Pallontallaajat.net
Valikko

Instagram Travel Thursday – yllätysreissu Ruotsiin

Kirjoittanut Inka 21.11.2013

Maanantaiaamuna herätessäni en arvannut, että pääsisin ennen iltaa käymään ulkomailla! Vaikka meidän pohjoissuomalaisten mielessä Haaparannalla vierailussa ei oo hirveästi eksotiikkaa tai hurjaa hohtoa, otin silti yllätysreissusta kaiken irti.

Meillä on nimittäin perheessä ollut remonttihumua jo reilun kuukauden, ja kaikessa kiireessä aikaisemmalla Ikea-reissulla osa tavaroista jäi ostamatta. Maanantaina mut soitettiin haboineni (hah!) kantoavuksi, ja parin tunnin kuluttua istuskelin jo autossa matkalla kohti Suomen rajaa.

_DSF2793 _DSF2795 _DSF2803

Oulusta ajaa rajalle reilussa puolessatoista tunnissa, ja vierailu tuossa melko kansainvälisessä Ikeassa meni yllättävän nopeasti. Välillä oltiin pihalla siitä, paljonko kello on missäkin maassa mutta hyvin ehdittiin ulos ennen puljun ovien sulkemista.

Reissun eksoottiikka tuli vasta Ikean jälkeen, kun piipahdettiin paikallisessa ruokakaupassa. Monet teistä varmasti tietävät, että mun mielestä ruokakaupoissa paikallisten elintarvikkeiden ihmettely on yksi hauskimpia asioita ulkomailla, ja vaikka ruotsalaiset ruuat on melko samanlaisia kuin täällä kotimaan rajan puolella, riitti hyllyjen välissä ihmeteltävää. Erityisesti ihastuin pakkausdesigniin sekä ajatukseen, että koiranruokahenkisiin tuubeihin pakataan paitsi hilloa, myös puuroa!

Lomogram_2013-11-18_11-04-02-PM instagramtravelthursday

Ruotsalaista pakkausdesignia pääsen ihastelemaan seuraavan kerran mahdollisesti helmikuussa, ellei tämänkaltaista yllärireissua tule eteen toista. Ruotsin lisäksi oon fiilistelly pakkauksia muun muassa Briteissä, mistä mulla tekis aina ostaa hulluna sokeria ja jauhoja ihan vaan pakkausten vuoksi siitäkin huolimatta, ettei niille tulisi käyttöä.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Seuraa mua instagrammissa nimimerkillä @inkkap!

Eng: When waking up on Monday morning I had no clue I was going to travel abroad that day. Luckily it takes only less than two hours to drive to the Swedish border, so I spent my Monday evening admiring the design of the Swedish groceries! 

Lisää tästä aiheesta

18 Kommenttia

Nella Kaukokaipuu 21.11.2013 at 8.37

Nuo ruokakauppaseikkailut kuuluvat myös mun ja Matiaksen suosikkipuuhiin, joten komppaan! Yksi parhaita asioita, mitä reissussa voi tehdä.

Ja tosi kauniit valot ja heijastukset etenkin tuossa postauksen toisessa kuvassa. Ihana tuo sininen väri!

Vastaa
inkkap 21.11.2013 at 10.06

Kiitos Neltsu! :) Jes, mahtava kuulla että muutki seikkailee ruokakaupoissa.

Vastaa
Satu VW 21.11.2013 at 10.17

Ja sama täällä, ruokakauppaturismi on aivan parasta :) Tosin Norjassa anti ei ole kovin laaja, mutta täältä ulkomaille lähdettäessä se on sitäkin mielenkiintoisampaa (ja antoisampaa, varsinkin hintojen puolesta!)

Vastaa
inkkap 21.11.2013 at 17.19

Haha, mahtava sana tuo ruokakauppaturismi, se pitää kyllä ottaa käyttöön heti! :D Ja vitsi tuo Norjan kova hintataso varmana tuntuu, mutta onpahan sitten ainaki kaikkialla muualla olo kuin kroisoksella. Oon tosiaan kerran käyny ruokakaupassa Norjassa, ja ens kerralla otan kyllä omat eväät.

Vastaa
Kea 21.11.2013 at 13.07

Kaikki ruokaan liittyvä on erittäin jees, puhumattakaan ruokakauppaturismista jota myös tytöt yllä komppaa! Mutta etenkin tuo miten eri kulttuureissa pakataan ja tuotetaan ruokaa on kiinnostavaa. Yks parhaista jutuista ruotsalaisissa ruokakaupoissa on mun mielestä näkkärihylly. Määrällisesti ihan eri sfääreissä kuin Suomessa. Ja toi riisipuuropatukka kelpais kyllä mulle ainakin – saisivat ottaa Suomessa mallia!

Vastaa
inkkap 21.11.2013 at 17.21

Haha, tuossa oot kyllä niin oikeassa että kaikki ruokaan liittyvä on erittäin jees! Mää muuten pysähdyin tuolla ruokakaupassa hetkeksi näkkärihyllyn eteen, ihan vaan ihmettelemään sen kolossaalisuutta. Aivan järkyttävän iso valikoima, mut eikö sitä oo perinteisesti käytyki ruotsin puolelta hakemassa, ainaki iskä niin kerto että ennen vanhaan ruukattiin. :)

Vastaa
Amanda 21.11.2013 at 13.28

Täälläkin on yksi ruokakauppaturisti! Akuuttia ruokakauppaturismikuumetta voi täällä päin onneksi lääkitä menemällä seikkailemaan ihan itämaisten kauppojen hyllyjen väliin. Hillittömiä noi tuubit :)

