Pallontallaajat.net
Valikko

Tämän vuoden (varovaiset) reissusuunnitelmat

Kirjoittanut Inka 18.2.2014

Oon venyttänyt tämän postauksen tekemistä tahallani jos kuinka pitkään monista syistä, mutta pääasiassa sen vuoksi, että mun ei kannattais tehdä tätä. Oon onnistuneesti välttänyt reissuhaaveilun ja -suunnittelun pitkään, mutta tänään rehellisesti sanoen katkesi kamelin selkä. Syy siihen oli norjalaisen käsittämättömät lentotarjoukset, joita en voinut olla silmäilemättä.

Ja taas syy siihen, miksi noista reissuista ei välttämättä kannattaisi hirveästi haaveilla, on tietysti häät. Jokainen, joka on itse maksanut omat häänsä tietää, että se vaatii jokusen kuukauden säästämisen onnistuakseen.

4546946888_8b74824065_b

Mutta sitten niihin reissusuunnitelmiin. Ainoastaan yksi reissu on toistaiseksi varma, mutta kai sitä saa aina vähän haaveilla? Tsuumailin tuossa vähän aikaa sitten jotain viime syksyn reissuhaavepostausta ja aika metsään meni ne suunnitelmat, kun reissuista ei tainnut yksikään toteutua. Teki hyvää lompakolle, mutta ei mielelle.

Ollaan varovaisesti puhuttu keväälle sijoittuvasta seminaarireissusta. Fakta on se, että mun on käytävä seminaarilla ennen vyökoetta (joka ei siis ole pitkään aikaan vielä tulossa, toim. huom), ja nyt tuntuisi siltä, että sinne olisi aika mennä. Mielenkiintoisia ja realistisia kohteita tälle keväälle olis kaksi: Kirgisia ja Irlanti. Voitte arvata miten kovasti tuo Kirgisia sai sukat pyörimään mun jaloissa, mutta ennakkoasenteet paikallisesta tasosta vähän mietityttää, eli ei ole mitään järkeä lähteä hakemaan oppia seminaarille, jonka taso ei ihan yllä sinne minne sen voisi olettaa sen vuoksi, että paikallinen taso ei vaan ole niin korkea. Niinpä nyt Kirgisia jää haaveisiin ja ollaan mietitty vähän Irlantia. Päätöksen tekemistä helpottaa aika paljon myös Norwegianin käsittämättömät lentotarjoukset, sillä Oulusta saisi lennot Irlantiin noin 120 eurolla. Ei paha!

Keväälle on suunnitteilla reissua Norjaan, sillä se tuntuu nyt todella ajankohtaiselta. Mulla on itse asiassa parhaimmillaan jopa kolme reissuikkunaa auki Norjaan toukokuussa, joten katsotaan mikä niistä toteutuu vai toteutuuko mikään. Sympaattisin olisi tietysti matka, jota isä väläytteli viikonloppuna siellä vieraillessa: meidän serkkupojalla olis rippijuhlat, ja isä on vähän suunnitellut autoreissua sinne jonnekin Oslon ja Bergenin välimaastoon. Me ei lapsena tehty koskaan automatkoja Norjaan, mutta ehtiihän sitä näin vähän myöhemmälläkin iällä!

Kesä-heinäkuu tulee menemään ihan hillitöntä vauhtia juhlahumussa, mutta heinäkuun lopussa odottaa palkinto: kahden viikon reissu New Yorkiin ja Meksikoon! Siitähän te olette jo kuulleetkin, sillä matka on sen verran varma, että lentoliput polttelevat jo taskuissa. Enää pitäisi löytää majoitus New Yorkin osuudelle, mutta en oo jaksanu vetää siitä mitään ressiä. Kyllä se löytyy, sillä onhan häämatkalaisella jotain tuuria oltava!

Syksylle on myös jo pieni reissuhaave, sillä koska häämatka on maksettu jo melkein kokonaan etukäteen, ollaan suunniteltu pyytävämme häälahjaksi reissurahaa, jotta päästäisiin käymään syksymmällä Libanonissa Karmin sukulaisten luona. Sieltä ei olla kutsuttu porukkaa meidän kekkereihin tänne Suomeen, sillä ei jakseta uskoa että kukaan vaivautuisi tulemaan, joten olisi paljon kätevämpää matkata ite sinne. Pitää nyt vaan seurailla, että kuinka se turvallisuustilanne kiristyy, että uskaltaako sinne sitten edes lähteä.

Loppuvuotta en oo uskaltanu ajatella, mutta toivon kovasti että sinne joku reissu kehkeytyy. Ehkäpä, sillä voi olla vähän helpompaa sitten, kun ei tarvi laskea enää jokaista penniä bileitä varten. Ja ei sillä että valittaisin, sillä se on taatusti sen arvoista!

