Pallontallaajat.net
Valikko

Meidän Save the Date -kortit

Kirjoittanut Inka 29.12.2013

Kun jo aikaisemmin menin paljastamaan, meidän kaverit sai tänä vuonna normaalia paksummat joulukortit. Tosin yleensä ei olla kauheasti joulukortteja lähetelty, joten nyt oli spesiaalia paitsi itse kortti, myös sen mukana tullut kylkiäinen. Piilotettiin nimittäin joulukorttien joukkoon myös meidän hartaudella askarrellut save the datet, kavereiden kesken STD:t ja suomalaisittain varaa päivä -kortit. Jos ei muuten niin sen vuoksi, että pääsin tekemään jotain konkreettista häiden eteen ja toteuttamaan niitä miljoonia ideoita käytännössä.

Askartelijahirmuna mulle oli itsestään selvää että STD:t laitetaan, sillä osa meidän vieraista tulee sen verran kaukaa, että kätevintä on porhaltaa paikalle lentokoneella ja silloin on hyvä tietää mahdollisimman aikaisin, mille ajankohdalle piletit tulee hankkia. Toki pienelle piirille olisi ollut helppoa ilmoittaa kutsun saapumisesta ja juhlien ajankohdasta ihan kasuaalisesti suullisesti, mutta mihinkäs fiilistelijä pilvilinnoistaan pääsee, ja mikä sen kivempaa hääfiilistelyä kuin Save the Date -korttien väkertäminen.

Mietin kortteja ihan hillittömän pitkään, ja suunnittelin niitä mielessäni monta kuukautta ennen kuin tartuin kynään ja paperiin. Suunnittelin kortteja aivan rauhassa, ja varmaan pari kuukautta ensimmäisten hahmotelmien jälkeen olin viimein tyytyväinen ja päätin korttien lopullisen version. Mua mietitytti tosi paljon se, että kehtaanko tehdä ite kortteja käsin kun en oo mikään graafikko tai muutenkaan kovin taiteellinen, mutta totesin että näin ne ovat kaikkein eniten meidän näköiset, ei maha mitään jos joku ei saa mun käsialasta selvää. Monta kertaa piti kuitenkin muistuttaa, että nää lähtee meidän lähimmille ystäville eikä minkään raadin arvioitavaksi, joten koitin olla ottamatta siitä ylimääräisiä paineita.

Nyt kun valtaosa vieraista on korttinsa jo saanut, lienee aiheellista esitellä ne myös täällä blogin puolella. Tässä ne sitten tulee, meidän Save the Date -kortit, tadaa!

_DSF2922 _DSF2925 _DSF2927

Kirjoitin kortit käsin, ja koska meidän häissä ei tule olemaan yhtä teemaväriä, halusin myös kortteihin näkymään useamman värin. Ei se tietenkään näy muuten kuin kokonaisuutena, mutta se riitti mulle.

Paperi löytyi Sinooperista, musta tussi oli perus stabilo ja pastellinsävyinen promarkerin tussisetti kulki kotiin ebayn kautta. Lopulta korteille taisi tulla hintaa 25 euroa, mistä kallein osuus oli tietenkin niissä tusseissa. Niitä suhitaan kuitenkin myös niihin varsinaisiin kutsuihin ja muihin häiden paperitavaraan, joten ihan pelkästään Save the Dateja varten ei tusseja hankittu. Taiteilin kortteja yhteensä noin 30 mistä eteenpäin lähti 25, eli budjetti kiittää!

_DSF2929 _DSF2933 _DSF2936 _DSF2940

Pari korttia tehtiin englanniksi, jotta jokainen kortin saanut ymmärtäisi taatusti mistä on kyse. Ja noiden eri kielisten korttien tekeminen oli tietty supersujuvaa, kun ne kirjoitti käsin.

Tekstin keksiminen oli vähän haastavaa, sillä netistä löytyi tietysti englanninkielisiä STD-kortteja pilvin pimein, mutta suomenkielisiä ei niinkään. Onneksi bongasin pari, ja kauhoin niistä inspiraatiota. Jotenkin tekstistä piti saada meidän molempien suuhun sopiva, ja tuohon sitten lopulta päädyttiin, vaikka pitkään piti sitäkin venkslata. Englanninkielinen versio syntyi huomattavasti helpommin, kiitos runsaiden esimerkkien.

No mitäs sanotte, miltä näyttää? Ja miltä kuulostaa ajatus save the date -kortista?

Eng: I have to admit that I just love our Save the Date cards!

Lisää tästä aiheesta

18 Kommenttia

Panu / Panun matkat 29.12.2013 at 23.31

Hauskannäköiset kortit!

