Pallontallaajat.net
Valikko

Polttavan kuuma käynti Horseshoe Bendillä

Kirjoittanut Inka 29.11.2013

Yksi Arizonan-vierailun odotetuimpia nähtävyyksiä oli Horseshoe Bend, joka me onnistuttiin myymään käypänä vaihtoehtona Grand Canyonille meidän jenkkireissuensikertalaiselle Pasille. Tuona päivänä piti siis valita joko Grand Canyonin ja Antelope Canyonin sekä Horseshoe Bendin välillä, ja valittiin onneksi tuo jälkimmäinen kombo, joka osoittautui ihan täydelliseksi. Viimeksi pari päivää sitten löysin itseni fiilistelemästä miten upeaa olis päästä uudelleen käymään Antelope Canyonilla!

Horseshoe Bend oli rankan nähtävyys- ja ajopäivän viimeinen vierailukohde. Saavuttiin sinne reilusti auringonpaisteen aikana, kun takan oli jo muun muassa edellämainittu Antelope Canyon sekä poikien suuri pannukakkuhaaste. Aurinko porotti tulikuumana, ja upeiden maisemien äärelle päästäkseen oli taivallettava tosi pitkältä tuntunut vajaan kilometrin matka polttavan kuumaa ja upottavaa hiekkatietä pitkin.

Kun viimein päästiin Coloradojoen muodostaman hevosenkengän muotoisen uoman äärelle, oli olo kaikkensa antanut. Fiksuina oltiin ajateltu olevamme sen verran urheilijoita että varusteena riittäisi pelkkä kamera, ja kieltämättä juomapulloa tuli melko kova ikävä.

UTAH JA ARIZONA (242) UTAH JA ARIZONA (243) HORSESHOE BEND2 UTAH JA ARIZONA (247)

Arvaatte varmasti, että näissä maisemissa alkoi tällä nynnyllä jälleen kerran puntti tutista, mutta uskaltauduin rohkeasti melko lähelle kallion reunaa kurkistamaan alas joelle. Tuo oli taas niitä paikkoja, kun kavereiden kanssa sovittiin ettei edes leikillään ruveta työntelemään toisiamme alas.

Paikalla oli tietysti hurja määrä muitakin reissaajia, ja erityisen riskiltä näytti erään miekkosen meno. Kaverilla oli nimittäin ilmeisesti toinen jalka reilusti lyhyempi kuin toinen, ja peruslenkkarin sijaan sillä oli toisessa jalassa semmoinen spaissarien fanitusajalta tuttu läskipohjakenkä, missä oli korkoa varmaan lähemmäs 20 senttiä. Meno näytti ihan tajuttoman riskaabelilta, kun kaveri tyynesti kuljeskeli kallion reunamaa pitkin valokuvia nappaillen. Ei olis mulla riittänyt rohkeus siihen hommaan.

UTAH JA ARIZONA (255) UTAH JA ARIZONA (242) HORSESHOE BEND1 UTAH JA ARIZONA (256)

Taival Horseshoe Bendiltä takaisin autolle oli vähintään yhtä tuskaisa kuin menomatka, ja muistan vaan että me Pasin kans viiletettiin ihan hullua kyytiä kohti Pennyä, kun hidastelu olisi ollut paljon raskaampaa siinä kuumuudessa. Lopulta päästiin juomapullojen luo ja tyhjentämään kengät valtavasta hiekkamäärästä, ja edessä oli enää reilun sadan mailin ajo kohti motellia.

Matkan aikana tuli kuitenkin pieni mutka, sillä päästiin toteamaan miten jenkkilässä kiertotietkin ovat pikkusen isommassa mittakaavassa kuin täällä pohjolassa. Yksi tienpätkä oli nimittäin suljettu, ja me jouduttiin palaamaan takaisin pohjoiseen miltei SADAN MAILIN verran, jotta päästäisiin tielle joka vei Flagstaffiin. En oo ihan varma oliko tässä karanluvullinen erhe, sillä aika uskomattomalta tuo tuntuu, mutta loppujen lopuksi päästiin illalla kääriytymään Motel 6:n lakanoiden väliin perillä Flagstaffissa, ja se oli ainoa millä oli merkitystä.

