Pallontallaajat.net
Valikko

Instagram Travel Thursday: ihana Puola

Kirjoittanut Inka 20.2.2014

Puola sai kunnian olla elämäni ensimmäisen reilin ensimmäinen kohde, sillä elokuussa 2007 seikkailtu reili alkoi Varsovasta. En voi käsittää miten pihalla me silloin oltiin, toisaalta ei kai se mikään ihmekään ollut, kun kyseessä oli kaksi reissuista täysin kokematonta pohjoisen tyttöä.

Lomogram_2014-02-20_10-20-00-AMLomogram_2014-02-20_10-22-36-AM

Seisottiin siinä Varsovan lentokentällä kaksistaan hätyyttelemässä hieman epämääräistä suomalaismiestä pois meidän kimpusta, ja hypättiin bussiin, jonka numero oli ilmoitettu Hostelworldin lapussa. Niiden tulostettujen ohjeiden mukaan me sitten hostellille suunnattiin, täysin ilman karttaa. Muistan vielä kun istuttiin bussissa ja todettiin että tuossa pysäkkilistassa ei näy sitä pysäkkiä, missä meidän pitäisi jäädä pois. Sitten kun lopulta jäätin pois, etsittiin Varsovan kaupungin karttamainostaulu, mistä lopulta bongattiin meidän sijainti. Muutaman semipanikointihetken jälkeen löydettiin lopulta hostelli, mutta en käsitä miten takki auki ollaan reissuun lähdetty!

Varsovassa kuljettiin ympäriinsä suu auki, sillä vastaavanlaista upeutta ei oltu kuunaan nähty. Kaupungin puisto oli kaunein missä olin ikinä ollut, vanhasta kaupungista puhumattakaan. Valtavaa ihmettelyä herätti myös intiahenkiset kaupat, missä myytiin kaikenmaailman ihanaa kimaltavaa rihkamaa pilkkahintaan.

Varsovassa oltiin päivä, ja jo silloin ihmeteltiin puolalaista ruokakauppaa ja minä erityisesti niitä mehuja. En millään voinut käsittää että oli olemassa viinirypälemehua! (Okei, nyt annan itestäni vaikutelman että olin kokematon kuin viisivuotias, mutta ei semmoisia mehuja mun kotipitäjässä kaupattu.)

puola2 Lomogram_2014-02-20_10-23-22-AM puola1Jos Varsova oli henkeäsalpaava, Krakova oli sitten täysin oma lukunsa. Jos Varsovassa etsittiin hostellia tuntikausia, Krakovassa meni viisi minuuttia junasta hostellin ovelle. Myös hostelli oli aivan super, samoin kuin meidän huonekaverit. Puhumattakaan kaupungin kauneudesta! En ollut todellakaan odottanut löytäväni Puolasta niin upeita rakennuksia, aukioista ja kävelykaduista puhumattakaan.

Kolme päivää Krakovassa meni silmänräpäyksessä erityisesti, kun niihin sisältyi vielä yksi keskitysleirireissu. Se oli tuon reilin ykkössuosikkikaupunki ja on jäänyt kummittelemaan siitä saakka. Tästä oon puhunut blogissa ennenkin, mutta mua vähän pelottaa matkustaa sinne uudelleen, jos mun rillit oli tuolloin 2007 vähän turhan ruusunpunaiset. Onneksi kokeneet Puola-tietäjät on kertoneet, että kaupunki kestää useamman vierailukerran, joten ehkä minäkin palaan sinne vielä joskus. Reilin jälkeen oon käynyt Puolassa kerran, ja sekin oli ihan maan eri kolkassa Gdanskissa. Mutta kai se on ensimmäinen reissurakkaus kohdattava uudelleen?

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Minut löytää instagrammista nimimerkillä @inkkap.

Eng: When I visited Poland for the very first time I really liked Warsaw, but when I went to Cracow I just fell in love with the beauty of the city.