Me ei lähetetty std-kortteja, mutta olisi kannattanut, sillä yhdet ehtivät buukata matkan juuri hääviikonlopullemme…

Vastaa
Inka 30.12.2013 at 11.37

No tuota määki pelkään! Tai ehkä enemmän sitä että kaverit ehtii ostaa liput Qstock-festareille jotka on just samana viikonloppuna. Tosin siinä tilanteessa menetys ei ehkä olis ollu ihan yhtä suuri, sillä liput saa taatusti myytyä. Mutta onpahan nyt tiedossa!

Vastaa
Ulletin 30.12.2013 at 3.03

I ABSOLUTELY LOVE THEM!! Wau, miten taitava oot ja kuinka ihana käsiala! Kateellisena katson, että miten joku voi saada noin nättiä käsin aikaseksi :) Todellakin löytyy visuaalista silmää sulta.

Sen lisäksi, että kortti on takuulla kiva saada, on se varmasti myös oikeasti tarpeellinen, kuten tuo Panunkin esimerkki kertoo. Joten hyvä, että jaksoit puuhastella tuollaiset.

Vastaa
Inka 30.12.2013 at 11.38

Voi kiitti Ulla, oot ihan super!<3

Vastaa
Anna Koskela 30.12.2013 at 8.02

Mä en edes tiennyt että tällaisia lähetellään. Mietin otsikkoa lukiessani että mihin matkaan tämä liittyy :D Kauniita on.

Vastaa
Inka 30.12.2013 at 11.38

Haha! No kyllähän nuo jonkinlaiseen matkaan liittyy. :D

Vastaa
Laura 30.12.2013 at 8.48

Mullekin tällainen käytäntö on aivan uusi enkä oo tainnut koskaan aiemmin edes kuulla mistään save the date-korteista! :D Hahah, missähän tynnyrissä oon kasvanut… Joka tapauksessa, noiden ideahan on älyttömän näppärä ja noista tuli todella hienoja – sulla on ihana käsiala!

Vastaa
Inka 30.12.2013 at 11.39

Joo eipä tää Suomessa kovin yleinen käytäntö taida olla, enemmänkin tuntuu että ainakin lähipiirissä kun suunnitellaan häitä niin tarkoituksella jätetään nuo kortit laittamatta ja lähetetään kutsut muutenkin viimetingatta että kaikki vieraat ei pääsis paikalle. :P Ja kiitti hurjasti! :))

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 30.12.2013 at 13.23

Aivan ihanat nää ja arvostan, että oot tehnyt itse!

Vastaa
Inka 30.12.2013 at 20.43

Kiitti Nella! Mulla on sulle vielä varastossa yks! ;)

Vastaa
Kea 30.12.2013 at 14.26

Ihana kun jaksat näperrellä ja oot noin taitava. Mäkin tykkäisin tehdä, mutta mitä varten? Naimisiin kun en taida enää mennä. :) Harva jaksaa enää arvostaa kortteja ja muuta käsin kirjoitettua postia.

Vastaa
Inka 30.12.2013 at 20.44

I feel you! Mää oon niin innoissani kun on kerrankin tämmöinen tapahtuma, mitä varten voi väsätä ja askarrella ihan kunnolla, kun näitä mahdollisuuksia tulee niin harvoin. Tokihan sitä voit tehä samanlaiset kutsut synttäreille tai vaikka sunnuntaibrunssillekin, mutta tosiaan tuntuu että sitä ei välttis kukaan osais oikeein arvostaa. Otan siis kaiken irti tästä mahdollisuudesta! Ja oon niin fiiliksissä vieläki siitä sun lähettämästä synttärikortista! <3

Vastaa
Kea 31.12.2013 at 16.51

Täytyy siis muistaa sua useamminkin! :)

Vastaa
Inka 31.12.2013 at 17.57

Jee! <3

Vastaa
Sarkku K 14.1.2014 at 6.26

Kaunis käsiala sulla, ja tosi nätit kortit oot tehnyt. Harva arvostaa nykyään itse tehtyä, mutta tässä malliesimerkki siitä, että itse tekemällä saa myös siistiä jälkeä aikaan. :)

Vastaa
Inka 15.1.2014 at 8.49

Kiitos Sarkku! Mietin tosiaan melko pitkään että kehtaanko tehdä käsin mutta totesin että rakkaimmillehan nämä menee, joten ei ehkä tarvitse tilata mainostoimistoa avuksi. Ja oon kyllä tyytyväinen, sillä sain noista just eikä melkeen meidän näköiset. :)

Vastaa
Korppu 22.3.2014 at 4.11

Haa, meillä on sama hääpäivä ;) Mahtavaa!
Ja ihanat STD:t oot väkerellyt, ihailtavaa kärsivällisyyttä. :)
Teidän häämatka suunnitelmistakin lueskelin ja kuulosti aika täydelliseltä :)

Vastaa
Inka 24.3.2014 at 8.07

Uijui, miten siistiä! Ja kiitti, eipä tuossa ihan liiaksi kärsivällisyyttä onneksi tarvittu ko noita on noin vähän. :)

Vastaa

Jätä Kommentti