Pallontallaajat.net
Valikko

Mietinnässä matkustusilmoitus

Kirjoittanut Inka 21.11.2013

Kuinka moni teistä on joskus tehnyt matkustusilmoituksen, eli siis ilmoittanut ulkoministeriölle, että tuolla reissaan tuohon aikaan? Mää en oo ikinä, ja totta puhuen sen tekeminen ei oo käyny mielen vieressäkään muuten kuin silloin, kun reissasin ekaa kertaa Libanoniin. Lopulta se jäi tekemättä kokonaan, eikä se oo sen koommin edes mietityttänyt.

LIBANON (114) LIBANON (119) LIBANON (279) LIBANON (168)

Lueskelin tuossa jokunen aika sitten Ruotsin matkustustiedotetta, ja olin todella yllättynyt lukiessani, että ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä myös silloin, kun matkustaa armaaseen puoluettomaan naapurimaahamme Ruotsiin. No voin kertoa että en maanantaina paljoa matkustusilmoituksia täytellyt. Sittemmin tutkailin noita matkustusilmoitussuosituksia ja siltä vaikutti, että on oikeastaan ihan sama mihin menee jos Suomen rajojen ulkopuolelle astuu, on matkustusilmoitus aina suositeltava.

Toki se on ihan ymmärrettävää, sillä jos jossain sattuu jotakin (ja kaikkiallahan voi tietysti sattua), on ulkoministeriöllä hyvä tietää, onko paikalla suomalaisia reissaajia. Jotenkin oon aina ajatellut, että todellisuudessa noissa tilanteissa myös ulkoministeriölle tieto kantautuu sukulaisten, ei matkustusilmoituksen kautta.

LIBANON (196) LIBANON (87) LIBANON (86) LIBANON (267)

Aikaisemmin oletin, että matkustusilmoituksen tekemistä tulee harkita riskialttiisiin maihin matkustaessa, mutta en koskaan aikaisemmin tajunnut, että periaatteessa kaikkialla on riskialtista. Oivallus tuskin muuttaa mitään, mutta onpahan sentään tästä lähin tiedossa, että ilmoituksen tekemistä voisi harkita joka kerta, kun tassunsa rajojen ulkopuolelle asettaa.

Mutta mites te, ootteko täytelleet matkustusilmoituksia? Jos joo niin minkä maiden kohdalla?

Kuvat on tietysti sieltä riskialttiista Libanonista.

Eng: No translation this time, sorry!

Lisää tästä aiheesta

19 Kommenttia

Nella Kaukokaipuu 21.11.2013 at 22.32

No enpäs ole, koskaan.. Vielä! Kiitos muistutuksesta, tää oli erinomainen vinkki kaikille meille reissaajille.

Ja aivan tosi kaunis tuo viimeinen auringonlasku! Upea.

Vastaa
inkkap 22.11.2013 at 9.11

Tuo on semmoinen juttu että en oo koskaan jutellu siitä kenenkään kans, mutta hyvä että nyt ilmeni että se on kuitenkin monilla ollu joskus mielessä. Ehkä määki ens kerralla. Ja kiitti! <3

Vastaa
Annika 22.11.2013 at 6.15

Mä oon vasta pari kertaa täyttänyt sen. Viime vuonna kun asuin Argentiinassa ja kävin lomalla Ecuadorissa, sekä nyt Barcelonaan muuttaessa ja tänne Guatemalaan visiitille tullessa. Ihan varmuuden vuoksi. En kuitenkaan varmaan jaksais täyttää sitä, jos lähtisin pitkäksi viikonlopuksi jonnekin käymään :)

Vastaa
inkkap 22.11.2013 at 9.14

Nojoo ei varmaan lyhemmille visiiteille viitsi, vaikka samalla tavalla olis fiksua. Ja munsta tuntuu että iteki saisin aikaiseksi, jos reissukohteena olis Ecuador tai Guatemala..

Vastaa
Noora 22.11.2013 at 7.56

Mä oon itte hiin hälläväliä-tyyppi, että en oo tainnut kertaakaan tehdä ilmoitusta itse. (Tosin miksi ajattelin, että 3kk Kaakkois-Aasian reissulla sen olisin tehnyt? En kyllä muista tehneeni yhdessäkään maassa, joten tuskinpa tein. Ei kai reissuseuralainen mun puolesta…eikä kyllä mieskään suomesta käsin. Hmm.) Puoliso on sitten ihan erilainen. Hän on tainnut ilmoittaa kaikista reissuistamme ja kohteet ovat olleet hyvinkin turvallisia. Esim. Saksa, Unkari. Jenkit, Englanti… Mutta ihan kiva, että joku huolehtii musta.

Alko kyllä hämäämään, että miksi toi jäi Aasiassa käydessä väliin. Vai teinkö sen jotenkin kuitenkin. Hämmentävää. Voisin sanoa olleeni hieman tyhmä, jos en tehnyt…

Vastaa
inkkap 22.11.2013 at 9.16

Ihana että toinen huolehtii! :) Ja sovitaan että se tuli tehtyä, niin ei tarvi alkaa soimata itteä. :)

Vastaa
Rimma 22.11.2013 at 8.18

Minäkin tein äidin patistamana nyt tämän reissun alkajaisiksi sen ensi kertaa elämässäni. Oli vain hankala koittaa arpoa missähän sitä milloinkin on sitten puolet matkasta, kun ei olla Kaakkois-Aasian päästä lyöty vielä mitään lukkoon.

Vastaa
inkkap 22.11.2013 at 9.17

Hyvä Rimma ja hyvä äidit!!No, onpahan ministeriöllä ainakin tieto että ootte siellä alueella, vaikka ei aivan täysin tarkkaa sijaintia..

