Pallontallaajat.net
Valikko

Leffavinkki: The Way Back

Kirjoittanut Inka 18.12.2013

Näin joulutauon aikana illat täyttyy treenien sijaan leffoista ja hyvästä seurasta, ja eilen leffaksikin valikoitui ihan huikean hyvä pätkä. Veljen suosituksesta katsottiin The Way Back, joka oli tänä vuonna näkemistäni elokuvista yksi parhaimmista. Kuten kaikki hyvät rainat, myös tämäkin perustuu tositapahtumiin eikä mikään ole kutkuttavampaa kuin se, että katsoo elokuvaa jonka kohtaukset ovat oikeasti tapahtuneet.

Leffa sijoittuu toisen maailmansodan aikaiseen Siperiaan, jonka vankileireillä viruvat vangit päättävät yhteistuumin karata vankilasta, minne heidät on aatteiden tai muiden yhtä hienojen syiden vuoksi teljetty. Kaverit pakenevat jalkaisin, ja aloittavat pitkän, tuhansien kilometrien mittaisen taipaleen Siperiasta Intiaan.

Matkailjan näkökulmasta elokuva on tosi mielenkiintoinen, sillä hitaasti etenevällä kävelymatkalla myös katsoja ehtii ihastella upeita kuvausmaisemia, jotka vaihtelevat Siperian metsiköstä Mongolian aavikolle ja Tiibetin vuoristoon.

Ellei muuta, herättää leffa aikamoisen kaipuun istahtaa Trans-Siperia tai Trans-Mongolia -radalle ja fiilistellä maisemia päivätolkulla.

Eng: One of the best movies I’ve seen this year is The Way Back, which I saw yesterday.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Nella Kaukokaipuu 18.12.2013 at 23.22

Jaahas ja listalle meni, väijyn tämän tulevalla joululomalla. Kiitos vinkistä Inka!

Vastaa
Inka 19.12.2013 at 14.32

Jes, tää on niin hyvä!

Vastaa

Jätä Kommentti