Pallontallaajat.net
Valikko

Instagram Travel Thursday – kuvankaunis Trieste

Kirjoittanut Inka 19.12.2013

Vaihtoaikani pääsiäinen oli yks siisteimmistä ikinä, sillä katolisessa maassa koulusta sai noin kaksi viikkoa lomaa tuon suuren pyhän kunniaksi, ja minä nostin tietty heti kytkintä. Suuntana oli länsi, sillä siellä kutsui pieni italialainen kaupunki Trieste ja kaksi ihanaa mimmiä, Marjo ja Aino.

Onnessani hyppäsin junaan rinkkoineni Sankt Pöltenissä, ja heti paikkani löydettyäni tutustuin jenkkiläisiin Michaeliin ja Kristiniin, jotka olivat Briteissä vaihdossa ja loman kunniaksi reilasivat Euroopassa. Kaksikko oli matkalla Wienistä Venetsiaan, ja junamatka sujui superrattoisasti kokemuksia vaihdellen. Edessä oli yöjuna, ja kun jaettiin kolmistaan kuuden hengen hytti, saatiin jokaiselle makeasti oma sänky. Junayö oli makein ikinä, sillä heräilin vaan muutaman kerran kun korvissa paukkui Alppien kohdalla. Aamulla hyppäsin ulos Udinessa ja vaihdoin minijunaan kohti Triesteä. Asemalla oli vastassa hymyilevät tytöt, ja mun reilu viikon mittainen Italian-seikkailu alkoi!

rijeste1

Kuten kuvista näkyy, pikkuruinen Trieste oli superkaunis! Ensimmäisenä päivänä satoi tietysti vettä, mutta se ei estänyt meitä kiertämästä tyttöjen naapurihuudeja ja ihmettelemästä upeita maisemia. Pieni kaupunki tuli nopeasti tutuksi, sillä kuljeskelin päivät pääasiassa itekseni misujen opiskellessa ahkerasti. Onneksi pääsiäinen koitti tytsyillekin, ja sain seuraa myös päiväsaikaan!

Rakastuin kaupungin satamatyyppiseen rantaan, joka toi jollain tapaa mieleen koti-Oulun. Tuossa vaiheessa mulla oli jo vähän koti-ikävä tai enemmänkin kaipuu veden äärelle (piirre jota en ikinä uskonut itsestäni löytävän), joten torinrantamainen satamalaituri tuli kuin tilauksesta. Ja nuo alemmat kuvat on otettu tyttöjen ikkunasta, misut asui ylimmässä kerroksessa ja jakoivat pyykkinarun vastapäisen naapurin kanssa. Kyllä mulla oli ihmettelemistä! Ihaninta oli kun vähän kurkotti ikkunasta, saattoi ainakin kuvitella näkevänsä horisontissa kimaltelevan Adrianmeren!

rijeste2

Triestessä seikkailtiin sen verran, että kierreltiin kaupunkia oikein urakalla, ja yhtenä päivänä otettiin linjuri Miramareen ja toisena raitiovaunu kukkulalle. Sieltä löytyi luonnonihmeitä niin ötököiden kuin upeiden puutarhojen muodossa, ja ne toi meille tosi makeita päiväreissuja.

rijeste3

Upean arkkitehtuurin lisäksi mää ihastelin aika suurella kädellä gelaterioita, joita oli tietysti vähän joka kulmalla. Yhtenä iltana taidettiin vetää putkeen kolmet gelatot, ja mun suosikki oli straccia e mou (Kea, tää oli se!). Mutta minkä sille mahtoi kun taivaallinen jätski oli halpaa ko saippua, ja vaatteet kuitenkin mahtui vielä tuossa vaiheessa vaihtoa ihan mukavasti päälle. Opettelin tuon reissun aikana yhden lauseen italiaa, ja se oli se joka toi mulle haluamani pallomäärän herkullista gelatoa. Ja kuten aikaisemmin ilmeni, treenasin sitä aika reilulla kädellä!

Koko visiitti huipentui siihen, kun muusikkotytöt piti mulle privaattikonsertin niiden keittiössä! En muista tarkalleen mutta kolme biisiä sieltä taisi tulla, ja olin haavi auki koko esityksen ajan. Harvoin sitä pääsee noin privaatisti korkeakulttuurin äärelle!

