Pallontallaajat.net
Valikko

Monipuolinen Rapid City

Kirjoittanut Inka 11.1.2014

Yksi viimeisimmän Amerikan-visiittimme suosikkikaupungeista oli South Dakotassa sijaitseva pikkuinen Rapid City. Kaupunki, joka sijaitsee aivan Mount Rushmoren tuntumassa ja on sen vuoksi tietysti monien muidenkin turistien suosima vierailukohde.

Mount Rushmore houkutteli myös meidät pikkuruiseen Rapid Cityyn ja onneksi houkutteli, sillä kaupunki oli täynnä toinen toistaan huvittavimpia nähtävyyksiä. Aluksi vaikutti että ei kai siellä juuri mitään ole, mutta totuus oli toinen. Lähdettiin huviajelulle eli Walmart-reissulle sen jälkeen, kun oltiin saatu murua rinnan alle ja päätettiin käydä matkan aikana tsuumailemassa vähän keskustan menoja. Siellä oli tietysti kunnon karkelot menossa, sillä oli vietettiin viimeisiä kesälomapäiviä ennen koulun alkua, ja tunnelmaa riitti.

Meillä oli vain osa miehityksestä mukana Pasin ja Juhon jäätyä motellille rentoilemaan, ja ei kun takaisin Super 8:iin hakemaan paitsi poikia, myös laturinnokkaan jääneitä kameroita. Janne kuitenkin katsoi nähneensä tarpeeksi, ja jäi mieluummin motelliin. Niin me sitten nelistään suunnattiin Pennyn nokka ensin kohti hulppeita maisemia.

SOUTH DAKOTA (180) SOUTH DAKOTA (193) SOUTH DAKOTA (185) SOUTH DAKOTA (190)

Kukkulan päältä lähdettiin sitten pikkuhiljaa laskeutumaan superjyrkkiä kapeita katuja pitkin takaisin lähemmäs merenpinnan tasoa, vaikka ihan niin alas ei taidettukaan tuossa korkeassa osavaltiossa päästä. Meillä oli Pennyn kuskin penkin selkänojan lokerossa punainen kansio, mistä löytyi opaskirjamaisesti infoa kunkin kylän kovimmista jutuista. Valtava esivalmistelu oli osa mun ja Karimin vuoden kestänyttä reissufiilistelyä, ja tiesi paikkansa reissun päällä. Rapid Cityn kohdalta katsottiin graffitein täytetty Art Alley, ja mihin oli seuraavaksi suunta.

Keskustassa oli tosiaan meneillään jos jonkinmoiset kinkerit, mutta Art Alleyn löytäminen ei onneksi tuottanut sen suurempia vaikeuksia. Kävelykadulla oli meneillään jonkinlaiset festarit, ja upeilla graffiteilla koristellulla kadulla riitti vilinää. Hyvä ettei toisiamme hukattu!

SOUTH DAKOTA (200) SOUTH DAKOTA (202) RAPIDCITY1 SOUTH DAKOTA (204) SOUTH DAKOTA (212) RAPIDCITY2

Kun graffitteja oli ihailtu riittämiin, oli aika palata takaisin autolle. Juho ilmeisesti koki valtavan taideinspiraation art alleylla, sillä hetken päästä mies oli piirtelemässä katuliidulla rapicityläiselle parkkipaikalle.

Loman loppumisen kunniaksi järjestetyillä kaupunkifestareilla oli tietysti puuhaa myös perheen pienimmille, ja katuliitujen makoillessa orpoina asvaltilla käytiin me tietysti puuhastelemaan niiden kanssa. Ei me ehkä ihan nähtyjen graffitien veroista taidetta saatu aikaan, mutta muisto meistä siksi illaksi Rapid Cityyn.

SOUTH DAKOTA (218) SOUTH DAKOTA (216)

Jenkkireissumuisteloita on enää muutama jäljellä ja se on hyvä se, sillä joka ikinen kerta kun avaan tuon kuvakansion pitää selailla miltei kaikki kuvat läpi, ja siinä vaiheessa on jo niin kova jenkkireissukuume että peli on menetetty. Ja muutakin maailmaa on vielä niin hurjasti nähtävänä!

Eng: We visited Rapid City, SD shortly after seeing Mount Rushmore and enjoyed the beautiful graffitis in the walls of the art alley.

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Heidi / Auringon alla 11.1.2014 at 21.25

Vitsi miten hauska näköinen tuo katu! Ja oon ihan samaa mieltä: ei voi enää postailla hirveesti viime kesän reissusta eikä etenkään katsella niitä kuvia, kun muuten tulee ihan liian iso matkakuume! Onneksi mullakin taitaa olla jo lähes kaikki postaukset tehty :)

Vastaa
Inka 12.1.2014 at 9.40

Tuo katu oli kyllä ihan super, vaikka välilla olikin melko ahdasta väenpaljoudesta johtuen. Ja hah, onneksi sää saat kohta sitä parasta lääkettä jenkkireissukuumeiluun, mun pitää odottaa vielä puoli vuotta, huh!

