Pallontallaajat.net
Valikko

Kansainvälinen treeniviikonloppu

Kirjoittanut Inka 3.2.2014

Moikka täältä sohvanpohjalta! Viikonloppu sujahti hujauksessa, kun perjantaina iltapäivällä otettiin auton nokka kohti etelää ja ajaa suhautettiin Tampereelle treenaamaan viikonlopuksi. Kyseessä ei ollut mikään perustreeniviikonloppu, sillä edessä oli seminaari, missä oli luvassa melkoisen harvinaislaatuista opetusta kun rivien edessä seisoi puolalainen mestari, joka oli vielä menestyneen Puolan maajoukkoueen entinen valmentaja.

jedut1IMG_3070 jedut2

Treeni oli tasan niin rankkaa kuin pelättiin, mutta siihen oltiin onneksi valmistauduttu henkisesti. Kaks päivää piti sisällään yhteensä neljä treeniä, mitkä koitettiin vetää niin täysillä kuin ikinä vaan oli mahdollista. Mulle iski loppuviikosta teitysti lentsu, mutta lähdin seminaarille silti, olihan se myyty loppuun jo kuukausia sitten. Ei mikään paras päätös, sillä tehoja ei tosiaan lähteny ihan niin paljon kuin olisin toivonu, mutta tulipahan ainakin yritettyä.

Porukka vedettiin aika tiukasti äärirajoille, siitä kertoo esimerkiksi se, että lauantaina saatiin vielä pitää juomataukoja yks per treeni, mutta sunnuntaina niitä ei enää herunut. Eksoottista ja hemmetin tiukkaa puolalaista treeniä, sitähän me lähdettiin Tampereelta hakemaan. Kansainvälisestä meiningistä vastasi tietysti paitsi puolalainen opettaja, myös muun muassa Venäjältä, Espanjasta ja Ruotsista tulleet treenaajat. Oli todella mielenkiintoista nähdä että vaikka meillä on samat säännöt ja periaatteet joiden pitäisi päteä riippumatta siitä missä maassa ollaan, oli selkeitä eroja käytännöissä huomattavissa ja tuolla.

IMG_3084 jedut3 jedut4

Vaikka treeni oli mainiota ja mielenkiintoista, ei reissu aivan putkeen menny. Yleensä käytän leirini ja seminaarini siihen että oon muiden mukana treenaamassa enkä kekkuloi kameran takana, mutta nyt kävi toisin. Viimeisen treenin alku oli liikaa meikäläisen nilkalle, ja makoilinkin sitten koipi kohti kattoa kylmäpussin kanssa siihen saakka, kunnes pääsin takas omille jaloilleni. Onneksi vieressä oli kavereita, joille treenivammojen ensiapu oli tuttua.

Mitään sen vakavampaa nilkkaan ei onneksi tullut, sillä kymmenen vuotta vanha venähdys se vain muistutti taas olemassaoloaan. Pikkasen se kuitenkin laittaa nyt jännittämään, sillä meillä on nyt tulevana viikonloppuna SM-kisat, mihin mulla on tarkoitus osallistua. Katotaan sitten loppuviikosta, mitä mieltä nilkka on siitä. Pidetään peukut pystyssä, sillä on tässä nyt ainakin töitä tehty ja painoa pudotettu sen eteen jo aivan liian pitkään!

IMG_3120 jedut5Nämä kotimaanreissut on aika pitkälti kesää lukuunottamatta lähes aina treenireissuja, eikä niiden aikana ehi nähä juuri muuta kuin treenisalit. Niin kävi myös tällä kertaa, sillä vaikka meillä olis periaatteessa ollu lauantaina aikaa kaupunkikiertelyyn, oltiin suihkun ja ruuan jälkeen siinä pisteessä että meitä ei olis saanu ulos hotellihuoneesta kirveelläkään -paitsi ehkä sillon keskiyöllä, kun suloinen uni keskeytyi käytävällä riehuvien känniläisten toimesta (note to self: ei enää ikinä omppua viikonloppuna!).

Paluumatkalla sattui vielä toinen ikävä juttu, tajusin nimittäin kesken matkan mun kihlasormuksen kadonneen! Laitoin sen lauantaina ennen treenejä lompakon korttitaskuun, missä se on aina aikaisemminkin pysynyt, eikä sitä enää sunnuntai-iltana sieltä löytynyt. Ei ollut kassissa eikä taskunpohjalla, eikä tamperelaisen koulun vahtimestarikaan sitä löytänyt vaikka kävi erikseen tutkimassa tyttöjen pukukopit. Aika yllättävää toisaalta, että se pysyi tallessa sen ruhtinaalliset puolitoista vuotta.. Toive on kova että tuo rakas sormus vielä jostain löytyisi, mutta eipä sille mitään mahda jos se jäi matkalle. Voin kyllä kertoa, että jo tän yhen päivän on ollu melkoisen orpo olo!!

Toivottavasti saatte nauttia näistä ihanista kotimaanmatkailuhenkisistä Taekwon-Do-postauksista myös ensi viikolla, sillä viikonloppuna olisi tosiaan tarkoitus vähän kisailla!

