Pallontallaajat.net
Valikko

Yksi pieni majakka

Kirjoittanut Inka 27.1.2014

Tässä nälissäni ruokablogeja selaillessani törmäsin Jauhot suussa -blogin viimekesäiseen matkakertomukseen Saarenmaalta. Skrollailin kuvia alaspäin kunnes tajusin jossain vaiheessa, että tuo paikka näyttää supertutulta! Ei mennyt kuin hetki että oivalsin tallustelleeni itsekin juuri tuossa samassa niemennokassa. Vaikka blogi oli jo tuolloin elokuussa 2010 olemassa, en oo tainnut reissusta kauheasti kirjoitella, sillä kyseessä oli juttumatka ja kaikki helmet piti tietysti säästää odottelemaan lehden ilmestymistä.

Nyt tuon kyseisen Mondon julkaisusta on jo useampi vuosi, joten rohkenen kirjoittaa tuosta upeasta niemestä myös tänne blogin puolelle. Seikkailin virolaisilla saarilla – Muhulla, Saarenmaalla ja Kuressaarella – viikon verran autoillen valokuvaajan kanssa, päämääränä löytää saariston upeimpia paikkoja. Ja niitähän me löydettiin maailman parhaasta kalaravintolasta mahtavaan satamakahvilaan, joka tarjoili minikokoisia pannukakkuja.

Mutta sitten sinne majakkaniemelle! Rossailtiin pitkin Saarenmaan eteläosaa ja päädyttiin lopulta Säären niemeen. En muista miten ja missä kuulin paikasta, mutta sieltä me itsemme löysimme. Paikka oli täysin autio ja niemellä sijaitseva kesäravintola jo kiinni. Tallusteltiin hetkisen aikaa valokuvaajan kanssa pitkin niemeä ja koitettiin etsiä jostain joku ihminen, joka osais kertoa olisko majakkaan mahdollista päästä. Lopulta paikalle saapui keski-ikäinen virolainen nainen, joka osasi kertoa meille (suomeksi, tottakai), että majakkaan ei ollu ulkopuolisilla asiaa. Se siitä sitten, mutta aikainen aamuvierailu autiolla majakkarannalla oli kieltämättä jo reissun arvoinen kokemus.

eloa 208 majakkas

Löysin vuoden 2010 kuvakansiosta pari kuvaa majakasta, ja nyt harmittaa kun en juuri kehdannut kuvailla reissussa. Kun mukana oli semituntematon ammattivalokuvaaja, alkoi omat skilssit ja erityisesti halvan järkkärin viiltävä suljinääni hävettää niin paljon, että en yksinkertaisesti kehannu kaivaa kameraa esiin. Voin kertoa, että nykyään ei paljo nolottais, eikä siihen olis ollut syytä tuolloinkaan.

Jos meikäläisen vinkit Viron saaristoon kiinnostaa, ne voi kaivaa vuoden 2011 tammikuun Mondosta (matkamessunumero!!) tai käydä kurkkaamassa täältä. Pst! Tuo kaunein iltauintipaikka -kuvassa uiskenteleva tyyppi on tietysti meikäläinen, jonka kuvaaja passitti uimaan. Harmi kun ei ollut uikkareita mukana, joten vaatteet päällä vaan ja sitten kirotaan loppuilta, kun on aivan jäässä. Tulipahan kuitenkin hyvä kuva, ja se oli pääasia!

Ja terkkuja kaikille teille majakkafaneille!<3

Eng: While browsing my favourite food blogs today I saw some photos from Estonia which seemed familiar. After a while I realized that I had been in one of the beaches a couple of years a go when I was doing my internship in a Finnish travel magazine.

Lisää tästä aiheesta

11 Kommenttia

Laura R. 28.1.2014 at 1.25

Onpas kaunis majakka! Pitäiskin lähteä vaikka kesällä mini road tripille Viron saaristoon, se on kyllä kaunista seutua.

Vastaa
Inka 28.1.2014 at 6.20

Suosittelen, tuo alue yllätti munt kyllä ihan satanolla! Lähtisin heti uudelleen jos tulis tilaisuus.

Vastaa
Mirje 28.1.2014 at 19.59

Olipas tutun näköinen majakka :) Tuonne itsekin jollain konstilla päädyttiin muutaman vuoden takaisella Viron autoretkellä. Muistan, että silloinkin oli hyvin hiljaista ja parkkipaikalle kurvatessa mietittiin, oltiinko edes oikeassa paikassa.
Muutenkin autoloma noilla saarilla ja Viron rannikolla oli ihan huippuidea. Kaunista, rauhaisaa ja paljon omalaatuisia pikkupaikkoja. Löytöretkimatkailua parhaimmillaan :)

Vastaa
Inka 29.1.2014 at 6.16

Mukava kuulla että muutki on käyneet! Ja nuo on nimenomaan kyllä helmiä, nuo saaret ihan kokonaisuudessaan, välillä tuntui että olis ollu aivan irrallaan muusta maailmasta.

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 29.1.2014 at 9.01

Voi että, voi että <3

Vastaa
Inka 29.1.2014 at 12.33

Äkkiä sinne naapuriin fiilistelemään majakoita! On varmaan lyhempi matka ku Ouluun..

Vastaa
Kea 29.1.2014 at 9.50

Tuonne vois kyllä joskus suunnata ja vois jopa ottaa koiran mukaan… hmmm täytyypä laittaa mietintään. Ja onhan tää nyt selvästi majakkaviikko! Jee…

Vastaa
Inka 29.1.2014 at 12.33

Jos Tallinna ei sulle iske, niin Viron saaristo iskis taatusti! Ja haha! Niin hyvä tuo majakkaviikko!

Vastaa
Maria 29.1.2014 at 22.23

Säkin oot salaa majakkafani… Tää on ihan selvä!

Vastaa
Inka 30.1.2014 at 8.15

Haha, en myönnä! :D Katotaan sitte Hailuodossa kumpi hurahtaa kovemmin, sinä vai minä. :)

Vastaa
Road trip -suunnitelma Baltiaan - RIMMA + LAURA -matkablogiRIMMA + LAURA -matkablogi 7.6.2016 at 9.29

[…] tripille Viron saaristoon, se on kyllä kaunista seutua.” Tämän kommentin olen jättänyt Inkan postaukseen tammikuussa 2014. Reilut kaksi vuotta ja yksi lapsi myöhemmin pääsen vihdoin tuumasta toimeen, […]

Vastaa

Jätä Kommentti