Pallontallaajat.net
Valikko

Honeymoonin suunnittelua

Kirjoittanut Inka 26.1.2014

Vaikka tämän vuoden reissut on toistaiseksi aivan minimissä, tajuttiin tuossa jokunen päivä sitten, että onhan meillä se yksi valtava reissu suunniteltavana! Jännä, miten meillä kummallakin on unohtunut kokonaan, että meillä on yks elämän paras kahden viikon reissu täysin suunnittelematta! Osasyy siihen on varmasti se viiden päivän all inclusive -kokemus, johon valmistaudutaan pääasiassa treenaamalla auringonottoa ja syömistä, mutta eiköhän sitäkin pidä suunnitella vielä tarkemmin.

amerikka 822 amerikka 709 amerikka 205

Ekaksi suunnittelulistalle pääsee kuitenkin meidän toinen kohde eli New York, missä taidetaan viettää yhteensä seitsemisen päivää. Eli viikko, huh! Mulla on haaveissa, että reissun yleinen fiilis olis lähinnä semmoista rentoa oleskelua ja mukavissa paikoissa hengailua, mutta tietäähän sen, että me tarvitaan ihan superpaljon ohjelmaa, ettei tunnu siltä että reissu menisi harakoille.

Ollaankin jo vähän puhuttu, että mitä kaikkia paikkoja nykistä pitää nähdä. Ensiksikin halutaan tehdä jotain perus turistijuttuja, kuten käydä Top of The Rockissa ihailemassa Empire State Buildingia, ja mua kieltämättä houkuttais ajatus käydä uudelleen Staten Island Ferryllä, jotta näkisin Manhattanin myös mereltä päin. Lisäksi ens reissulla fiilistellään Manhattanin auringonlaskua jostain päin Brooklyniä, ellei muuta keksitä niin Brooklyn Bridge Park on aina varma valinta.

Ruokapuoltakin ollaan mietitty, ja puhuttiin vähän että jos käytäis kerrankin kunnon raflassa syömässä vähän fiinimmin. Pari päivää asiaa sulateltuani tulin kuitenkin siihen tulokseen, että ei oo gyron voittanutta ja katuruoka sopii meille paremmin kuin nyrkki silmään tai sormi napaan, mutta saa nähdä kuinka käy.

amerikka 627 amerikka 678 amerikka 741 amerikka 815

Majoituksia ei olla vielä varattu, ja haaveissa siintääkin joku airbnb-tyyppinen majoitus. Niitä kun ei voi varailla puolta vuotta etukäteen, joten pitää katsoa sitten parin kuukauden päästä, josko meidän reissun ajalle olis hyviä asuntoja tarjolla. Toki tuo airbnb:n laillisuus Nykissä mietityttää aika paljon, mutta tsuumaillaan tilannetta sitten kun on sen aika.

Toisaalta olis kutkuttavaa jättää häämatka pääosin suunnittelematta ja mennä rennosti sinne minne mieli tekee, mutta itseni tuntien tiiän ettei se oo kovin realistista eikä välttämättä loppupeleissä edes kovin hyvä idea.

Millaiset häämatkat teillä on suunniteilla, haaveissa tai jopa ollut? Kiinnostais kuulla, miten erilaisia häämatkoja ihmisillä voikaan olla!

Eng: We just realized we still have lots of planning for our honeymoon. I’m dreaming of walking around New York and eating awesome street food.

Lisää tästä aiheesta

19 Kommenttia

Kea 26.1.2014 at 13.00

Mun virallinen häämatka oli kai North Carolinan matka, mutta ehkä epävirallinen oli just se road trippailu Washingtonissa ja Oregonissa kuukautta ennen häitä. Musta toi teidä kombo kaupunkiloma + all inclusive rantaloma kuulostaa aika voittamattomalta yhdistelmältä! :)

Haaveita mulla ei valitettavasti enää häämatkojen suhteen ole. Eiköhän asia ole niin, että that ship has sailed. And sunk.

Vastaa
Inka 26.1.2014 at 16.25

Road trippi kuulostaa aika siistiltä häämatkalta, samoin North Carolina! Suomesta ei tulis ikinä mielen viereenkään lähtä häämatkalle mihinkään North Carolinaan mut toisaalta miksi ei. :) Ja oon kyllä iteki tosi tyytyväinen tuohon meidän komboon, ja ihmekö tuo kun Karim tuossa vähän vihjaili että taisin unohtaa kysyä siltä kokonaan mihin se haluaa häämatkalle, hups. :D

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 26.1.2014 at 13.22

Komppaan Keaa, kerrassaan mahti kombo häämatkalle! Mä oon jotenkin nyt just niin kaikkeen suunnitteluun väsähtänyt, että voisin hyvinkin lähteä karibian risteilylle tai jollekin all inclusive matkalle :D Enpä olisi uskonut kuulevani tätä omasta suustani. Toisaalta aikaa kesälomaan on, joten eiköhän se mieli vielä kevään mittaan muutu.