Paluumatka takaisin Itävaltaan ei taaskaan sujunut ongelmitta, sillä päädyin jälleen jostain syystä väärälle asemalle, ja juna oli ihan hullun monta tuntia myöhässä. Muistan vaan matkustelleeni ympäri Wieniä metrolla kohti Westbahnhofia, ja ilmeisesti pääsin myös jossain vaiheessa Sankt Pölteniin vievään junaan, sillä perille päädyin.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Seuraa mua instagrammissa nimimerkillä @inkkap!

Eng: During my student exchange I spent a little more than a week in this small Italian town called Trieste visiting my musician friends Marjo and Aino. 

Lisää tästä aiheesta

18 Kommenttia

Rimma 19.12.2013 at 8.40

Hihihi kuvissa on muitaki tuttuja ku nä! Aino ^_^

Vastaa
Inka 19.12.2013 at 14.32

Vhaaat!? No okei oon mää jo fasesta kyylänny. :D Mistä te tunnette?

Vastaa
Jenna 19.12.2013 at 9.47

Trieste on ihana <3

Vastaa
Inka 19.12.2013 at 14.33

Niinpä! Harmittaa hulluna kun ei käyty siellä viime vuoden reilillä vaikka olis ollu mahdollisuus. Noh, ehkä ens kerralla!

Vastaa
Heidi / Auringon alla 19.12.2013 at 17.06

Hui, mikä ötökkä! Mutta Trieste näyttää viehättävälle ja gelato ylipäätään on maailman parasta syötävää :)

Vastaa
Inka 19.12.2013 at 22.38

Nojoo, se oli ihan hillitön! Ja niitä oli vaikka kuinka paljon, oli pakko jäädä ihmettelemään noita upeita naamaripanssareita. :)

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 19.12.2013 at 19.24

Italia on varmaan hamaan tappiin mun ehdoton ykkönen, joten tää postaus oli pelkkää rakkautta!

Vastaa
Inka 19.12.2013 at 22.38

Mää arvasin että sulta tulee sydämiä, bella!

Vastaa
Kea 19.12.2013 at 19.43

Vesi on kyllä tärkeä elementti. Mun olis vaikea kuvitella tykkääväni paikasta joka ei olis jonkinlaisen veden äärellä! Ja mielenkiintoinen tää Trieste, sinne asti en Italian reissuillani ikinä ehtinyt, vaikka mulla joskus olikin sieltä yks hyvä opiskelukaveri.

Vastaa
Inka 19.12.2013 at 22.39

Se on kyllä jännä miten tärkeää vesi onkaan! En olis ikinä uskonut että se on mullekin niin suuressa roolissa mutta niin vaan kävi, kun Itävallassa jonkun kuukauden oli että vettä tuli aikamoisen kova ikävä.

Vastaa
Sofia 19.12.2013 at 20.34

Jäätelö on Italiassa parasta mutta komeat on maisematkin! Ja tuo auto :)

Vastaa
Inka 19.12.2013 at 22.39

Haha, oot niin oikeassa, allekirjoitan joka sanan! :D Ja nuo autot oli niin symppiksiä!

Vastaa
Satu VW 19.12.2013 at 22.01

Triestestä ei ole tuttua kuin lentokenttä, nyt harmittaa että on itse kaupunki mennyt näin ohi! Tosi symppiksen näköinen paikka!

Vastaa
Inka 19.12.2013 at 22.39

Symppis nimenomaan! Ens kerralla sitte, oon ihan varma että päädyt vielä noille nurkille sun seikkailuillas. :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 19.12.2013 at 23.04

Jäin tässä miettimään, että kuinkakohan iso osasyy gelato on siihen kuinka palavasti olen aina rakastanut Italiaa…. :D Triestessä en olekaan koskaan käynyt, joten kiitos virtuaalireissusta! -Milla

Vastaa
Inka 20.12.2013 at 8.04

Hah, ihana Milla! :DD Siis mullahan ainakin tuolla reissulla Gelato oli niin suuressa roolissa että siitä matkasta ei voinut tulla lähtökohtaisestikaan mitään muuta kuin aivan mahtava. Muilla Italian-seikkailuilla on gelato jäänyt huomattavasti pienempään rooliin ja ei sillon oo ollu niin siistiä. Eli pakko kai sen on vaikuttaa! :D

Vastaa
Veera Papinoja 22.12.2013 at 1.22

Voi ihana ihana Italia, tuli ikävä <3

Vastaa
Inka 22.12.2013 at 10.55

No sano muuta!<3

Vastaa

Jätä Kommentti