Pallontallaajat.net
Valikko

Honeymoon, täältä tullaan!

Kirjoittanut Inka 3.1.2014

Tänään oli merkittävä päivä, sillä kuukausien kyyläilyn, lentohakusivustojen päivittämisen ja loppumattomalta tuntuneen lentojen tsuumailun jälkeen ostettiin viimein lennot häämatkaa varten New Yorkiin.

NYC (107)

Ei se ihan helppoa kuitenkaan ollut. Mää elättelin toivetta että matkustettaisiin hanimuunilla Virgin Atlanticin kyydissä, sillä kyseinen yhtiö on selvästi paras, millä oon kuunaan lentänyt. Bongattiin sopivat lennot jo viime kesänä sopuhintaan (muistaakseni jotain 650-700e/naama), mutta viime hetkellä jätettiin kuitenkin ostamatta. VA:n lennot on semmosia että niitä ei kesäsesongin aikana oikein löydä edullisesti, ja niinpä nämäkin katos aika nopeasti.

Jäljelle jäi se toiseksi paras ja tietty järkevin vaihtoehto eli Finnairin suorat lennot. Niissä ei ollu mitään muuta ongelmaa kuin se törkeän kallis hinta, sillä lennot maksoi yhdeltä 820 euroa! Piti hieraista silmiä muutamaan otteeseen, sillä oon maksanut Hki-NYC -lennoista keskimäärin sitä 500 euroa, joten tuo tuntui melko törkeältä riistolta, ja päätettiin jäädä kärsivällisinä odottamaan oikeasti hyviä lentotarjouksia.

Hinnat ei laskenu sitten millään, ja joulukuun 5.päivä hakkasin päätä seinään tajuttuani, että Finskin lahjakortit oli 3.päivä 20% alessa joulukalenterissa. Odoteltiin vähän että josko ne sen vielä toista kertaa tarjoais, mutta aattona oli pakko todeta, että nyt oltiin juostu onnemme ohitse. Huvikseen tsekkasin josko joku onnenmyyrä olisi kauppaamassa lahjakorttiaan huuto.netissä, ja niinhän siellä oli myynnissä tonnin lahjakortti 850 eurolla. Päätettiin ottaa riski, sillä haluttiin säästää edes jotain. Tuossa vaiheessa alkoi nimittäin tuntua jo melko epätoivoiselta.

NYC (110) nykki NYC (115)

Finnair julkisti eilen Finnair Plus -asiakkaille suunnatut lentoalet, ja me tietysti ooteltiin niitä kieli pitkällä. Toissayönä näin jo unta että saatiin lennot kuudella sadalla, ja olin tietysti hurjan onnellinen. Eilen aamulla olin heti kasilta kärppänä kyläämässä lentoja, ja niin siellä oli New York! Ilo loppui lyhyeen siinä vaiheessa kun linkit eivät toimineetkaan, ja muutamaa hetkeä myöhemmin kaikki Ameriikan-lentotarjoukset oli hävinneet Finskin sivuilta. Odoteltiin kärsivällisenä tähän aamuun saakka, ja se vaikutti kannattavan, sillä niin siellä vaan komeili New York 499 eurolla! Ehdin jo vähän innostua, mutta sitten saatiin kylmää kyytiä kun 477 (!) euron lentotarjoukset oli voimassa vain helmikuulle.

Se siitä sitten. Ei auttanut muu kuin ostaa törkeän kalliit lennot, sillä ei missään nimessä jäädä vielä odottelemaan, josko tarjouksia tulisi sillä onhan tässä jo odoteltu. Lyhyellä reissulla suora lento tuntui järkevimmältä vaihtoehdolta erityisesti, kun vaihtoehtoina oli sama setti kuin jenkkireissulle mennessä (juoksentelua lentokentällä häämatkalla, ei kiitos ellei oo pakko) tai sitten 20 tunnin vaihto Istanbulissa. Lopulta maksettiin harvinaisen pitkin hampain kaksista Hki-Nyc -lennoista 1 676 euroa! Eipä se pahalta olis häämatkalla tuntunut jos siihen olis saanu jotain ekstraa, mutta kyllä vähän syletti maksaa semmoinen summa perustasoisista lennoista. Noh, ei auta muu kuin toivoa että kehataan huudella olevamme häämatkalla niin isoon ääneen, että saatais joku upgreidaus. 150 euron säästö lahjakortin kautta lämmittää vähän, mutta toistaiseksi koitan vaan olla ajattelematta sitä ylihintaa, mikä noista lennoista maksettiin.

Ja kun samaan syssyyn ostettiin vielä lennot Oulusta Helsinkiin, on meidän kaikki häämatkalennot nyt ostettu ja varmistettu, että me lähetään matkalle häistä seuraavana päivänä, aivan kuten pikkutyttönä haaveilin!

Eng: Today we bought the last flights for our honeymoon. The Finnair flights from Helsinki to New York were ridiculously expensive, but we didn’t really have a choice. At least we don’t have to worry about the flights anymore.