Vastaa
Anna Koskela 11.1.2014 at 22.27

:) Mulla on se periaate, että teen postaukset mahdollisimman nopealla aikataululla ja siirryn eteenpäin. Eli vaikka jostain paikasta jäisi jotain marginaali kohteita postaamatta, en niihin enää palaa, jos tulee muuta mielenkiintoista tilalla. Asian venyttäminen luo vain tuskaa ja halua palata takaisin…Sitäpaitsi en tiedä kuinka selkeää olisi nyt esim. kohdallani palata takaisin Jenkkeihin, kun matkoja sen jälkeen on jo monta.

Toisaalta olen vähän hamsteri tyyppiä. Säästän jotain juttuja siksi, että jos palaisin takaisin, voisin käyttää niitä. Ja jenkkien kohdalla tuo toivottavasti toteutuu !

Vastaa
Inka 12.1.2014 at 9.43

Mää tykkään että just nuo marginaalikohteet on kaikkein mielenkiintoisimpia, sillä ne on just niitä blogien helmiä, mitä ei välttämättä esimerkiksi matkailulehdistä tai -oppaista pääse lukemaan. :) Ja tuo tuskapointti on kyllä niin ymmärrettävä, mutta aika välttämätön. Koitin sillon reissun jälkeen puskea kaikki ulos yhellä rykäisyllä, mutta kymmenen pelkän reissunjälkeisen jenkkireissupostauksen jälkeen alkoi tuntua aika valjulta ja blogi jotenkin etäiseltä, joten päätin sulloa väliin muutakin. Nyt siitä päätöksestä tavallaan kärsitään, kun joka kerta tosiaan iskee ihan hirveä kaipuu takaisin.

Ja täytyy vielä sanoa että oot kyllä onnellisessa asemassa, kun niitä reissuja vaan tulee ja tulee! Kyllä määkin sitten, kun tää hääsäästäminen on ohi!

Vastaa
Ulletin 12.1.2014 at 14.01

Kyllä tämä postaus sai mutkin ihan villiksi matkakuumeesta täällä! Mietin et kuinka tervettä on lukea reissupostauksia toisensa jälkeen ja sitten kärvistellä hirveen matkakuumene kourissa :D Mutta se on ihanaa silti. Oon samaa mieltä että tällaisista kohteista lukeminen on ihan mahtavaa, kun ei muuten tulis tietään näitä juttuja! Nyt tuo paikka menee mun must see -listalle ehdottomasti! Rakastan tuollaisia graffitti-kohteita.

Voi Inka! Ihana, että päästään pian höpöttelemään livenäkin näitä juttuja. Ja miten määki saisin tuon tilanteen että reissuja tulee ja tulee vaan! Tili on tyhjä ja yks reissu vaan tiedossa ja seki joskus sadan vuoden päästä. Tuntuu toivottoman huonolta tilanteelta :D

Vastaa
Inka 13.1.2014 at 8.03

Jee, ihana Ulla! Rapid City oi mun mielestä aivan super, ja se on toisaalta niin helppo kohde, sillä se on Mount Rushmoresta käsin lähin paikka missä oli majoitusta tarjolla, joten samalla voi kätevästi piipahtaa tsuumailemassa niitä vuoreen hakattuja naamojakin. :)

Ja ei tosiaan oo semmonen fiilis että mun tilanne olis että reissuja tulee tulee vaan… Puoli vuotta pitää vielä ootella, ja se on ihan liian pitkä aika varsinkin kun edellisestäki reissusta on jo niin monta kuukautta. Mutta uskon että palkinto on sen arvoinen! Fiilistelläänpä reissuhaaveita viikonloppuna! :))

Vastaa
Amanda 14.1.2014 at 11.47

Toi oma matkakuumeen kasvatus on kyllä paha, mutta toisaalta tälleen lukijalle on kiva, että jenkkijuttuja vaan riittää ja riittää! Toivottavasti käy lohdutuksesta ja kestät naputella juttuja vielä vähän ees ;)

Vastaa
Inka 15.1.2014 at 8.50

Kiitti ihanasta kommentista Amanda! Mää välillä mietin että joko lukijoitakin puuduttaa viimekesäisen reissun muistelot mutta ihana kuulla että ei. :) Eli lisää on kyllä tulossa, mutta ei enää loputtomiin..

Vastaa

Jätä Kommentti