Olimme aikoinamme häämatkalla (yllätys, yllätys) Italiassa. Lennot Roomaan, jossa pari yötä. Siitä junalla Napoliin ja lautalla Lipari-saarille Sisilian pohjoispuolelle. Vulcano nimisellä pikkusaarella oltiin neljä yötä ja varmaan ainoat Italian rajojen ulkopuolelta tulleet. Sitten taas loikattiin lauttaan ja suunnattiin Sisiliaan Taorminaan neljäksi yöksi ja vielä kolme oltiin naapurikylässä Naxoksessa. Paluumatka junalla Roomaan, joka kesti vajaa kymmenentuntia ja oli niin täynnä, että Juuso ei päässyt istumaan koko matkalla yhtään. Kaikki käytävät pursus matkustajista ja joka asemalla hillitön härdelli :D Roomasta palattiin lopulta kotiin parin yön jälkeen. Semmosta meillä silloin joskus vajaa yhdeksän vuotta sitten. Viides hääpäivä vietettiin Nykissä ja kymmenettä varten pitäisi varmaan alkaa säästämään jo rahaa, että ei jää pahasti budjetista kiinni ;) Vaihtoehtoja piisaa niin, että valinnan vaikeus on taattu! -Milla

Vastaa
Inka 26.1.2014 at 16.26

Haha, no eiköhän se yks all inclusive riitä lataamaan akkuja ja tuomaan intoa taas vähän vaativampaan reissailuun! Mää vähän pelkään miten se menee, toisaalta sitä että kuolenko tylsyyteen ja toisaalta sitä että tuleeko mun sisäinen laiskajaakko kovin pahasti ulos enkä jaksa tehä enää mitään kunnon reissuja. :D Noh, eiköhän se tuu ihan hyvään saumaan, kävi miten kävi. :)

Ja Italia, tietysti! :D Mulla on sulle siihen liittyen vähän lukemista, pitää koittaa muistaa ottaa messiin kuhan seuraavan kerran nähdään. Ja kymppivuotismatka kuulostaa kyllä niin siistiltä! Ja kymmenen vuotta muutenkin, vau!

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 26.1.2014 at 14.16

Sama juttu, mainio kombo!

Meidän häämatka oli kuukaudenmittainen reppureissu Thaikkuihin, mutta sen varmaan jo tiesitkin. Pitäisiköhän siitäkin kirjoittaa joskus, mulla on edelleen muutama Bangkokin postaus kesken. En tajua, miten en oo saanut niitä kirjoitettua, vaikka reissusta on kohta jo kolme vuotta!

Anyways, ihana päästä lukemaan reissufiilistelyjä tulevasta honeymoonista. (:

Vastaa
Inka 26.1.2014 at 16.27

Nojoo, muistan kyllä. :) Taisin silloin lukea tuoreeltaan jo niitä postauksia, ja miksi ei vois kirjoittaa edelleen, anna näppiksen laulaa! Mua ainakin kiinnostais hurjasti kuulla lisää. Muistan vaan sen jonku kuvan tai videon, kun oli kamala rankkasade. :D

Vastaa
Rimma 26.1.2014 at 17.08

Teille tulee kyllä ihan huikea setti!! Just mietittiin Jiin kanssa, että pitäs ostaa lennot Nykiin, olla siellä viikko ja käydä moikkaa kavereita samalla Washingtonissa ja Seatlessa. No, ehkä ens talvena! Kesäksi on jo muita suunnitelmia, jos ei tuu reissukiintiö tässä parin viikon sisällä totaalisesti täyteen :D (voiko se tulla?)

No meidän häämatkan ehkä muistatkin, sillä ollaan vielä parhaillaan ^_^

Vastaa
Inka 27.1.2014 at 7.45

Oi nam, nuo teidän jenkkireissusuunnitelmat kuulostaa aika superilta! Mua kiinnostas just nyt ihan sikana just Washingtonin ja Oregonin osavaltiot, mutta taitaa mennä aika pitkään kohan sinne pääsen. No, pääasia että joskus. :) Ja en kyllä usko että reissukiintiö vois tulla täyteen, haha! :D Ootte varmaan viikon kotona ja toteatte sitten että mihis seuraavana…

Ja joo, teidän häämatka on kyllä muistissa ja voi pojat miten mahtavalta se vaikuttaakaan!

