Pallontallaajat.net
Valikko

Hampurilaiset Minnesotassa

Kirjoittanut Inka 4.1.2014

Elokuussa tuli vedettyä sen verran valtavat burgeriöverit, että hamppareita ei oo tehny mieli matkan jälkeen. Se ei oo kyllä mikään ihme, sillä tuota perinteistä jenkkiruokaa tuli mussuteltua nassuun valehtelematta miltei joka toinen päivä.

Yksi mieleenpainuvimpia ravintoloita oli Minnesotan osavaltiossa Edinassa sijaitseva Convention Grill, jonka pihaan kurvattiin eräänä keskiviikkoiltana superväsyksissä ajopäivän päätteeksi. Väsymys kaikkosi nopeasti ravintolaan astumisen jälkeen, sillä kyseessä oli ehkä reissun autenttisin jenkkidiner, jos niin voi sanoa. Vuonna 1934 perustettu ravintola näytti nimittäin tasan siltä, miltä sen olisi voinut kuvitella näyttävän 30-luvulla, tarjoilijoiden asuja myöten.

MINNESOTA (38) MINNESOTA (20) CONVENTION GRILL2 CONVENTION GRILL1

Valkoiseen mekkoon pukeutuneet tarjoilijat risteilivät nopeaan tahtiin punavalkoruudullisilla pöytäliinoilla koristeltujen pöytien välissä, ja palvelu oli ihan täydellistä. Kuten monessa muussakin paikassa, myös täällä tarjoilijaa kävi kiinnostamaan mistä me oikein oltiin kotoisin ja mikä toi meidät Edinan kaltaiseen pikkukaupunkiin.

Kuultuaan että me oltiin Suomesta asti ja pysähdytty kaupungissa vain syödäksemme Convention Grillissä, palasi supersuloinen tarjoilijatyttönen hetken päästä takaisin paitsi tilaustemme, myös ilmaisten ranskisten kanssa. Misun oli kuulemma pakko tarjota meille ranet, kun oltiin niin kaukaa. Kannatti selostaa, että miten kaukana Suomi sijaitseekaan!

MINNESOTA (37) CONVENTION GRILL3 MINNESOTA (35) CONVENTION GRILL4

Oon vähän semmoinen ravintolasyöjä, että otan aina sen tutun ja turvallisen hyväksi todetun annoksen, sillä yleensä ne uskaliaat kokeilut päätyy aina pettymykseen. Ja niin kävi myös Minneapolisissa, kun ainoan kerran reissulla tilasin jonkun muun burgerin sen perus juustohampparin sijaan. Kokojyväsämpylään tehty ruohosipulituorejuustolla ja sipulilla maustettu hamppari ei ihan piessyt sitä perinteistä suosikkia, mutta oli toki kivaa vaihtelua. Ranet kuitenkin pesi mun burgerin mennen tullen, ja poikkeuksellisesti nassuttelin myös niitä onnellisena. Perushampurilainen oli kuitenkin kuulemma ollut aivan mahtava, joten paikka valinnassa ei ollut mitään vikaa, ainoastaan meikän annosvalinnassa.

Ja mites muuten tuo meidän jälkkäri? Tilattiin Karimin kanssa talon erikoinen eli jättimäinen hot fudge sundae, joka oli tietysti aivan täydellinen ja just sopivan kokoinen kahdestaan syötynä. Parasta oli se että mukaan tuli kummallekin omat lisäannokset hot fudgea ja pähkinöitä, eikä niistä tarvinnut tapella.

Tämän ravintolavinkin lisäksi mun on pakko jakaa teille myös meidän Minneapoliksen kaupunkibiisi, joka oli meidän reissubiiseistä mun mielestä kaikkein paras. Jos mieli on vähän maassa, niin suosittelen lämpimästi tuon musiikkivideon katsomista, tulee nimittäin niin hyvä mieli tuosta supersuloisesta Jaysta!

Eng: We stopped by at Convention Grill in Edina, MN and enjoyed delicious french fries and a hot fudge sundae.

