimies, ettei tuolla kalliolla kyllä naisia näy. Ehkä kyseessä oli kannanotto, mutta toivotaan että ameriikan presidentiksi pääsee vielä joku päivä myös joku naseva misu.

Siitä tuli mieleen eräs kerta kun olin Denny’sissä maksamassa sapuskoja mun visa-kortilla, jossa on Kekkosen kuva. Kassalla ollut myymäläpäällikkö ihmetteli että kukas jätkä se siinä kortissa komeilee, ja kerrottuani kaljupään olevan entinen Suomen presidentti, ihmetteli kaveri, että eikös Suomessa ole naispresidentti. Häkellyin hampurilaismyyjän tietämyksestä niin, että sopersin myöntävän vastauksen ja vasta autossa tajusin, että Salehan siellä tänä vuonna kekkerit järjestää! Taas nähtiin, että ennakkoluuloilla typeristä amerikkalaisista saa heittää vaikka itteä naamaan.

mountrushmore2 SOUTH DAKOTA (159)

Mount Rushmorelle pääsee periaatteessa ilmaiseksi, mutta alueelle on tietysti meitä autoilijoita varten rakennettu valtava parkkipaikka, mihin on luonnollisesti suurehko parkkimaksu. Melkein täydeltä autolta se ei kuitenkaan ollut juuri mitään enää henkeä kohti, ja lyhyt visiitti noita vuoreen hakattuja presidenttien naamoja ihastelemaan oli kyllä kaiken sen vaivan arvoinen.

Eng: During our road trip last August we took some time and went to see the Mount Rushmore.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti