Pallontallaajat.net
Valikko

Instagram Travel Thursday – Eka kerta Espanjassa

Kirjoittanut Inka 5.12.2013

Mun ihka ensimmäinen reissu Espanjaan oli oikeastaan lähtölaukaus alituiselle matkakuumeelle, sillä siitä reissaaminen alkoi. Oltuani ihanassa Itävallassa vaihdossa parisen viikkoa, oli aika alkaa reissata tapaamaan ympäri Eurooppaa samaan aikaan vaihdossa olevia koulukavereita. Ensimmäinen kohde oli tietysti aurinkoinen Espanja, joka helli huomattavasti kivemmilla keleillä kuin maaliskuinen loska-Itävalta.

Koska oltiin rakkaan (silloin vielä tulevan) reissukaverini Mipan kanssa molemmat Itävallassa vaihdossa, nappasin tietysti mimmin mukaan Espanjaan, tarkemmin sanottuna Salamancaan, missä meidät toivotti tervetulleiksi jo hurjasti ruskettuneet Reetta, Niina ja Ellaveera. Punkattiin Reetan ja Niinan Espanjan-asunnossa muistaakseni noin viikko, ja elämä oli juhlaa.

IGTT1

Näissä kuvissa teitä tervehtii kalpeanaama-Inka. Espanja oli heti ensimetreiltä lämmin ja rento, enkä vieläkään oo unohtanut sitä, kun pitkän matkapäivän jälkeen astuttiin ulos Madrid-Salamanca -junasta ja vastassa oli jo junan ikkunasta näkyneet ihanat tutut ja iloiset naamat. Ja jo ensimmäisenä iltana pääsin fiilistelemään espanjalaisia ruokakaupan hyllyjen antimia, kun tytöt veivät meidät ostamaan iltapala-aineksia naapuruston carrefouriin. Muistan, että ruokapöydässä oli ainakin patonkia ja sitä pyöreään laatikkoon yksittäispakattua sulatejuustoa, missä on lehmän kuva.

Koska meidän hosteilla oli silloin tällöin päivisin koulua (ihme hommaa vaihdossa!), pyörittiin me Mipan kanssa välillä keskenämme. Se ei tuottanut ongelmia, sillä kaupunki oli melko pieni ja tyttöjen kämppä sijaitsi loistavalla paikalla kävelymatkan päässä keskustasta. Toki silloin kun kartanluku oli munsta kiinni, saatettiin eksyä.

IGTT2

Päällimmäisinä juttuina reissusta jäi mieleen tietty churrot, Reetan hillitön maaliskuun rusketus, kaunis luonto, lämmin ilma, aika huono päiväreissu Valladolidiin sekä mun ja Mipan tuolloin alkanut lettikampausperinne, joka on jatkunut näihin päiviin saakka.

Salamanca tuntui melko pieneltä mutta symppikseltä kaupungilta, missä vierailisin mieluusti uudelleen. Mitään sen suurempia kulttuurinähtävyyksiä ei siellä ihmetelty, vaan päivät kului 22-vuotiaiden tyttöjen tavoille uskollisena lähinnä Bershkassa ja Zarassa pyöriessä ja Espanjan halvasta hintatasosta nauttiessa. Onneksi kuitenkin lennettiin vaan käsimatkatavaralla ja vaihto oli vasta alussa, muuten olis saattanu lähtä lapasesta.

Lomogram_2013-12-04_10-41-02-PM

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Munt löytää instagrammista nimimerkillä @inkkap!

Haha ja hoksasin just että nää mun igtravelthursday-postaukset on matkailujuttujen sijaan enemmän täynnä omaa, vuosien takaista naamaa. Koitan nyt vähän ryhdistäytyä että tästä irtoais jotain matkainspistäki eikä vaan “ei ainakaan tuollaista tukkaa” -inspistä! Eli uusi yritys ens torstaina!

Eng: I traveled quite a lot during my student exchange, and this trip to Salamanca, Spain was the first one, and it started everything. I loved Spain and meeting my friends, and I could see myself visiting beautiful Salamanca again.

