Pallontallaajat.net
Valikko

Instagram Travel Thursday: superkaunis Salzburg

Kirjoittanut Inka 6.2.2014

Asuessani neljä kuukautta armaassa Itävallassa mun oli nähtävä Salzburg, se oli selvää jo heti vaihdon alussa. Meni kuitenkin toukokuulle saakka, että matkustin tuon parin tunnin junamatkan Saksan rajalle, sillä aikaa vaan ei tuntunut Itävalan-matkailulle riittävän, kun alituiseen piti piipahtaa maan rajojen ulkopuolella. Lopulta sain kuitenkin päätettyä päivän, jolloin minä ja Salzburg kohdattaisiin. Tarkoitus ei kuitenkaan ollut matkustaa sinne itsekseni, vaan halusin ehdottomasti mukaan reissukaverin, sepäs ei sitten ollutkaan niin helppo, sillä kaikilla vaihtokavereilla tuntui olevan kalenterit täynnä jos minkälaista reissua tai sitten Salz oli jo nähty. En kuitenkaan joutunut astumaan länteen vievään junaan Sankt Pöltenissä lopulta yksin, sillä sain huokuteltua kaverikseni ranskalaisen Cyriellen.

Meistä ei ehtinyt tuon vaihdon aikana tulla Cyriellen kanssa kuitenkaan mitään ylimpiä ystäviä, sen verran erilaisia tyyppejä oltiin. Sitäkin enemmän tuota ystävyyttä vaikeutti kielimuuri, sillä minä en puhu ranskaa, eikä Cyrielle puhunut juuri muita kieliä. Jotenkin kuitenkin selvittiin tuosta päivän mittaisesta reissusta, vaikka oli se kieltämättä välillä melko huvittavaa, kun se yritti selittää mulle jotakin sanaa ja sanoi ensin sen ranskaksi, sitten katsoi sanakirjasta ja sanoi englanniksi, mutta en aina ymmärtänyt sitä vahvaa raneaksenttia, joten jouduin lopulta itse tsuumaamaan sanan sanakirjasta. Hidasta, mutta todella toimivaa kommunikointia!

Lomogram_2014-02-06_01-35-39-PM salz1

Salzburg oli juuri niin kaunis kuin sen pitikin olla. Mulla on jääny Sound of Music näkemättä, eikä Mozartin kuulatkaan kauheasti houkuta, joten keskityin kaupungissa siihen, mitä pidin sillä hetkellä tärkeimpänä: maisemiin. Kivuttiin kukkulalle ihastelemaan kaupunkia ylhäältä päin, ja vaikka se oli toukokuun helteessä aikamoinen homma, oli se jokaisen askelman arvoista. Salzin tunnelmassa on nimittäin jotain sadunomaista, eikä muut kaupungit oo näyttäneet vielä yhtä upeilta korkeuksista.

Kivuttiin Hochensalzburgin linnakkeelle, ja pulitettiin törkyhintaiset piletit, jotta päästiin ihastelemaan maisemia linnakkeen katolta. Siinä ei menetetyt eurot paljoa harmittaneet, kun kaupunki avautui eteen kauniina toukokuisena päivänä, ja pääsin ensimmäistä kertaa näkemään vilauksen myös Alppien lumihuipuista!

salz2 Lomogram_2014-02-06_01-39-47-PM

Varsinainen snoukkausalppikokemus jäi multa tämän Itävalta-seikkailun aikana kokematta, mutta aika hyvin mulle riitti myös Alppien ihastelu tuolta vähän kauempaa. Jäipähän jotain ens kerralle!

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Munt löytää Instagrammista nimimerkillä @inkkap.

Eng: During my exchange semester in Austria I was super busy with all the travelling, but luckily had an opportunity to travel to Salzburg. Though I only got one day there, the beauty of the city really charmed me.

Lisää tästä aiheesta

22 Kommenttia

Jenna 6.2.2014 at 14.32

Itsekin olen asunut puolisen vuotta Itävallassa ja silloin tuli pariinkin otteeseen vierailtua tuolla ihastuttavassa Salzburgissa. Ja ens kerralla, kun meet Itävaltaan niin suosittelen Alppien tarkastelua vähän lähempää :)

Vastaa
Inka 7.2.2014 at 8.07

Nojoo, pakko kyllä! :)

Vastaa
Panu / Panun matkat 6.2.2014 at 15.21

Ne maisemat, ne maisemat! Niinpä, missä ne olisivat paremmat kuin Salzburgissa? Ehdottomasti mun lempipaikkoja maailmalla, vaikka olen viettänyt siellä vain yhden yön. Eikä silloin ollut edes hyvä sää vaan sadetta ilmassa. Silti ne maisemat syöpyivät jonnekin syvälle sisimpääni.

Vastaa
Inka 7.2.2014 at 8.06

No sanoppa muuta! Ihan mahtava tuo sun kokemus, miten joku kaupunki voikaan jättää tuommoisen fiiliksen yhden vierailukerran perusteella? Noh, ehkä se on nimenomaan sitä Salzburgin taikaa!