Vastaa
Katariina Koski 22.11.2013 at 9.13

Olen ja en. Eurooppaan mennessä en edes harkitse, mutta jos mennään Aasiaan tai johonkin Guatemalan suuntaan, niin kyllä. Tosin nyt en ole kyllä tehnyt… Kaikkihan naamakirjan tai Instagramin perusteella näkee missä mä meen :D

Vastaa
inkkap 22.11.2013 at 20.42

Oon varmaan ihan samoilla linjoilla sitten kun alan reissata oikeasti vähän hurjemmissa paikoissa. Keski-Euroopan hyvinvointivaltioissa ei se taida olla ihan välttämätöntä…

Vastaa
SunRiseGirl 22.11.2013 at 12.11

Mä olen tehnyt. Viimeksi kun olin Filippiineillä ja joskus aiemmin kun olin Sri Lankalla. Nyt ainakin tuon Filippiinien katastrofin jälkeen sitä taas mietti, että ehkä se on ihan hyväkin, tosin en siihen ilmoitukseen ole laittanut mitään muuta, kuin että missä maassa aion oleskella, mutta en sen tarkempaa reittiä.

Vastaa
inkkap 22.11.2013 at 20.42

On kyllä hyvä että oot malttanu tehdä sen! Ja veikkaan että se riittää jo pitkälle, että tietää suunnilleen missä maassa on.

Vastaa
ipu 22.11.2013 at 12.31

Ollaan lähdössä joulukuussa noin 7kk ajaksi kiertelemään Aasiaa (Vietnam, Kambodža, Laos, Thaimaa, Intia jne). Tästä matkasta tein elämäni ensimmäisen matkustus ilmoituksen. Aikaisemmista lyhyemmistä kuukauden Aasian reissuista en ole tehnyt. Mielestäni tuon ilmoituksen tekemisen kanssa on hyvä käyttää maalaisjärkeä ja tehdä se juurikin esimerkiksi pidemmistä matkoista, koska yleensä pidemmillä reissulla liikuu myös useammissa paikoissa/maissa niin on ihan hyvä, että on antanut edes suuntaa antavan informaation ulkoministeriölle mahdollisen katastrofin sattuessa tms.

Toki lyhyemmilläkin reissulla voi sattua ja tapahtua…mutta jotenkin ilmoituksen tekeminen tuntuu sitä turhemmalta mitä lyhyempi matka ja mitä lähempänä kotimaata ollaan.

Vastaa
inkkap 22.11.2013 at 20.44

Hyviä pointteja sullakin. Ehkä mullakaan ei oo vielä tullu tehtyä ilmotusta, kun reissut ei oo ollu vielä riittäävän pitkiä. Ehkä sitten, kun matkoilla oikeasti on sitä kestoa!

Vastaa
Laura 24.11.2013 at 1.35

Viikon-parin reissuille tuskin tulen ikinä ilmoitusta tekemään, ellei kohde ole jotenkin tosi riskialtis. 7kk reissulla jo tein, mutta silloinkin oli tietysti vähän hankala listata maita, kun reissusuunnitelma eli koko ajan. Tuolloinkin ennen kaikkea Etelä- ja Väli-Amerikan takia, en tiedä olisiko tullut Kaakkois-Aasiaan ja Ausseihin tehtyä muuten. Tämä postaus olikin hyvä muistutus, voisin ilmoituksen kaiken varalta tehdä myös tulevaa Afrikan reissua varten :)

Vastaa
inkkap 24.11.2013 at 10.02

7kk reissulla oli varmasti tosi viisasta ilmoitella, missä päin menee. Samoin varmasti tuon Afrikan kanssa, vaikka ei yhtä pitkä reissu olekaan luvassa. Munsta on tosi jännää että se pitäs tehä vaikka matkustais vaan Ruotsiin, mutta ehkä sillä halutaan korostaa just sitä, että parempi kaiken varalta.

Vastaa
Niina 27.11.2013 at 20.58

Silloin tehtiin ilmoitukset, kun mentiin häämatkalle Afrikkaan. Siitä olikin heti hyötyä, kun Nairobissa tehtiin terrori-isku ostoskeskukseen juuri silloin, kun me olimme matkalla. Tuli jotenkin hassulla tavalla turvallinen olo, kun meidän sijaintia ja vointia kyseltiin suurlähetystöstä. Saimme myös koko ajan päivitettyä tietoa siitä, mikä on tilanne Nairobissa. Matkanjärjestäjä oli kyllä vieläkin aktiivisempi informoinnissa, mutta jos on ihan itse suunnittelemalla reppureissulla, ilmoitus voi olla ihan hyvä juttu.

Vastaa
inkkap 28.11.2013 at 8.20

Huh, luinkin tuosta teidän täydellisestä ajoituksesta, aikamoista! Mutta kiva että sulla on konkreettinen kokemus siitä, että suurlähetystön puolelta ollaan aktiivisesti yhteydessä tuommoisessa tilanteessa ja tuodaan sitä turvallisuuden tuntua. Ei tunnukaan ilmoituksen tekeminen enää niin turhalta!

Vastaa
Guatemala Ryanair Suomesta Malta | TOP Lennot 11.12.2014 at 4.16

[…] Mietinnässä matkustusilmoitus – archie gone lebanon – Ja munsta tuntuu että iteki saisin aikaiseksi, jos reissukohteena olis Ecuador tai Guatemala.. Vastaa. Noora sanoo: … Lontoo, en malta sua odottaa! … Ryanair-mietteit … […]

Vastaa

Jätä Kommentti