Mitä reissusuunnitelmia teiltä löytyy?

Niin ja se Lontoo! Miia, en oo unohtanu! :)

Kuva on Flickrin Creative Commons -tägin alainen kuva käyttäjältä charamelody.

Eng: This year I would love to travel to Ireland, Norway, New York, Mexico and Beirut, but I only got one set of plane tickets in my pocket. We’ll see which ones are gonna happen!

Lisää tästä aiheesta

20 Kommenttia

Kaukokaipuun Nella 18.2.2014 at 18.09

Ihana fiilistelypostaus! Toivon, että pääsette kaikille noille reissuille, ja että tulis vaikka joku ylläri lisää!

Meillä on se Saksa ja Puola, kotimaata kolutaan ahkerasti ja Albaniaan mä kyllä haluan. Syksylle ollaan jemmattu viikon äkkilähtöreissu, ja noin muuten kaikki ovat ja ikkunat auki; sitä ei koskaan tiedä, milloin yllärireissu osuu kohdalle. (:

Vastaa
Inka 19.2.2014 at 16.33

Toivotaan parasta! Teidän reissusuunnitelmat kuulostaa mahtavilta, varsinkin tuo Albania, vauu! Ja äkkilähtöreissu ei olis paha sekään, pitäähän sitäkin joskus kokeilla ja mulla se on vielä edessä. :)

Vastaa
Heidi / Auringon alla 18.2.2014 at 18.23

Pitikin eilen kysyä millon se teidän häämatka olikaan :) Minäkään en ole vielä “julkistanut” omia tulevia reissuja, vaikka ne yhdet liputkin odottelee jo sähköpostissa. Pelkään aina itsekin, että joku juttu tulee eteen eikä ne suunnitelmat sitten toteudukaan. Onpas kyllä edulliset lennot Irlantiin!! Me haikailtiin tässä just taas jenkkilän road tripin perään ja mietittiin voitaisko lähteä sinne kuukaudeksi kesällä 2015… Saahan sitä haaveilla ;)

Vastaa
Inka 19.2.2014 at 16.35

Se kai se pahin tässä on että mitä jos sanoo ääneen ja se ei sitten toteudukaan, mutta onneksi haaveilu on aina sallittua. :) Ja nuo Irlannin lennot tais olla virheellisesti hinnoteltu, ei nimittäin oo löytny enää mistään eilispäivän jälkeen, nyt on halvimmat ykssuuntaset HKIstä jotain 79 euron luokkaa, eli olis pitäny eilen napata heti jos ei muuten niin ihan vaan sen takia, kun sai niin halvalla. Mutta hauska bongata virhehinnotteluja! :)

Ja road trip jenkeissä kesällä 2015.. Elä muuta sano! ;)

Vastaa
Laura 18.2.2014 at 21.39

Kuulostaapas nää suunnitelmat kyllä älyttömän kivoilta, vautsi! :) Toivon mukaan kaikki suunnitelmat toteutuvat ja pääsette reissailemaan muutenkin kuin häämatkan merkeissä, vaikka sekin on toki itsessään takuulla melko huikea kokemus :)

Mun suunnitelmat ovat mittakaavaltaan melko lailla pienemmät: ensi viikoksi lähden Prahaan, huhti-toukokuussa tiedossa olisi hieman Pohjois-Norjaa ja lokakuussa palaillaan takaisin Euroopan valloittamisaikeisiin Lontoon merkeissä. :) Näitä hieman pikkuisempiakin suunnitelmiakin toki löytyy, esim. pitkä viikonloppu Rukalla huhtikuun lopulla, mutta tuossapa nuo tärkeimmät nyt kuitenkin ovat.

Vastaa
Inka 19.2.2014 at 16.36

Mää toivon kans kovasti näiden toteutumista! :) Myös sun reissut kuulostaa ihanalta, erityisesti peukkua tuolle Lontoolle, voi kun iteki sais sen johonkin väliin. Nyt olis kyllä niin halpoja lentoja tarjolla sinne että pikkusen tekis mieli napata… Ja kotimaanreissut kunniaan, Ruka kuulostaa huipulta!

Vastaa
Riikka 18.2.2014 at 21.48

Toi teidän häämatka kuulostaa ihan unelmalta! Ja muutenkin kivoja suunnitelmia, toivottavasti mahdollisimman moni toteutuu ;)

Mulla on tällä hetkellä ainakin kolme reissua tulossa, maaliskuun puolessa välissä suuntana on Kööpenhamina, en voi uskoa etten ole käynyt siellä kertaakaan, vaikka sinne on niin helppo ja halpa matkustaa. Kesäkuun alussa otetaan suunnaksi Lontoo&St Albans, jossa juostaan Jennan kanssa se puolimaraton, iik! Ja urheiluteemalla jatkuu, elo-syyskuussa viikoksi Espanjaan Bilbaoon katsomaan koriksen MM-kisoja. En tiedä miten jaksan odottaa näitä reissuja!