Lisää tästä aiheesta

24 Kommenttia

Tiina, Kinttupolulla 20.2.2014 at 22.47

Puola on tosi mielenkiintoinen maa! Oltiin viime keväänä Krakovassa reilu viikko ja tehtiin pari päiväretkeä Tatra-vuorille ja Ojkowin luonnonpuistoon. Krakovassa erityisesti se Kasimierzin vanha juutalaiskortteli on täynnä kaikkea mielenkiintoistaa synkästä historiastaan huolimatta. Meille sattui tosi “sopivasti” takatalvi vierailun ajalle, joten tutkittiin persoonallisia kuppiloita, kuten Singeriä, jossa kaikki pöydät ovat vanhoja ompelukoneita! Käytiin myös kuuntelemassa hyvää livemusaa ja oltiin tosi tyytyväisiä halpaan hintatasoon :) Olen myös ollut opiskeluaikana Gdanskissa paikallisen taidekoulun workshopissa pari viikkoa, joten kaupunki on tuttu ainakin puolalaisten opiskelijoiden näkökulmasta. Pyöräreissuja ja reilireissujakaan unohtamatta, Puola on tehnyt aina vaikutuksen meikäläiseen :)

Vastaa
Inka 21.2.2014 at 9.04

Muistankin Krakovasta sen juutalaiskorttelin, se tuntui jotenkin todella eksoottiselta! Ja Puola on kyllä pop.

Vastaa
Heli 21.2.2014 at 0.01

Oi, Puola on kyllä ihana! Oon käyny Varsovassa sekä Krakovassa ja rakastanu kumpaakin kaupunkia suuresti. Mielelläni menisin uudestaankin. Krakova on niin vaaleenpunanen ja romanttinen ja sitten vastapainoksi löytyy just tuo ylemmässä kommentissakin esiintynyt Kazimierzin juutalaiskortteli joka on tosi särmä! Ja puolalaiset on kivoja.

Vastaa
Inka 21.2.2014 at 9.04

Haha, ihana tuo sun kuvaus Krakovasta, oon niin samaa mieltä! Easyjet varmaan lentää Lontoosta sinne halvalla, joten Puolaan sitte vaan!!

Vastaa
Kea 21.2.2014 at 9.56

Mäkin oon käyny Krakovassa ja Varsovassa, mutta Krakovassa kesäkuussa ja Varsovassa helmikuussa. Voit varmaan arvata kummasta tykkäsin enemmän? :)

Toi ensimmäinen kuva on niin valloittava että jäin tuijottamaan sitä pitkäksi aikaa!

Vastaa
Inka 21.2.2014 at 21.31

Haha, no ei tarvi paljoa pähkäillä. Ja tossa on jotain viehättävää kyllä tuossa kuvassa! :)

Vastaa
Teea 21.2.2014 at 17.35

Näistä kuvista välittyy Puolan kauneutta, hienoja otoksia! Kävin Puolassa ensimmäisen kerran 2007
ja yllätyin kuinka nättiä siellä oli. Taisi olla vähän ihmeelliset ennakkoluulot mulla :). Krakovaan en ole vielä ehtinyt, mutta kovasti sinne haluaisin. En tiedä olenko koskaan yhdenkään ihmisen kuullut sanovan siitä mitään negatiivista! Varsovasta kyllä paljonkin, mutta itse pidin myös Varsovasta.

Vastaa
Inka 21.2.2014 at 21.30

Nojoo, mulla oli varmaan samanlaiset ennakkoluulot ko sulla, sillä olin iteki ihan hämmentynyt siitä miten siellä voikaan olla niin kaunista! Oli vissiin pikkusen erilaiset mielikuvat entisistä neuvostomaista. Suosittelen kyllä kovasti Krakovaa, se on niin ihana! Varsovassakin oli kieltämättä oma viehätyksensä, mutta Krakova vei kyllä 100-0.

Vastaa
Annika 21.2.2014 at 18.10

Oi vitsi, mua ei kyllä ole Puola ikinä vetänyt puoleensa, mutta näiden kuvien perusteella olen aika vakuuttunut, että sille pitäisi antaa mahdollisuus. Varsinkin noi kaksi ensimmäistä kuvaa on tosi upeita. Tulee kieltämättä vähän Praha mieleen.

Mä luulen, että paikat, joihin on ensimmäistä kertaa matkannut “ummikkona” ja yksin (ns. ilman vanhempia tai perhettä), jää varmasti ihan eri tavalla mieleen ja sydämeen. Ei sillä, ettei sama paikka vois tehdä vaikutusta uudestaankin.

Vastaa
Inka 21.2.2014 at 21.29

Puola on niin yllättäjä! En tiiä ketään joka olis oikeasti käyny Puolassa, joka ei pitäis sitä minnään. Ennakkoluuloisia kyllä on, jotka eivät taatusti maahan menisi, mutta niitä ei voi oikeen ottaa vakavasti. Suosittelen siis reissaamaan Puolaan, sinne kun tuntuu pääsevän niin halvalla kaikkialta, hintataso on aika edullinen ja ah ne kauniit kaupungit! Tai siis ainakin Krakova on super.