Vastaa
Annika 26.1.2014 at 17.13

Ihania suunnitelmia teillä! Mullakin on (taas) New York kuume nostanut päätään, joten sitähän ei tiedä vaikka innostun syksyllä sinne taas..Joten innolla odotan lisää NYC juttuja :)

Mä luulen, että meidän häistä (päivämäärä tuntematon, mutta tässä muutaman vuoden sisään jahka tuo herra saa opinnot päätökseen) tulee häämatka itsessään. Meidän perheet kun ovat aivan toiselta puolen maailmaa kotoisin, niin luulen että me mennään joko puoliväliin (Eurooppaan, mutta ei Suomeen) niin että kaikki joutuu matkustamaan (:D) tai sitten karataan jonnekin niin kauas, ettei kukaan edes haaveile sinne tulosta! Meillä on ollut dilemmana juuri tuo, että kutsutaanko sinne sukulaisia vai ei. Kun kaikki ei varmasti pääse paikalle (pieniä lapsia, töitä, jne) ja onhan se kalliskin keikka lähteä 4-henkisen perheen kanssa vaikka niinkin lähelle kuin Skotlantiin tai Ranskaan.

Joten ehkä nappaamme pari kaveria mukaan ja lähdemme jollekin paratiisisaarelle juhlimaan pienellä porukalla. Sieltähän voi sitten lähettää häävideon lomaterveisinä postikortin sijasta ;)

Vastaa
Inka 27.1.2014 at 7.47

Oi nam, kuulostaa molemmat hääsuunnitelmat aivan mahtavilta! En uskalla edes kuvitella millaista olis järkätä häitä ulkomailla kohteessa missä ei oo ketään tuttua paikan päällä hanslankaroimassa, mutta toisaalta jos on pienet bileet niin se tuskin on kovin vaivaannuttavaa. Paratiisisaarihäät kuulostaa myös kyllä aika ihanalta!

Vastaa
Lena 26.1.2014 at 22.06

Mielenkiintoista lukea näitä postauksia vaikka omia häitä ei ole näkyvissäkään :) New York kuulostaa todella hyvältä (no, ainahan se kuulostaa) ja viiden päivän all inclusive myös. Missäpäin tämä all inclusive minne menette sijaitsee? Multa mennyt ohi. :)

Vastaa
Inka 27.1.2014 at 7.48

Heh, oot kyllä oikeassa siinä että NYC kuulostaa aina hyvältä. :D Me ollaan menossa rehdisti Cancuniin, katotaan miltä siellä näyttää. :)

Vastaa
Anne 27.1.2014 at 6.29

Yhdistelmäloma on hyvä. On sitten häämatka tai ei, mutta jos on sellasta tyyppiä että kaipaa vähän ohjelmaa eikä jaksa 2 viikkoa maata paikoillaan rantatuolissa niin mikäs siinä, jos yhdellä iskulla saa kaksi kärpästä :) Kuulostaa kivalta noi suunnitelmat.

Mun laiva ei oo vielä lipunut avioliiton satamaan, mutta ollaan joskus (tai aika useinkin) puhuttu naimisiin menosta ja häämatkasta. Mä en ole oikein mikään perinteisten hääjuhlien ja kirkkohäiden kannattaja (eikä kyllä mun avopuolisokaan, toisaalta ei kyllä kumpikaan olla koskaan kuuluttu kirkkoon joten se siitä..) ja tykätään rikkoa perinteitä joten häämatkatkin tulee todennäköisesti olemaan hyvin erilainen mikäli joskus avioon astutaan. Yhtenä vaihtoehtona mietittiin 70 000 tons of metal-risteilylle lähtöä. Laiva lähtee risteilemään Miamista ja se lastataan täyteen tummanpuhuvaa metallikansaa ja artisteja. Risteilylle toki voisi lähteä ihan ilman häämatkaakin, tänä vuonna ei vaan enää kerkeä kun laiva lähtee matkaan tänään!

Vastaa
Inka 27.1.2014 at 7.49

Joo munsta tuntuu että kaks viikkoa rantatuolissa vois olla vähän turhan pitkä aika… Ja aivan mahtava tuo teidän hanimuunsuunnitelma! :D Vähän erilainen Karibian risteily. :DD

Vastaa
Kea 27.1.2014 at 11.56

Mun kaveri on muuten ollu tolla tons of metal -risteilyllä kerran tai pari kun se teki metalli-aiheesta väikkäriä… aika hc-meininkiä. Varsinkin sen suhteen, että ne metallistarat oli oikeasti siellä mukana ja fanit pääs niitä fanittamaan lähes koko risteilyn ajan. Me kutsuttiin niitä aina selkääntaputtelijoiks. :)

Vastaa
Inka 27.1.2014 at 17.13

Hullua! :D

Vastaa
Anne 27.1.2014 at 17.17

Eikä, oon kade!

Vastaa
Amanda 27.1.2014 at 15.29

Mulle häämatkan suunnittelu ei ole ajankohtaista nyt eikä varmaankaan ikinä, mutta noin niinkuin yleisreissullisesti aika hyvän kuuloinen setti! Kaupunkia ja biitsiä, mikäs sen parempaa. :) (ja kiitos tän kommenttiboksin, aloin haluta tons of metal-risteilylle….)

Vastaa
Inka 27.1.2014 at 17.13

Haha, hyvä että kommenttiloota tarjoaa reissuinspistä! :)

Vastaa

Jätä Kommentti