Pallontallaajat.net
Valikko

Vika ilta Nykissä

Kirjoittanut Inka 24.1.2014

Matkan viimeinen ilta on joka ikisellä reissulla tosi tärkeä. Liian pitkiksi venyneillä ikävän täyttämillä reissuilla se ilta menee fiilistellessä kotiinpaluuta, täydellisen onnistuneilla matkoilla taas viimeinen ilta on se, jolloin otetaan kaikki irti, huokaistaan syvään ja toivotaan että päästään vielä jonain päivänä takaisin.

Meidän jenkkireissun viimeinen ilta oli tuota jälkimmäistä, sillä syksyinen Suomi ei todellakaan houkuttanut, vaikka myös Nykissä alkoi olla vähän syysfiilistä havaittavissa. Vika päivä lähti käyntiin superväsyneissä tunnelmissa, sillä takana oli edesllispäivän päivälento Las Vegasista Nykiin, minkä jälkeen oltiin aika koomassa. Herättiin kuitenkin aamulla superaikaisin ja suunnattiin Karimin kanssa kohti Manhattania, viimeistä kertaa taas pitkään aikaan.

NEW YORK (7) NEW YORK (1) NYC2 NEW YORK (6) NYC1 NEW YORK (4)

Eipä se meidän aamupäivä aivan täysin nappiin mennyt, sillä muuten oli hyvä että herättiin aikaisin, mutta niistä aamun ekoista tunneista ei saatu juuri mitään irti vesisateen vuoksi. Sade alkoi tietysti heti kun oltiin konkoiltu kämyisestä Queensin-hostellistamme Manhattanille, joten takaisinkaan ei enää palattu.

Karim oli onneksi kärsivällinen ja antoi mun kierrellä tuhlaamassa vielä viimeiset reissudollarit, ja sopivasti sen jälkeen sadekin lakkasi. Seuraavat tunnit kuluikin päämäärättömästi haahuillen ja Nykin tunnelmaa fiilistellen. Lopulta lomalaisten aamukuuden herätys kävi liiaksi, ja suunnattiin nokat kohti Central Parkia tavoitteena päiväunet. Mitäpäs sitä hostellille palaamaan, kun tirsat voi ihan hyvin ottaa myös pilvenpiirtäjien reunustamassa puistossa?

NEW YORK (21) NEW YORK (23) NYC3 NEW YORK (36) NEW YORK (33)

Tirsojen jälkeen ehdittiin seikkailla pitkin puistoa hetken aikaa, kunnes todettiin että jotain ruokaa pitäisi saada. Suunniteltiin jo hakevamme reissun viimeiset gyrot, mutta Columbus Circlen Whole Foodsin jätskiosasto kävi gyroa houkuttelevammaksi. Arvaatte varmaan, ettei voitu vastustaa Ben&Jerry’sin tarjousta, ja napattiin iltapalaksi molemmille omat pintit vaikka valikoima ei yltänyt aivan Walmart Supercenterin tasolle.

Siinä me sitten istuttiin Central Parkissa jenkkireissun vihoviimeisenä iltana viimeistelemässä reissua herkkujäätelöllä. Huonomminkin olis voinut mennä ja menikin, mutta vasta seuraavana aamuna kun jätettiin road trip -elämä taakse.

Eng: I have mixed feelings about the last evenings in the trips. Sometimes they are just fine, but after a month long road trip in the US they most certainly are not.

Lisää tästä aiheesta

11 Kommenttia

Kea 24.1.2014 at 14.14

Ai että mun tekisi mieli Nykkiin nyt keväällä kun on viikon loma huhtikuun lopussa… mutta budjetti ei taida putkirempan myöta antaa periks. Ehkä mä pääsen tuonne sit ens jouluna, sekin olis toinen haave. Alkaa jo olla niin pitkä aika edellisestä visiitistä, että ehkä pitäis saada uus täsmäisku tuonne suurkaupungin sykkeeseen. :) Ja tottakai pitäis myös päästä ShakeShackiin kerta oon sen missannu!