Lisää tästä aiheesta

16 Kommenttia

Heidi / Auringon alla 3.1.2014 at 20.25

Äh, lentojen hintakyttäys on kyllä ihan kokopäivähommaa ja siltikin aina missaa sen parhaimman tarjouksen. Mutta kiva, että saitte lennot hankittua ja suora lento on aina vähiten riskialtis eikä tarvii ravata stressaavilla Lontoon tai Pariisin kentillä siinä välissä :) Mä stressaan jo hieman meidän häämatkan lennoista, kun ei vielä tiedetä varmaksi edes ajankohtaa (riippuu töistä ja lomista) ja tiedän että menee meilläkin tarjousten kyttäilyksi sitten kun uskalletaan alkaa varaamaan mitään…

Vastaa
Inka 4.1.2014 at 21.35

Kokopäivähommaa nimenomaan, se on ihan käsittämätöntä miten noin yksinkertainen juttu voikin viedä niin hillittömän kauan aikaa! Ja tuolla mää oon just koittanu lohduttautua, että eipä tarvi ainakaan säätää millään isolla kamalalla kentällä. Ja siis mitä! Vitsi mulla on nyt menny ihan ohi että teilläkin on honeymoon tulossa, onnea hurjasti, mahtava juttu! :)

Vastaa
Heidi / Auringon alla 5.1.2014 at 10.05

Kiitos! Siis en ole kyllä maininnutkaan siitä kuin kerran yhdessä lauseessa, olisko ollut siinä matkailutilinpäätös-postauksessa :) Sitä ennen on tää tammikuun reissu ja sitten kesällä vielä yksi, mutta pitää kai sitä alkaa varailee jo ennen kesää, että sais hyviä tarjouksia.

Vastaa
Inka 5.1.2014 at 22.36

No varmasti! Vaikka tarjoushaukkailu on joskus ihan huippua, oli se meidän kohdalla ainakin superärsyttävää noita häämatkalentoja varatessa. Phuuh, toivotaan että te pääsette helpommalla. :)

Vastaa
Ulletin 3.1.2014 at 20.48

Onnea lentojen ostamisesta! Tuo on juuuuuri oikea tapa – lähteä matkalle heti häitten jälkeen! Love it! =) Teidän kesästä ja vuodesta tulee ikimuistoinen <3 Onneksi saadaan olla mukana blogin kautta!

Vastaa
Inka 4.1.2014 at 21.36

Kiitos Ulla!!! Joo meillä oli ihan selkeä että ei aleta oottaa päivääkään liian kauaa, vaan lähetään häämatkalle mahdollisimman nopeasti. Ja niin onneksi käy! :) Ja blogi alkaa kyllä nyt tulvia kaikkea ihan muuta kuin matkailua, hah. :D

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 3.1.2014 at 20.59

Ihanaa, että lennot ovat nyt kaikesta huolimatta plakkarissa ja pääsette noin nopeasti reissuun! Meidän piti elokuusta saakka ootella aina tammikuulle, mutta kannatti, sillä reppureissu Thaikkuihin oli kyllä kaiken sen venailun arvoinen.

Honeymoon, paras moon <3 Voin kertoa!

Vastaa
Inka 4.1.2014 at 21.37

Vitsi, mää en jaksais ikinä oottaa noin kauaa, eli pisteet teille kärsivällisyydestä! Ja oot varmana oikeassa. :)

Vastaa
Kea 3.1.2014 at 22.39

Pirullista hommaa tuo! Pääasia, että teidän lennot on kuitenkin nyt hankittu ja matka taattu… Ja kerrankos sitä hieman “tuhlaa” jos häämatkasta on kyse, vai mitä? Muistat sitten huudella KOVAAN ääneen niin että ne varmasti upgreidaa.

Vastaa
Inka 4.1.2014 at 21.38

Jep, sanoppa muuta, tuo on kyllä niin vihoviimeistä hommaa! Mää jotenkin olin ajatellut sen tuhlaamisen niin että sillä sais vähän paremmin vastinetta, businessluokan lennot tai jotain, mutta pidetään nyt peukut pystyssä sitte sen upgreidauksen kans. Pitää pitää huoli että kaikki henkilökunta tietää taatusti että tässä ollaan häämatkalla, sormus ojossa ja menoksi. :D

Vastaa
Anne 4.1.2014 at 7.42

Miten musta tuntuu että noi Nykin lennot on yleensä aika huokean hintaisia (just tyyliin 500-600e/menopaluu) mutta nyt sitten kun niille lennoille olisi tarvetta niin ei oo edullisista hinnoista tietoakaan! Mutta pääasia että saitte edes jotkut lennot :)

Vastaa
Inka 4.1.2014 at 21.39

Oot kyllä niin oikeassa! Tuntuu että joka paikassa näkee jopa jotain 400 euron lentoja Nykiin ja sitten niitä ei kuitenkaan ikinä löydä itelle parhaiten sopiville matkapäiville. Noh, onneksi tosiaan on nyt lennot ja raha on kuitenkin aina vaan rahaa, on se honeymoon unelmakohteessa kuitenkin ihan hurjan paljon tärkeämpää.

Vastaa
Reetta 4.1.2014 at 16.33

Joskus kyllä tuntuu, ettei lentolippujen hinnoittelussa ole päätä eikä häntää. :(

Vastaa
Inka 4.1.2014 at 21.40

No älä muuta sano. :/

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 5.1.2014 at 23.36

Lentolippujen kyylääminen on tosiaan piinallista hommaa, eikä Nykiin tosiaan ole enää ikinä mitään tarjouksia silloin kun niitä lentoja todella tarttis. Tärkeintä kuitenkin, että nyt on lennot ja maailman ihanin loma edessä <3

Vastaa
Inka 6.1.2014 at 16.05

No sanoppa muuta, oon niin onnellinen ettei tartte enää miettiä noita!

Vastaa

Jätä Kommentti