Eng: Horseshoe Bend was one of the most beautiful sights in Arizona, and is a must if visiting Page, AZ. That day we enjoyed a warm weather with more than 100F degrees, so it was quite an experience to walk to the edge on a sand road with no water.

Lisää tästä aiheesta

13 Kommenttia

Kea 29.11.2013 at 15.02

Tuonnekin täytyy joskus päästä! Miksei vois olla rajattomasti lomaa ja rahaa? Mulla on nyt ihan liikaa matkahaaveita ja ihan liian vähän lukkoon lyötyjä suunnitelmia. :)

Ja ihania kuvia taas kerran!

Vastaa
Ulletin 29.11.2013 at 22.35

Word sister!

Vastaa
inkkap 1.12.2013 at 9.47

Ja Ulla <3 kans!

Vastaa
inkkap 1.12.2013 at 9.47

Ihana Kea! Oon niin saman ongelman äärellä ja maailma on ihan liian täynnä semmoisia paikkoja, mihin on vaan pakko päästä vielä joskus mutta mieluiten heti! Noh, kyllä se tästä pikkuhiljaa..

Vastaa
Salla 29.11.2013 at 15.27

UPEITA kuvia, huhuh!

Vastaa
inkkap 1.12.2013 at 9.49

Kiitti Salla, mun piti nimittäin muokata näit ihan hulluna ku kameran asetukset oli vähän mitä oli ja mulla loppu akkukin melkeen heti ku oltiin päästy tuonne nii ei ollu kauhea kuvasuksee, niin tää sun kommentti on kyllä nyt ihana! :)

Vastaa
Heidi / Auringon alla 29.11.2013 at 18.03

Äääh miten ihania maisemia, en kestä! Pakko ehkä päästä road tripille taas heti just nyt! Ja huh, mikä ylimääräinen lenkki, ei varmaan ole kovin hilpeä olo ollut silloin. Ja se kuumuudessa tarpominen on ihan kamalaa, lyhyempikin matka tuntui sietämättömältä :)

Vastaa
inkkap 1.12.2013 at 9.52

Mulle tuli ihan samat fiilikset: pakko päästä road tripille nyt heti! Ja siinä vaiheessa ku mulle selvis se koertotien mitta olin onneksi jo omat ajoni ajanu niin otin vaan rennosti takapenkillä, mutta kyllähän se harmitti ku flagstaffissa ei sitte ehtiny tehä mitään ku oli jo ihan yö siinä vaiheessa kun viimein saavuttiin perille..

Vastaa
Tiina, Kinttupolulla 29.11.2013 at 20.02

WAU! Näyttääpä upeelta!

Vastaa
inkkap 1.12.2013 at 9.53

Niinpä, Tiina. Tuo paikka kantsii kyllä kirjata ylös, se oli ihan superupea!

Vastaa
Ulletin 29.11.2013 at 22.43

Uskomatonta, että selvisitte tosta ilman juomapulloja! Hullua! :D Itsellenihän tuo meinas koitua kohtaloksi armottomasta juomisesta huolimatta :) Mutta mahtava paikka on kyllä!

Vastaa
inkkap 1.12.2013 at 9.55

Ai tää oli se paikka! Voii ei! Mutta en kyllä yhtään epäile, meillä kun ei ollu edes yhtä kuuma ilma ku Sillon teidän vierailun aikaan ja olin silti ihan kuollu. Siihen vielä se upottava hiekka niin kyllä oli raskasta! Onneksi ette lähteneet ajamaan siihen päälle, se motelliparantelu oli kyllä hyvä valinta!

Vastaa
Montenegron Horseshoe Bend - Archie gone Lebanon 23.8.2015 at 17.27

[…] bongasi matkaa suunnitellessaan kuvan, joka muistutti aika lailla Arizonassa bongaamaamme Horseshoe Bend -luonnonmuodostelmaa. Kun selvisi, että se sijaitsee melko lailla reitillä, oli sillä silmänräpäyksellä selvää […]

Vastaa

Jätä Kommentti