Ja oon samaa mieltä sun kans, varmasti ne ekat itsenäisesti koetut kaupungit on aina erityisiä. Täytyy toivoa, että Krakova vakuuttais myös toisella vierailukerralla.

Vastaa
Heidi / Auringon alla 21.2.2014 at 19.06

Hauska kuva tuo ensimmäinen! Oispa jo kesä ja kukkia :)

Vastaa
Inka 21.2.2014 at 21.28

Siinä kuvassa on kyllä sitä jotain! Ja tähtään kyllä ens kesänä siihen että saan meidänkin partsin vähintään yhtä komeaksi kuin tuolla. :)

Vastaa
Laura 22.2.2014 at 3.33

Itse en jostain syystä ikinä ennen ollut millää tapaa kiinnostunut Puolasta, mutta viimeisen vuoden aikana varsinkin Krakova on tullut esiin tosi usein, nimenomaan positiivisessa valossa. Nyt sitten meidän ainejärjestön ekskukohteeksi äänestettiin Krakova, joten onhan sinne mukaan lähdettävä. Pääsiäisen aikaan mennään siis itse toteamaan paikan päälle, onko kaupunki kaiken hypetyksen arvoinen :) Odotukset ainakin on jo aika korkealla!

Vastaa
Inka 22.2.2014 at 14.11

Kuulostaa aika hyvältä, voin luvata ette tuu pettymään, Krakova on niin upea!!

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 22.2.2014 at 14.00

Hah, Puola oli myös oman reilini eka reissukohde, jokunen vuosi sua ennen tosin… :) Me päädyttiin silloin asustamaan johonkin paikallisten opiskelijoiden asuntolaan melkein ilmaiseksi, en edes muista mitä kautta tuo kontakti löytyi. Puolasta jäi varsin mukavat muistot, vaikka itselle Varsova ei ihan kolahtanutkaan, en oikein tiedä miksi. Näissä kuvissa se näyttää paljon kauniimmalta, pitäisi varmaan antaa kaupungille vielä uusi mahdollisuus… :)

Vastaa
Inka 22.2.2014 at 14.12

Varsova oli kyllä jännä paikka. Veikkaan että jos se ei olis ollu se kaikkein ensimmäinen kohde, ei se varmaan olis jääny mieleen niin positiivisena paikkana. Nyt onneksi oli, ja en kyllä ihan pala halusta päästä sinne uudelleen sillä veikkaisin että nyt kritisoitavaa löytyisi huomattavasti enemmän. Niin tai näin, Puola on kyllä onnistunut yllättämään!

Vastaa
Veera Bianca 22.2.2014 at 17.58

Kääk kun en ole koskaan vielä Puolaan asti eksynyt, vaikka reilillä on tullut käytyä!

Vastaa
Inka 24.2.2014 at 8.40

Oi voi Veera, nyt äkkiä listalle!! :)

Vastaa
Lena / london and beyond 22.2.2014 at 21.17

Puola on kyllä yksi lempimaitani, ihana huomata että on muitakin jotka paikasta pitävät :) Harmi vaan monelta tulee päinvastaista kommenttia, sellaisilta etenkin jotka eivät ole siellä käyneet.

Vastaa
Inka 24.2.2014 at 8.39

Nojoo, se on kyllä semmoinen maa joka herättää ennakkoluuloja ja nimenomaan niitä negatiivisia! En itekään odottanut ihan hirveästi, mutta onneksi odotukset ylittyi ja isosti, kun Puolaan pääsin.

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 23.2.2014 at 16.18

Varsova olis myös meidän reilin ensimmäinen kohde, Krakova seuraava. Ja diggasin molemmista valtavasti!

Ja jos siellä ollaan reissattu takki auki, niin mites täällä.. Mun pitää päästä perkaamaan nuo reilimuisto blogiin heti, kun oon saanut muut paketoitua. Nimittäin negatiiveistä löytyivät kaikki nuo vanhat kuvat, jotka oon nyttemmin skannannut koneelle. Puola on aivan huippu paikka matkustaa!

Vastaa
Inka 24.2.2014 at 8.39

Ai vitsi mikä sattuma, miten voikaan olla? :D Odotan mielenkiinnolla sun reilimuistoja!

Vastaa
Jenna 25.2.2014 at 10.51

Puola on Pop! <3

Vastaa
Inka 25.2.2014 at 21.33

No niinpä!

Vastaa

Jätä Kommentti