Vastaa
inkkap 21.11.2013 at 17.22

Totta, mää teen ihan samaa aina välillä noiden etnokauppojen kans. Tähän ihan meidän naapuriin avattiin vasta kiinalais-/thaimaalashenkinen ruokakauppa ja tietty siellä piti käydä pällistelemässä jo ennen ku hintalappuja oli ehitty laittaa paikoilleen. Mun suokkareita on ehottomasti lähi-itäkaupat, mutta oon kyllä kovasti miettiny tuon visiitin jälkeen, mitä voisin valmistaa tapiokahelmistä…

Vastaa
Anne 21.11.2013 at 15.35

“Monet teistä varmasti tietävät, että mun mielestä ruokakaupoissa paikallisten elintarvikkeiden ihmettely on yksi hauskimpia asioita ulkomailla, ja vaikka ruotsalaiset ruuat on melko samanlaisia kuin täällä kotimaan rajan puolella, riitti hyllyjen välissä ihmeteltävää”

Tervetuloa kerhoon! Mun on kanssa aina pakko ulkomailla mennä ihan vaan ihmettelyn ilosta paikallisiin ruokakauppoihin hipelöimään tuotteita ja tutkimaan, mitä kaikkea löytyy, vaikkei mitään välttämättä aikoisikaan ostaa. Joskus koen samanlaisia fiiliksiä isoissa supermarketeissa ihan täällä kotona Suomessakin, kun niissä yleensä tuppaa olemaan aika laajat valikoimat ja varsinkin jos on jotain tosi “eksoottisen näköisiä” pakkauksia niin meikäläinen on siellä heti ihmettelemässä suurinpiirtein suurennuslasin kanssa että mikäs tämä tälläinen mielenkiintoinen tuote on! :D

Vastaa
inkkap 21.11.2013 at 17.23

Haha, meitähän on monta! :D Ja tuo on kyllä niin totta että nykyään voi isoissa marketeissa jo kokea ruokaturismia. Mulla tulee ainakin sittarissa tosi vahvat jenkkifiilikset kaikkien niiden suklaapatukoiden äärellä, jopa enemmän ku ite jenkkiläisissä ruokakaupoissa.

Vastaa
Veera Papinoja 21.11.2013 at 20.30

Ruokakaupat on niin lemppareita kaikkialla ja niin on yllärireissutkiN!

Vastaa
inkkap 21.11.2013 at 21.28

Yllärireissuja sais kyllä olla enempi!!

Vastaa
Sofia 21.11.2013 at 20.53

Hihi liityn kans ruokakauppaturistien joukkoon, Haaparannalle on tasasin väliajoin päästävä vähintäänkin autoajelulle ja ruokaostoksille! Esim. Valion laktoosittomia jogurtteja on usiampaa makua, jota ei täältä Suomesta saa.

Vastaa
inkkap 21.11.2013 at 21.29

Haha, tuo on niin outoa että suomalaisen valmistajan tuotteita on ulkomailla laajemmin valikoimassa, en käsitä! :D Mutta maanantaina tajusin että me ollaan oikeastaan aika etuoikeutettuja, kun tuo Ruotsi on niin lähellä! Ei mistään Tampereelta lähtä noin vaan ulkomaille.

Vastaa
Katariina Koski 21.11.2013 at 21.34

Haaparanta :D Mut on kerran huijattu sinne muka vain ruokaostoksille, mutta tuotiinkiin auto Suomeen Ruotsin armeijan varikolta.

Pitäisi taas mennä käymään. Mun Hesalainen äitini on muuten aina ihan liekeissä kun pääsee kesällä sinne mun kyydissä. Aina se kysyy: pitääkö olla passi ?

Vastaa
inkkap 21.11.2013 at 21.58

Haha, ihan mahtava sun äiti! :DD Ja Haaparanta on ihan huippu, just mahtavaa eksotiikkaa. Suosittelen kyllä, kun on noin lähelläkin. :) Pitäs kyllä itelläki käyä joskus ihan reissumielessä niin, että kävis ettimässä vaikka jotain nähtävyyksiäkin.. Kymmenen vuotta sitten taidettiin äitin kanssa käydä kaupungintalolla, mutta siihen se tais jäädä.

Vastaa
Laura 22.11.2013 at 18.04

Tuo risgrynsgröt oli mun lapsuuden ultimate-lempparia, sitä oli PAKKO saada aina kun kävi Haaparannalla! :D Sen päälle kuului erittäin olennaisena osana hallonkräm… Ah näitä muistoja :D Hapitsulla on kyllä muutenkin mun mielestä mukavampaa käydä ruokakaupassa kuin Suomessa ja tykkäisin edelleenkin shoppailla ruokaostokseni sieltä, jos en asuis nykyään näin kaukana. Höh!

Ihanaa muuten, että teit ITT-postauksen tällaisesta aiheesta! Lähes aina keskitytään kaukomaihin ja eksoottisempiin matkakohteisiin, mutta tää toimi loistavana muistutuksena itse kullekin, että tietynlaista matkailuahan se tämäkin on! ;)

Vastaa
inkkap 22.11.2013 at 20.45

Haha, ihan että löyty suosikkeja! :D Hallonkräm kuulostaa aika eksoottiselta, pitää tsuumata ens kerralla kun Ruotsin puolelle eksyy että mitä se oikeastaan on. Oon monesti miettinytkin että käyköhän ne jotka asuu lähempänä siellä ostoksissa usein, ja nytpä selevis sekin. Ja vähän pakko hehkuttaa näitä lähikohteita ko ei tällä hetkellä oikeen muutakaan oo… :P

Vastaa

Jätä Kommentti