Pallontallaajat.net
Valikko

Instagram Travel Thursday: sumuinen Bratislava

Kirjoittanut Inka 14.11.2013

Nyt matkataan ajassa taaksepäin armaaseen kevääseen 2009, jonka vietin vaihdossa Itävallassa. Karim tuli moikkaamaan mua muutama viikko sen jälkeen kun olin nostanut kytkintä, ja yksi sumuinen päivä käytettiin päiväreissuun Bratislavaan, sinne kun pääsee Wienistä kätevästi junalla, eikä matkakaan kestä kuin vaivaisen tunnin.

Bratislava_igtt_1 Bratislava_igtt_3

Meidän Bratislava-päivä sisälsi paitsi päämäärätöntä kaupunkikiertelyä, kaupungin ihastelua yläilmoista korkealla kukkulalla sijaitsevan linnan pihapiiristä käsin ja bratislavalaisissa ruokakaupoissa fiilistelyä ja ihmettelyä.

Ja kävipä siinä niin, että juuri tuona päivänä sattui kaupungissa olemaan bussilastillinen oululaisia, ja me satuttiin juuri kävelemään niiden bussin ohi kun porukka oli lastautumassa ulos. Joukossa oli pari tuttua, jotka jäivät melko hömelöinä tuijottamaan meidän perään, kun käytiin kasuaalisti morjenstamassa niitä ja jatkettiin sitten matkaa. Mikä sattuma!

Bratislava_igtt_2 Bratislava_igtt_4

Bratislava jäi mieleen melko kauniina mutta todella nuhjuisena kaupunkina, ja ehkä osaksi harmaan ja sumuisen sään vuoksi mulle ei jäänyt mitään hirveää hinkua päästä sinne toistamiseen, enkä vaihdon aikana tehnytkään toista tunnin junamatkaa.

Meidän paluumatka vähän viivästyi, kun myöhästyttiin junasta, sillä paikallisessa ruokakaupassa oli hirveän pitkät jonot ja meidän oli pakko saada maistaa tuota kuvassakin näkyvää mansikkakokista, joka maksoi muistaakseni euron jättipullolta (ja oli muuten aivan järkyttävän makuista, kuinkas muuten). Meidän kassalle sattui poika joka oli ihan pihalla ja laski annetut rahat älyttömän hitaasti, ja siinä me sitten tiirailtiin kelloa ja todettiin, että siinä meni meidän juna. Vaikka kyseessä oli oma ajankäytöllinen moka, uskoteltiin itellemme että osasyy oli myös kassapojan laskutaidoissa.

Seuraava juna lähti onneksi jo tunnin päästä, joten päästiin takaisin Itävallan puolelle vielä ihmisten aikoihin.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Seuraa mua instagrammissa nimimerkillä @inkkap!

Eng: During my student exchange four and a half years ago I visited Bratislava shortly with my boyfriend.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Satu VW 14.11.2013 at 11.10

Katsoinkin näitä kuvia jo Instagramin puolella, Bratislava on mulle aivan täysin tuntematon paikka, olisi kyllä hieno päästä käymään. Tiedänpä keneltä kysellä vinkkejä jos sinne tulee lähdettyä…! :)

Vastaa
inkkap 14.11.2013 at 21.22

Heh, mulla ei kyllä ihan hirviänä oo tietämystä, mutta tosi kauniilta se vaikutti! Ja kätevä just käydä jos on Wienissä, kun välimatka on niin lyhyt. :)

Vastaa
Kea 14.11.2013 at 12.10

Mä muistan kanssa Unkarista jonkun vadelmalimun – vadmalna! Oot muuten ihan erinäköinen tuolla otsatukalla…

Vastaa
inkkap 14.11.2013 at 21.23

Yhh on varmana ollu hyvvää, varsinki jos oli mustaa limukkaa! Ja joo, tuo otsis on ollu mun mukana tosi pitkään ja saattaa olla, että häiden jälkeen on taas pakko leikata…

Vastaa
Sofia 14.11.2013 at 15.27

Muistan tuon patsaan jostain mun porukoitten lomakuvista, symppis! Hehe, tommoset erikoislimut on kyllä yleensä jotain niin kauheeta :D

Vastaa
inkkap 14.11.2013 at 21.23

Haha, aika hauska! :D Joo ei ollu hyvää mansikkalimppari, tais mennä niin että mää vaan maistoin ja Karim joutui sitte tyhjentämään loput. :P

Vastaa
Veera Papinoja 15.11.2013 at 17.17

Bratislava on pyörinu mulla monenlaisissa feedeissä viimeaikoina ja hinku sinne reissaamisen kasvoi taas tän postauksen myötä!

Vastaa
inkkap 17.11.2013 at 9.40

Jes, huippua! Eikö se just oo IGTT:n tarkoitus? :))

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 19.11.2013 at 8.37

Voi Bratislava, mulla on sieltä niin hyvät muistot ja valtava hinku takaisin! Kiitos siis näistä mainioista hetkistä sun ihanien kuvien parissa. :)

Vastaa
inkkap 19.11.2013 at 18.29

Ihana että pystyin tarjoon pienen nojatuolimatkan! Ja ihana että Bratislava kolahti. :)

Vastaa

Jätä Kommentti