Lisäksi haaveissa olisi Kroatia, sinne piti lähteä poikaystävän perheen kanssa perinteiselle “joululahjamatkalle”, mutta matka osui just samalle viikonlopulle kun toi puolimaraton, vähän harmittaa! Olin jo ihan innoissani, kun Kroatia vaikuttaa niin upealta. Katsoin kyllä että sinne pääsisi elokuun alussa ihan mielettömän halvalla nyt kun Norwegianille on se alekampanja ;) En kyllä tiedä viitsinkö varata enää yhtään lentoja, kun jotenkin aina niitä lentoja varatessa unohtuu että majoituskin ois ihan kiva saada maksettua :D

Heh, mä innostuin vähän kirjoittamaan, mutta kun olen niin innoissani kaikista tulevista matkoista! Vaikkei ihan New Yorkin veroista olekaan ;)

Vastaa
Inka 19.2.2014 at 16.38

Uu miten siistiltä kuulostaa sun reissusuunnitelmat! Köpis on kyllä super, toivotaan että teille sattuu kelit kohdilleen! :) Tuo teidän puolimaraton on kyllä ihan hullua, ootte niin sporttaajia kyllä ko lähette sinne asti juokseen!! Ootan supermielenkiinnolla teidän reissumaratonpostausta, on taatusti mielenkiintoinen kokemus. Ja eiiii miten huono tuuri kävi tuon Kroatian kanssa, se on kyllä just semmonen paikka mistä haaveilen iteki, mun mielestä ei oikeen lasketa ko oon käyny Zagrebissa ko se ei oo siellä rantsulla että olisin ees nähnykään Kroatiaa.

Ja ihana ko kirjoitit niin pitkän kommentin! :) Ja reissuinstusta parempia juttuja ei kovin montaa olekaan.

Vastaa
Annika 19.2.2014 at 0.50

Mä en oo uskaltanu julkaista mun tän vuoden reissusuunnitelmia vielä ollenkaan koska viime vuonna kävi niin että hehkutin reissuja etukäteen blogissa ja sit kaikki menikin pilalle :D tosin tää vuosi on jo lähtenyt paremmin käyntiin reissujen osalta, eli ehkä parempi reissuvuosi tiedossa…katellaan uskallanko pian jo intoilla blogissakin hahah :)

Ja tällä kommentilla ei ollut muuten mitenkään tarkoitus jinxata teidän reissusuunnitelmia, ne kuulostaa todella hyvältä ja odottelen innolla että pääsen lukemaan niistä kun ne on toteutunut! :)

Vastaa
Inka 19.2.2014 at 16.39

No sanoppa muuta!! Muaki vähän jänskättää mutta ei kai täsä oo mitään menetettävääkään, ku itestä se on kiinni toteutuuko nuo vai ei. Peukut pystyyn sulle ja mulle että saadaan tän vuoden reissuhaaveet toteen! :)

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 19.2.2014 at 10.04

Mahtavia suunnitelmia!! Ja kyllähän näitä varovaisiakin suunnitelmia on kiva muillekin jakaa, voidaan yhdessä niitä fiilistellä :) Meillä mennään Uuden-Seelannin jälkeen aika “normimeiningillä” eli Norjassa oleilun lisäksi Italiaa muutamaan otteeseen ja Sloveniaa, ehkäpä Marokko siellä välissä myös. Suurimpana unelmana olisi palata tänne Uuteen-Seelantiin taas joko jo vuoden lopusta, tai sitten samoihin aikoihin ensi vuonna kuin nyt, mutta se on vielä aika iso ja suurettoman epävarma unelma!

Vastaa
Inka 19.2.2014 at 16.40

Haha, ihan huippua tuo teidän normimeno. :D Perusjuttuja… Marokko kuulostaa siistiltä, mää oon koittanu vihjailla välillä aina Karimille siitä ko se olis arabian takia vähän helppo kohde, mutta sitä ei kiinnosta ollenkaan. Onhan tässä vielä aikaa. :) Ja VAU mitä Uusi-Seelanti -suunnitelmia, ei huono!