Eng: Last weekend went by extremely fast, since we were training in Tampere the whole weekend. We had an honor to train with a polish master, which is something I really do not have an opportunity to do that often.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Kea 3.2.2014 at 22.48

Toivottavasti sormus löytyy ja nilkka kestää ens viikonloppuna! <3

Mä lähden tohon länsinaapuriin tarkistamaan niiden lumitilanteen… :)

Vastaa
Inka 4.2.2014 at 8.42

Toivotaan parasta. Ihanaa matkaa teille! :)

Vastaa
Laura 4.2.2014 at 7.42

Vautsi, oli varmasti mahtavaa päästä treenaamaan viikonlopun ajaksi tuollaisen gurun opastuksella – vaikkakin flunssa ja nilkkavamma ikävästi hidastivatkin tahtia. :/

Toivotaan, että kihlasormus ilmaantuu jostakin esiin – täällä pidetään ainakin peukut pystyssä sen puolesta! Koskaan ei tiiä, mistä se ponnahtaa esiin, sen verran pienestä kapistuksesta on kumminkin kyse :)

Vastaa
Inka 4.2.2014 at 8.43

Ei voi muuta kuin toivoa, eihän sitä tiijä jos se olis unohtunu vaikka farkkujen taskuun tai jotain…

Vastaa
Iida 4.2.2014 at 9.33

Olen aikoinani Suomessa aloittanut tkd:n ja tätä nykyä asun Saksassa. Jossain vaiheessa ryhdistäydyin ja alotin täällä treenaamisen, mutta auta armias kun ne tekee eritavalla. Tässä Suomen ja Saksan välissä ehti kyllä tovi (lue pari vuotta) vierähtää, niin en sitten tiedä jos tekin olette siellä tekniikoita muuttaneet yms. mutta eipäilen ainakin vähän.
Sitten saan aina kuulla “Juu, kyllä mekin nuin tehtiin aiemmin, mutta pari vuotta sitten tuli muutos..” Ja vanhat tavat tunnetusti istuvat tiukassa :D
Esim. askelottelut (kolmen ja kahden) tehdään vain oikeaa puolta, dollari on suoraan eteen eikä etuviistoon (muistan vielä kun aloitin Suomessa, ja se opettaja sillon selitti, että nykyään tehdään etuviistoon eikä suoraan eteen kun se on vanha tapa jne.. Ja muita pieniä erovaisuuksia. No ne ei paikalliset Saksalaiset, jotka muissakin paikossa lajia Saksan sisällä ovat harrastaneet kertoivat, että niissäkin on jo eroja. Yksi tyttö kerto, että sen vanhassa seurassa ne oli noin puolen vuoden välein tekniikan yksityiskohtia muutelleet (esim. jalan kulmaa goburyo junbi sogi a:ssa)…

Vastaa
Inka 4.2.2014 at 21.54

No oho, nuo muutokset kuulostaa kyllä aika oudolta, ootko kuitenkin samassa liitossa? Oon käyny joskus Suurmestari Lanin opissa (Saksan maajoukkueen valmentaja) ja ainakin niissä treeneissä ei tullut vastaavia juttuja, vaikka tehtiinkin askelottelua. Käsittämätöntä! Ja mua kiinnostais tietää miten ne tekee sitten yop dollyo chagin jos perusdollari tehdään suoraan eteen? :D Ja nuo tekniikkojen muutokset on kyllä niin turhauttavia, niitä tulee vastaan vähän väliä mutta ei onneksi enää niin valtavia muutoksia kuin ennen vanhaan… Mutta mahtavaa että oot käyny treeneissä siellä, on varmasti tosi haastavaa! :)

Vastaa
Iida 6.2.2014 at 17.14

Juu siis ITF tkd:tä. Niin en sitten tiedä, mistä nuo erot johtuu. Viimeleirillä oisi ollut ohjaajana Walter Komorowski, joka on Saksan ITF seuran puheenjohtaja (en ite ollut siellä kun Suomi kutsui, joten en tiedä minkälaista treeniä ne siellä veti) niin oletan, että siinä oisi enemmän tai vähemmän koko Saksan linjauksesta kyse.. Nyt kun tarkemmin nuita ITF-D sivuja selasin niin se suurmestari Kim-Lan Ung (oletan, että sama henkilö) on 2. puheenjohtaja :D

Hyvä kysymys. Nyt kun asiaa mietin, niin ei me olla treeneissä varmaan sitten koskaan edes yop dollaria harjoteltu xD aina vaan perusdollaria suoraan eteen.. :D

Vastaa
Inka 7.2.2014 at 8.05

Tosi jännä homma! Määki googletin heti tuota Saksan presidenttiä ja näytti siellä poseeraavan kuvissa, missä näkyi samoja naamoja mitä oon nähny IIC:llä. En vaan voi käsittää miten noita juttuja tehdään niin erillä tavalla!! 2011 Suurmestari Lan veti meille vielä askelottelua (muistaakseni kahden ja yhden), eikä sillon ollu puhetta mistään että se tehtäisiin vaan toiselle puolelle. Ja kyllähän meidän opettajat kiertelee myös IIC:tä, joten ei tuo mikään maailmanliiton uusi asetuskaan voi olla. Noh, ehkä Saksassa tehdään Saksan tyylillä… Mutta aika hauska juttu, tosi mielenkiintoista tietää! :)

Vastaa
Ulletin 4.2.2014 at 22.48

Voi ei tuo sormus :/ Mutta onneksi onni ei oo kiinni siitä vaikkei löytyiskään :)

Ja tsemppiä hulluna kisoihin! Kerrohan sitten, että miten kävi!

Vastaa
Inka 5.2.2014 at 8.21

Niinpä, vaikka kyllähän se harmittaa. :( Pitää ostaa uus jos ai vanhaa löydy! Ja mää kerron, oon päättäny että menee hyvin! :D

Vastaa

Jätä Kommentti