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Kea 5.1.2014 at 1.42

Niin ihania jenkkisafkoja! Voisin syödä kunnon burgeria useamminkin… harmi vaan, että mun mielestä jopa Chicagon lentokentän kolmosterminaalin perusburgeri pieksee kaikki suomalaiset yritelmät. Ja mä tilaan kans aina sen tutun turvallisen. Tuplajuusto ja jos on niin avokadoa/pekonia lisäks. Ja aijai mikä jätskiannos! Täytyy ehkä tässä piakkoin tehdä viljapoikkeus ja käydä jonottamassa Whopperia Burger Kingiin. :)

Minnesotan lyhenne on muuten MN, eikä MI (Michigan). :)

Vastaa
Inka 5.1.2014 at 22.34

Joo, oon toistaiseksi kyllä ihan samoilla linjoilla että Suomesta on ihan helkkarin hankala löytää kunnon burgeria, paitsi teitty kotikeittiöstä. :) Ja kiitti tuosta tarkennuksesta, pitääpä korjata. Reissusta on selvästi ihan liian kauan aikaa kun menee nuo osavaltiolyhenteet jo sekaisin! :)

Vastaa
Heidi / Auringon alla 5.1.2014 at 10.00

Oi, Jenkkien burgerit on oikeesti niin hyviä! Ja minä pääsen syömään niitä taas kahden viikon päästä ;) Pitääkin muistaa tuo Kean vinkki Chicagon lentokentän hampurilaisesta, vaikka taidetaan kyllä olla kentällä väärään aikaan syömistä ajatellen (vaikka silloin kun asuin hetken Jenkeissä niin me syötiin joskus hampurilaiset aamupalaksi reissussa, heh).

Joko oot muuten käyny testaamassa Oulun uuden kahvila-ravintola Roosterin? Siellä on melkoiset hyvät hampparit kans, ehkä Oulun parhaat ;)

Vastaa
Inka 5.1.2014 at 22.35

Ei vitsi, oon niin mielissäni sun puolesta! :) Nautihan niistä meidän muidenkin edestä! Ja kiitti vinkistä, mää huomasin vasta eilen että siihen on avattu joku kahvila-ravintola, ihmettelin kyllä pitkin joulukuun loppua että mitä ne sinne jotain kaljaa roudaa ku siinä tais olla ennen joku nuokkari, mutta parempi näin päin. Pitää ehdottomasti käydä testaamassa jos burgerit on hyviä, kauppuri5 oli nimittäin semmoinen pettymys että sinne en mene enää koskaan, joten toivotaan että tuo olis parempi!

Vastaa
ruthlin 5.1.2014 at 11.35

Ei epäilystäkään, että jenkit osaavat burgerinsa vääntää! Onko muuten totta, että siellä kaikki ruuat tarjoillaan yleensä useamman kerran suurempina annoksina kun mihin Suomessa ollaan totuttu? ^^ Pitää pitää mielessä jos joskus lähtee käymään…

Vastaa
Inka 5.1.2014 at 22.37

No ei ainakaan mun mielestä. :D Ehkä ei olla käyty oikeissa paikoissa mutta mun näkemyksen mukaan ainoastaan juomat on ihan hillittömän paljon suurempia, ruoka-annokset taas ihan inhimillisiä ainakin munkaltaisen suursyömärin näkökulmasta. :)

Vastaa
Lena 5.1.2014 at 22.39

Ai miten ihania burgereita! Kävin jenkeissä joskus vuosia sitten ja haluaisin kovasti sinne takaisin kun osais arvostaa enemmän kaikkia ihmeellisyyksiä siellä : )

Vastaa
Inka 5.1.2014 at 22.54

Tuo on kyllä harmi jos jälkeenpäin hoksaa ettei ehkä ihan arvostanut kaikkea niin hyvin kuin olis voinu, sen takia tää seniorimatkailu (:D) onki niin siistiä!

Vastaa

Jätä Kommentti