Pallontallaajat.net
Valikko

Uusi reissulaukku

Kirjoittanut Inka 15.1.2014

Terveisiä Helsingistä ja hotellin pehmoisten lakanoiden välistä! Takana on paitsi makea aamuneljän herätys, myös pieni fiilistely tulevan loppuviikon messuhulinasta. Saavuin tosiaan aamukuuden koneella Helsinkiin, ja nautin lentokentällä siitä, että mulla ei todellakaan ollut mikään kiire toisin kuin kaikilla muilla matkustajilla. Kerrankin mulla oli myös tavaraa ruumassa, joten lompsin matkatavarahihnalle kaikessa rauhassa muiden kiiruhtaessa ohi.

En oo koskenut ompelukoneeseeni kuukausiin, mutta pari päivää sitten oli pakko. Tajusin nimittäin sopivasti paria vaivaista päivää ennen lähtöä, että en halua kulkea pitkin Helsinkiä perässävedettävää matkalaukkua mukana nykien eikä laukkukavalkadista löytynyt muuta sopivaa yksilöä, sillä (muun muassa tässä postauksessa näkynyt) kirkkaanvärinen prinsessalaukku ei nyt vaan tuntunut sopivalta valinnalta tammikuun paukkupakkasille.

Siispä kahta päivää ennen reissua suuntasin kangaskauppaan ja kaivoin sekä saumurin että ompelukoneen siltä vaatehuoneen ylimmältä hyllyltä ja annoin polkimen laulaa.

IMG_3004 reissukassi IMG_2999

Tuloksena oli aika pitkälti sitä mitä suunnitelmissa: käsimatkatavaralaukun kokoinen kangasveska nahkahihnoilla. Pakkasin sinne matkamessureissun eli neljän päivän vaatimat kamat ja tilaa jäi vaikka kuinka. Kassi ei kuitenkaan ole kovin raskas kantaa eikä edes näytä mitenkään karsealta möhkäleeltä, joten putkeen meni.

Mulla on tapana ommella aika suurpiirteisesti ja jättää saumat roikkumaan jos teen vaan itelle, mutta tällä kertaa olin tosi huolellinen myös saumojen kanssa, vaikka kieltämättä paininjalan kanssa oli välillä aikamoista taistelua aikaa vastaan. Siitä huolimatta yksityiskohdista ei tingitty, joten ehkä tästä harventuneesta ompelutahdista on se hyöty, että se minkä kerrankin tekee haluaa sitten tehdä kunnolla.

Ja matskusta sen verran, että vaikka valtaosa materiaalista on kangaskaupasta ostettua uutta kangasta, on siinä jotain kierrätettyäkin, sillä nahka on peräisin meidän vanhempien 80-luvulla ostetusta sohvasta.

IMG_3001

Eli hyvin saatiin reissuvermeet kuljetettua, vaikka laukku olikin omista kätösistä. Nyt pää tyynyyn ja valmistautumaan tuleviin hulinapäiviin. Tulkaahan morjenstamaan, jos eksytte messuille!

Eng: I’ve been sewing the past couple of days since I realized that I had to have a new bag for my trip in Helsinki.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Anna Koskela 15.1.2014 at 22.11

:D Onko toi Helsingin Mondo-opas….Tuu mun völjyyn, et eksy…

Mulla on kamat vielä pakkaamatta. Mutta kone lähtee vasta aamulla …

Hieno laukku !

Vastaa
Inka 16.1.2014 at 6.15

Haha, joo kyseessä on tosiaan Nykin-opas joka on kyllä ihan kuvausrekvisiittaa, eli ei lähtenyt mukaan vaan havainnollisti taskun sijaintia. Ja olihan sulla koko yö aikaa!

Vastaa
Kea 15.1.2014 at 22.54

Oho, ootpa taitava! Multa muuten löytyy Mondon Helsinki-opas, ja sen kannessa on mun naapurikapakka Siltanen… eli olisko toi nyt sit New York? ;)

Vastaa
Inka 16.1.2014 at 6.17

Vitsi en kestä miten tarkat silmät sulla on, eli New York siinä todella on, hullua! :D Ja se Helsinki-opas on kyllä semmonen että sen vois melkeen hankkia, vaikutti aika hyvältä kun selailin.

Vastaa
Tiina, Kinttupolulla 16.1.2014 at 1.03

Näppärä olet! :)

Vastaa
Inka 16.1.2014 at 6.17

Kiitti Tiina! :)

Vastaa
Tupu 16.1.2014 at 10.54

Vau, tosta tuli kyllä upea! Oot taitava käsistäs :)

Vastaa
Inka 17.1.2014 at 7.39

Tänks!

Vastaa
Salla 16.1.2014 at 18.24

Ääh, mäkin haluan osata ommella! Teitkö ihan ilman mitään ohjeita? Hieno on!

Vastaa
Inka 17.1.2014 at 7.39

Joo ilman ohjeita, siinä on hyvät ja huonot puolensa mut onneksi noin simppeleissä jutuissa ei voi mennä kovin pahasti pieleen. :)

Vastaa

Jätä Kommentti