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 26.1.2014 at 11.39

Sun on pakko päästä ShakeShackiin, ja mun sinne In’n’Outiin vai miten se nyt typotettiinkaan. Nyki olis jouluna varmaan tosi ihana ja ilma miellyttävämpi mitä meillä. Talvi versus hikinen kaupunki, talvi voittaa!

Vastaa
Inka 26.1.2014 at 12.18

Multa on jääny ihan kokonaan kokematta talviset suurkaupungit, jos puhutaan nimenomaan kunnon talvikelistä eikä mistään loskasta tai vesisateesta. Pakko pistää bucket listille! :)

Vastaa
Inka 26.1.2014 at 12.08

Oii vitsi huhtikuun loppu olis varmasti tosi hyvä aika matkustaa Nykiin, erityisesti lentojen puolesta sillä silloin taitaa saada aika hyviä tarjouksia.. Mut eipä se joulukaan olis huono! Oon salaa haaveilly NYC-joulusta mutta katotaan jos sen jossainv vaiheesa pääsis toteuttaan! Oonki miettiny että mikä on sun ja Nykin suhde! Ja Shake Shack, mm-mm!

Vastaa
Kea 26.1.2014 at 12.34

Mun ongelma on lähinnä se, etten ikinä saa töistä lomaa joulukuussa… täytyis varmaan löytää uus työ! Oon lapsesta asti halunnu Nykkiin jouluna, mut se on jääny vaan haaveeks. Ja huhtikuun loppu on muuten ideaali aika, oltiin siellä sillon 2006 ja Central Parkissa kukki kirsikkakukat ja oli sopiva keli mun kaltaselle kuumanvihaajalle. :)

Vastaa
Inka 26.1.2014 at 16.22

Oi vitsi, kirsikankukat kuulostaa lähes täydelliseltä! Ja aika huono juttu että lomailu ei onnistu joulukuussa, tosin ymmärrän kyllä että sun työssä voi olla aika kiireistä aikaa sillon. Ehkä sitte se uus ala? :P

Vastaa
Sofia 24.1.2014 at 23.00

Hihi Ben&Jerry’s kuuluu reissuun, jopa maitovammaiselle! Pillereitä kehiin :-) Ja oon samaa mieltä; viimeiset illat on jotenkin outoja. Samaten eka aamu, varsinkin jos paikanpäällä ollaan vasta myöhäseen.

Vastaa
Inka 26.1.2014 at 12.15

Haha, oot niin oikeessa! Ei voi olla nauttimatta muutamaa paintillista per reissu jos saa huomattavasti halvemmalla ko suomessa, tosin nyt harmittaa ko taisin ton jenkkikuukauden aikana syyä vaan pari.. Noh, ens kerralla sitte taas! :D

Vastaa
ruthlin 25.1.2014 at 11.58

Tottahan tuo on, että viimeisen illan fiiilis tiivistää aika hyvin reissun kokonaisuudessaan. Hienoa katsella kuvia Nykistä, kun sinne ei ole vielä päässyt fiilistelemään oikein paikan päälle :) propsit päikkäreistä parkissa! ;)

Vastaa
Inka 26.1.2014 at 12.17

Haha puistopäikkärit alkaa olla meidän must-juttu joka reissulla, jos lämmintä on yli 20. :D Mikäs sen parempaa puuhaa!

Vastaa
Satu VW 26.1.2014 at 12.15

Reissujen viimeisissä illoissa kun kyllä aika haikeeta fiilistä mukana, vaikka jostain syystä itse alan ylensä henkisesti olla jo valmis lähtemään kotiin viimeisen illan koittaessa, oli reissu sitten lyhyt tai pitkä tai vaikka kuinka mahtava. Jotenkin sitä alkaa vain suunnittelemaan mitä sitä kotona seuraavaksi keksisi, vaikka kuinka yrittää elää hetkessä. Ja kyllä, täältä lähtevät myös peukut puistopäikkäreille! :)

Vastaa

Jätä Kommentti