Vastaa
Kea 6.2.2014 at 15.54

Siitä on ihan liian kauan kun kävin ite Saltzburgissa! :) Ah mitä vuoria!

Vastaa
Inka 7.2.2014 at 8.06

Noniin, nyt sitten Itävaltaan vaan! :D

Vastaa
Anna Koskela 6.2.2014 at 17.28

Salzburg on kyllä porannut kolon sydämeeni. Niin kaunista. Haaveilen, että ensi kesänä lähtisimme lapsien kera tuonne ja Alpeille…

Vastaa
Inka 7.2.2014 at 8.00

Eipä kuulosta ollenkaan pahemmalta ajatukselta, veikkaan että lapsillekin olis aika siisti paikka!

Vastaa
Sofia 6.2.2014 at 17.46

Ihanat on kieltämättä maisemat! :) Hehe, kielimuurit reissussa huvittaa aina. Jotenkin näihin liittyy myös usein ranskankieliset osapuolet…

Vastaa
Inka 7.2.2014 at 8.00

Haha, joo ei ollu eka rane jonka kans sai vääntää.. Mut onneksi innostusta löytyi ainakin siltä toiselta osapuolelta!

Vastaa
Jenni 6.2.2014 at 17.50

Tuon filterin kanssa nuo kuvat näyttävät aivan kuin jostain 60-luvun matkavalokuva-albumista – ajattoman näköisiä rakennuksia!

Itse olen käynyt Itävallassa vain laskettelemassa Alpeilla (ja siinä sivussa Wienissä pari päivää). Olen miettinyt, että sinne Alpeille pitäisi päästä myös kesällä patikoimaan.

Vastaa
Inka 7.2.2014 at 7.59

Kesäpatikointi ei olis yhtään huono idea, ja nyt kun sen sanoit niin pikkusen alkoi harmittaa, etten tuolloin innostunut ajatuksesta. Olishan se nyt ollut melkein pakko tehä kun noilla huudeilla oli varsinkin, kun patikointi on ihan huippuhommaa. Noh, nyt oli vähän lyhyt sytytys…

Vastaa
Heidi / Auringon alla 6.2.2014 at 19.27

Kauniita maisemia ja ihanan kevyen pastellinen tunnelma :) Salzburg on kyllä itselleni melko tuntematon kaupunki, mutta Alpeilla olen automatkaillut lapsena.

Vastaa
Inka 7.2.2014 at 7.58

Oi vitsi, lapsuuden alppimatka oli varmasti mieleenpainuva! Kaupunki oli kyllä tosi pastellinen, mikä oli osaltaan jopa vähän hämäävää :)

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 6.2.2014 at 20.26

Upeita kuvia! Salzburgia on kehuttu kovasti. Ja lumihuippuiset vuoret ovat parhautta <3

Vastaa
Inka 7.2.2014 at 7.58

Kiitti! Piti kyllä vetää aika syvään henkeä tuolla kun oli niin upeiden maisemien äärellä.

Vastaa
Katja 7.2.2014 at 7.41

Salzburgissa on ehdottomasti jotain taikaa ainakin kuvien perusteella. Nuita maisemia kun pääsisi joskus itsekin ihastelemaan :)

Vastaa
Inka 7.2.2014 at 7.57

Suosittelen, sinne on loppujen lopuksi niin helppo päästä! (Haha, tosi uskottava lause meikältä jolla meni kuukausitolkulla päästä sinne vaikka asuin parin tunnin päässä.. :D)

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 7.2.2014 at 10.08

Tuo on kyllä Keski-Euroopan positiivinen ongelma, “joka paikkaan” on niin lyhyt matka että kaikkialle ei millään ehdi! Ja osaan vain kuvitella kuinka syviä keskusteluja teillä Cyriellen kanssa oli!! :) Näiden kuvien perusteella Salzburg ei olisi yhtään hullumpi paikka käydä katsastamassa.

Vastaa
Inka 7.2.2014 at 17.15

No sanopa muuta, vähän kai sitä nyt kaipaa kun asuu täällä Pohjois-Suomessa, mistä ei pääse juuri minnekään ilman lentoa Helsinkiin. Ja haha, oli kyllä tosi syvällistä, harmitti vähän kun meillä oli hieman samoja kiinnostuksenkohteita että periaatteessa olis voinu saada juttua aikaiseksi, mutta käytännössä sitten ei kuitenkaan.

Vastaa
Amanda 8.2.2014 at 8.22

Oijoi noita maisemia. Niin kaunista! Mutta mitä, Sound of Music näkemättä?! Inka! :D

Vastaa
Inka 9.2.2014 at 22.21

Haha, mulla on aika paljon tuommosia must see -musikaaleja ja leffoja näkemättä ja oon jollain tavalla jopa ylpeä siitä. :D Sivistymätön..

Vastaa

Jätä Kommentti