Lisää tästä aiheesta

16 Kommenttia

Mipa 5.12.2013 at 15.44

Ihania muistoja ja oot aika naulan kantaan kirjottanu! Erityisesti naurahtelin tälle: ‘aika huono päiväreissu Valladolidiin’, en tiiä miks, ehkä siks miten me toisteltiin tuota Valladolid-nimeä :D Määki olin melekonen kalapianaama!

Vastaa
inkkap 5.12.2013 at 22.23

Haha, mää repeilin kans ite vajjaadolidille tännää! :D

Vastaa
Sofia 5.12.2013 at 18.43

Piristävän näkönen kaupunki! :) Eipä oo tullu Espanjassa paljon reissattua, jospa joskus vaikka Barcelonaan eksyis.

Vastaa
inkkap 5.12.2013 at 22.24

Barcelona on kyllä semmoinen kaupunki, että vois mennä toistekki! Ja jotenki Espanja on tuntunu joka kerta aivan ihanalta, joten suosittelen. :)

Vastaa
Reeta @houseofanais 5.12.2013 at 22.46

Kivalta näytti tuo Salamanca, eipä ole sinne asti vielä itse päässyt….Barcelona, Madrid ja biitsit on kyllä tullut tutuksi mutta joskus olisi kiva kierrellä maata vähän enemmänkin…

Vastaa
inkkap 10.12.2013 at 16.31

Suosittelen kyllä Salamancaa, kaupunki oli supersymppis ja nimenomaan mahtava kohde noiden perinteisten espanjalaisten kaupunkien ohessa!

Vastaa
Satu VW 6.12.2013 at 15.00

Salamanca ei ole lainkaan tuttu ja hei, nämä matkamuistelot sun naaman kera ovat olleet varsin mukavia! :) Eli ei hätää vaikka et “ryhdistäytyisikään”. Täällä Englannissakin tulee hieman kaivattua lämpöä, tämä vetinen kylmyys tunkeutuu kyllä kaikkien vaatekerroksien läpi….

Vastaa
inkkap 10.12.2013 at 16.32

Haha, hyvä että vanaha (tai siis tässä yhteydessä nuori) naama kelepaa! Ah, ihanaa että nää pääset fiilistelemään vähän lämpimimmissä keleissä! Terkkuja 15 pakkasasteesta!

Vastaa
Panu 6.12.2013 at 15.08

Espanjassa en ole vielä käynyt, mutta Salamancan kaltaiset vähemmän tunnetut kohteet kiinnostaisivat kyllä – itse asiassa enemmän Barcelona ja muut turistirysät. Toisaalta ei pitäisi tuomita mitään kohdetta ennakkoon – ja jos kerran pidät Barcelonasta, ehkä minäkin tykkäisin. :)

P.S. Matkamuistelut on tosi jees. ;)

Vastaa
inkkap 10.12.2013 at 16.33

Barcelona oli mun mielestä ihan super, enkä malta odottaa että pääsisin sinne uudelleen. Ehkä nääkin tykkäisit, mutta kaiken varalta jos sinne asti lähet niin kai sun kannattaa tsekata joku pikkukaupunkikin, niin vältyt pettymyksiltä. Tosin en kyllä usko että Barcelona olis pettymys kenellekään! Paitsi jos sinne matkustaa pahimman turistikauden aikaan…

Vastaa
Tiina, Kinttupolulla 7.12.2013 at 18.41

Elo Espanjassa ei ole yhtään hullumpaa :D

Vastaa
inkkap 10.12.2013 at 16.33

Haha, no ei varmasti! :D

Vastaa
Veera Papinoja 7.12.2013 at 23.44

Ihana postaus ja tosi kivoja kuvia! :)

Vastaa
inkkap 10.12.2013 at 16.34

Kiitti Veera!

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 8.12.2013 at 21.09

Mullakin on vielä Espanja käymättä, joten tää postaus oli jo sen vuoksi ihan mahtava.

Vastaa
inkkap 10.12.2013 at 16.35

Eikä, ihan hullua että et oo käyny siellä! Noh, onpahan nähtävää! :)

Vastaa

Jätä Kommentti