Vastaa
Katja 19.2.2014 at 10.36

Lomasuunnitelmista ja haaveista on aina niin mukava lukea :)
Täällä 6 viikon päässä oleva Lontoon matka polttelee jo oikein kunnolla, vaikka kotiutumisesta Jordaniasta ei ole edes viikkoa vielä… Suurin haave kesälomareissulle on Kroatia, mutta saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. :D
Tuo teidän häämatkanne kuulostaa ihan unelmalle! Meksiko on ainoa paikka, missä olen käynyt Amerikan puolelta ja pidin siitä kyllä todella paljon ja siellä on myös huikeiden rantojen lisäksi niin paljon tekemistä. :)

Vastaa
Inka 19.2.2014 at 16.41

Oi vitsi, Lontoo on kyllä niiin ihana! Pakko sanoa että tällä hetkellä ehkä ootan Meksikosta enemmän niitä rantoja entä sitä tekemistä, mutta ehkä siihen viiteen päivään mahtuu molempia. :)

Vastaa
Ulla Alakangas 19.2.2014 at 15.10

Mahtava että suunnitelmia viriää =) Mää heti eilen jo innolla tänne tulin utelemaan, että mitä mitä! Musta on ihanaa että jaetaan myös suunnitelmatasolla juttuja. Uskon, että sitä todennäköisemmin ne toteutuu ku laittaa ne liikkeelle puhumalla niistä ääneen ja paljon!

Mulla on hirveä kipuilu menossa, että saanhan rahat kasaan, että pääsis kesällä Nyciin… ehkä kirjoitan siitä kohta postauksen, että voin laittaa tämän toiveen kasvamaan konkretiaa :)

Vastaa
Inka 19.2.2014 at 16.41

Haha, ihana Ulla! Ja mää niin uskon tuohon sun ajatukseen että kun toiveet sanoo ääneen ne toteutuu helpommin! Toivotaan että niin käy tälläkin kertaa.

Ja tsemppiä säästämiseen, kyllä se niin motivoi kun on nyyjorkin kuvat lasissa! :)

Vastaa
Rimma 19.2.2014 at 22.44

Voin kyllä liputtaa sekä Irlannin, että Pohjois-Norjan puolesta! Huikeita, molemmat! Ja vitsi teidän häämatkasta tulee jotain ihan mieletöntä (: En kestä!

Meilläkin täällä alkaa 1,5 viikon Suomessa olon jälkeen olla varovaisia reissusuunnitelmia. Toukokuussa viikoksi Sveitsiin ja kesälomalla sitten jonnekin päin Eurooppa. Haluttais mennä Islantiin ja Huippuvuorille, mutta se taitais olla sen verran kallis keikka eikä rahaa nyt ole mistä pistää hirveitä summia, joten taidetaankin suunnata Itä-Eurooppaa taikka Balkanille muutamaksi viikoksi haahuilemaan (: Onhan sitä siinäkin! Loppuvuodesta toivon mukaan hetkeksi jonnekin lämpöön, jos vain lomaviikkoja riittää! Ylitöitä ylitöitä…

Vastaa
Inka 20.2.2014 at 9.40

Se Pohjois-Norjan valassafari on kyllä nähtävä, että kiitosta vaan tästä palavasta pakkomielteestä, joka on yksin sun postausten aiheuttamaa. :) Huippuvuoret olis kyllä huikea nähdä, ja mun käsittääkseni Norwegian lentää sinne talvikaudella yllättävän edullisesti. Tai ainaki viime vuonna lensi, en muista onko kohde listalla myös tänä vuonna, mutta kannattaa tsekata kaiken varalta. Uskaltaa sitten haaveilla enemmänkin, jos lennot ei maksa mansikoita. :) Ja vitsi miten kuulostaa mahtavilta nuo teidän suunnitelmat, Balkanille iso peukku! :) Haha, ylitöitä nimenomaan!

Vastaa
Mari 19.2.2014 at 22.47

Ihania reissusuunnitelmia! Ja vaikka kaikki ei aina toteutuisikaan, ainakin pitää oman (ja meidän lukijoidenkin!) mielen vireänä tuo reissusuunnittelu :) Vaikka just oon itekin palannut pitkään suunnitellusta reissusta, niin alkaahan se uusien matkojen haikailu ja lentojen tsekkailu sormet syyhyten kummasti taas tulla ajankohtaisiksi jossain vaiheessa. Sitä vaan jaksaa niin paljon paremmin, kun on jotain kivaa tiedossa tai edes suunnitteilla! :)

Vastaa
Inka 20.2.2014 at 9.38

Oot kyllä niin oikeassa! Mikäs sen parempaa kuin suunnitella ja puuhata uusia reissuja, jos ei muuten niin ainakin ideoinnin ja suunnittelun tasolla. Mulla onki tässä muutama roadtrippi valamiina, pitäs vaan toteuttaa! :D

Vastaa

Jätä Kommentti